NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

ظریف: سانتریفوژهای ما ۲۰ برابر قبل توان غنی سازی دارند

ظریف: سانتریفوژهای ما ۲۰ برابر قبل توان غنی سازی دارند
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

وزیر خارجه ایران می‌گوید که چنانچه آمریکا بدعهدی خود را به حدی برساند که ادامه برجام برخلاف منافع ملی ما باشد، ایران آمادگی بازگشت به شرایط قبل از برجام را دارد.

محمد جواد ظریف که شامگاه دوشنبه ۳۰ اسفندماه در سفر به اصفهان سخن می گفت، در توصیف توانایی هسته‌ای کنونی جمهوری اسلامی اضافه کرد: «طی دو ماه گذشته در پی تلاش و توانایی بالای دانشمندان هسته‌ای کشورمان توانستیم پیشرفته ترین سانتریفیوژ کشور که در زمان تصویب برجام تنها یک ایده بود را به مرحله عملیاتی برسانیم .»

آقای ظریف در توضیح این توانایی گفته است که اکنون از دانش ساخت و بهره گیری از سانتریفوژهایی برخورداریم که ۲۰ برابر توان سانتریفوژهای قبلی توان تولید دارند.

اگر چه وزیر خارجه ایران این سخنان را با اشاره به نظر رهبر جمهوری اسلامی در مورد بدعهدی آمریکا بیان کرده، اما این اولین بار است که با صراحت از امکان توقف یک جانبه اجرای برجام توسط ایران و در صورتی که ادامه اجرای آن بر خلاف منافع ملی باشد سخن به میان می آید.

پیش از این در قبال سخنان دونالد ترامپ مبنی بر پاره کردن توافق برجام و یا نادیده گرفتن آن، چنین واکنش هایی از سوی مقامات ارشد جمهوری اسلامی مطرح می شد، اما اکنون در حالی وزیر خارجه از «آمادگی ایران به بازگشت به شرایط قبل از برجام» سخن می گوید که کاخ سفید بر «اجرای سفت و سخت» برجام تاکید کرده است.

در چالش‌های موجود بین آمریکا و ایران بر سر «برجام»، این مسئله که اولین بار کدام طرف اجرای آن را متوقف کند، می تواند در تعیین مقصر شکست این توافق از اهمیت سیاسی جدی برخوردار شود.

پس از دیدار چهارشنبه گذشته رئیس جمهوری آمریکا با وزیر دفاع عربستان سعودی، در بیانیه کاخ سفید درباره نتایج این دیدار و در توضیح مسائل مطرح شده در مورد ایران، بر ادامه ارزیابی و اجرای سفت و سخت برنامه جامع اقدام مشترک «برجام» تاکید شده است.

محمد جواد ظریف در سخنان خود در اصفهان گفته است: «تدبیری که رهبر معظم انقلاب و ریاست جمهوری اتخاذ کرده اند این است که به ویژه در حوزه انرژی صلح آمیز هسته ای شرایطی فراهم شود تا چنانچه روزی احساس کردیم با بدعهدی طرف های مقابل، ادامه برجام برای کشور قابل توجیه نیست، بتوانیم نه تنها به شرایط گذشته بلکه قوی تر از گذشته بازگردیم.» اما وی در مورد جزئیات مشخص شرایطی که در آن «ادامه برجام برای کشور قابل توجیه نیست» توضیحی نداده است.

وزیر خارجه ایران اضافه کرده که تعیین مواردی که نقض برجام است توسط هیات نظارت بر برجام مشخص می‌شود، اما در عین حال تصریح کرده است که «به رغم بدعهدی های آمریکا هنوز دنبال کردن، ادامه دادن و اجرای کامل برجام برای جمهوری اسلامی ایران قابل توجیه و قابل پیگیری است.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

«خام‌خواری ایرانیان باستان»؛ مردان نمکی دوهزار و ۵۰۰ ساله دوزلاخ زنجان «وحشت‌زده» مردند

«ارسال موشک‌ از ایران به روسیه»؛ اتحادیه اروپا: اطلاعات موثق داریم؛ کی‌یف کاردار ایران را احضار کرد

رقابت نظامی تازه تهران و آنکارا در ساخت ناوهای پهپادبر؛ ویژگی‌ کشتی‌های تولیدی ایران و ترکیه‌ چیست؟