مجلس اعیان بریتانیا روز سه شنبه طرح خروج بریتانیا از اتحادیۀ اروپا را تصویب کرد.
مجلس اعیان بریتانیا روز سه شنبه طرح خروج بریتانیا از اتحادیۀ اروپا را تصویب کرد. این طرح دو بار با رای منفی نمایندگان مجلس اعیان شکست خورده بود و این بار سوم بود که خروج بریتانیا از اتحادیۀ اروپا در مجلس اعیان به رای گذاشته می شد.
به این ترتیب نخست وزیر بریتانیا می تواند روند خروج این کشور از اتحادیۀ اروپا و اجرای مادۀ ۵۰ قانون این اتحادیه را آغاز کند. مجلس نمایندگان بریتانیا پیش از این در ماه فوریه طرح برکسیت را تصویب کرده بود.
همزمان با تصویب این طرح در مجلس اعیان نیکلا استورجن، وزیر اول اسکاتلند خواهان برگزاری یک همه پرسی جدید برای جدایی از بریتانیا شده است. طبق اعلام دولت اسکاتلند، این همه پرسی در اواخر سال ۲۰۱۸ یا اوایل ۲۰۱۹ میلادی برگزار می شود.
ترزا می، نخست وزیر بریتانیا در بارۀ تکرار همه پرسی استقلال اسکاتلند می گوید : « عدم داشتن چشم انداز روشن حزب ملی اسکاتلند واقعا تاسف انگیز است. اسکاتلند در خطر چند دستگی و بی اعتمادی قرار دارد اما در حال حاضر اکثریت اسکاتلندی ها یک همه پرسی دوم برای استقلال نمی خواهند. به جای بازی کردن با آیندۀ کشورمان، دولت اسکاتلند بهتر است به روی برنامه های خدمات عمومی و سیاست های خوب متمرکز شود.»
اسکاتلند می گوید در صورت استقلال از بریتانیا و علیرغم اجرای برکسیت، خواهان ماندن در اتحادیۀ اروپاست.
طبق اعلام دولت بریتانیا روند برکسیت از ماه مارس جاری آغاز می شود و مذاکرات برای ترک اتحادیۀ اروپا دو سال طول خواهد کشید. گردش آزاد شهروندان اروپایی طبق پیمان شنگن در بریتانیا از جمله نگرانی هایی است که اتحادیۀ اروپا با آن روبروست.