خیرت ویلدرز، رهبر حزب راستگرای «آزادی» هلند به همراه ده ها نفر از یاران و هم حزبی هایش با برگزاری تجمعی کوچک در برابر سفارت ترکیه در لاهه در روز چهارشنبه، رئیس جمهوری ترکیه را دیکتاتور…
خیرت ویلدرز، رهبر حزب راستگرای «آزادی» هلند به همراه ده ها نفر از یاران و هم حزبی هایش با برگزاری تجمعی کوچک در برابر سفارت ترکیه در لاهه در روز چهارشنبه، رئیس جمهوری ترکیه را دیکتاتور نامید.
آقای ویلدرز و یارانش در مخالفت با سخنرانی برنامه ریزی شدۀ سیاستمداران ترکیه در هلند برای جلب آرای موافق ترک تبارها در رفراندوم تغییر قانون اساسی ترکیه، تجمع کرده بودند.
با تغییر قانون اساسی در ترکیه در همه پرسی پیش رو در این کشور بر قدرت و اختیارات مقام ریاست جمهوری افزوده خواهد شد.
خیرت ویلدرز خطاب به دولت رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه گفت: «اینجا هلند است، پس دور بمانید. امیدوارم که دولت هلند کمی سرسختی نشان خواهد داد و به آنها خواهد گفت که نمی توانید اینجا لابی گری کنید. ما کشوری نیستیم که در آن خارجی هایی که از کسی مثل آقای اردوغان حمایت می کنند، بخواهند بر قدرت و استبداد او بیافزایند.»
بی شک اصلی ترین هدف خیرت ویلدرزِ مهاجرستیز و اسلام ستیز از این حرکت اعتراضی در برابر سفارت ترکیه و مطرح کردن ممنوعیت موقت ورود وزاری ترکیه به هلند، افزودن بر محبوبیت حزب خود در آستانه انتخابات پارلمانی در هلند بود، محبوبیتی که رفته رفته و یک هفته مانده به انتخابات از آن کاسته می شود.
آخرین نظرسنجی ها حاکی است حزب خیرت ویلدرز با ۱۴.۶ درصد پس از حزب «آزادی و دمکراسی هلند VVD»، حزب مارک روته نخست وزیر با ۱۶.۴ درصد محبوبیت در جایگاه دوم و پیش از دموکرات مسیحی های محافظه کار (CDA) با ۱۲.۱ درصد محبوبیت، جای گرفته است.
هر حزب برای این که به تنهایی دولت تشکیل دهد باید ۷۵ کرسی از ۱۵۰ کرسی پارلمان را از آن خود کند، اتفاقی که در بیش از یک قرن اخیر در هلند رو نداده است و احزاب مجبور به ائتلاف شده اند.
انتخابات پارلمانی هلند ۱۵ ماه مارس (۲۵ اسفند) برگزار می شود، انتخاباتی که بدنبال خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، پیروزی دونالد ترامپ در آمریکا و خصوصا حضور حزب ضد اتحادیه اروپا و ضدمهاجرت خیرت ویلدرز در آن، حائز اهمیت بسیار است.