NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

فرزند اول باهوش تر و موفق تر است یا فرزند بعدی؟

فرزند اول باهوش تر و موفق تر است یا فرزند بعدی؟
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

یک تحقیق جدید نشان می دهد که مهارت های ذهنی و فکری فرزند اول بدلیل توجه بیشتر پدر و مادر که بر ورزیدگی ذهنی او تاثیر مثبت می گذارد، از فرزندانی که بعد از او متولد می شوند، بیشتر…

آگهی

یک تحقیق جدید نشان می دهد که مهارت های ذهنی و فکری فرزند اول بدلیل توجه بیشتر پدر و مادر که بر ورزیدگی ذهنی او تاثیر مثبت می گذارد، از فرزندانی که بعد از او متولد می شوند، بیشتر است.

ضریب هوشی فرزند اول در یکسالگی از خواهر یا برادر بعدی او بیشتر است.

اگر هم همه فرزندان حمایت عاطفی یکسانی دریافت کنند، اما فرزند اول و ارشد وقتی که به موضوع مهارت های فکری می رسد حمایت و توجه بیشتری دریافت می کند.

محققان می گویند یافته های جدید شاید بتواند توضیحی نیز برای این سوال ارائه دهد که چرا فرزندان اول خانواده ها بعدها در زندگی شخصی خود به لحاظ میزان حقوق و سطح تحصیل موفق تر ظاهر می شوند؟

گروهی از اقتصاددانان دانشگاه ادینبور، گروهی دیگر در زمینه تجزیه و تحلیل و همچنین گروهی در دانشگاه سیدنی نتایج جدید را از داده های مربوط به کودکان در آمریکا و از آمار اداره کار این کشور استخراج کرده اند.

این سه گروه محقق مهارت های نزدیک به ۵۰۰۰ کودک را از زمان تولد تا ۱۴ سالگی و هر دو سال یکبار تحت بررسی و تحقیق قرار داده اند. همزمان آنان اطلاعات مربوط به شرایط اقتصادی و خانوادگی و محیطی که کودکان در آن رشد کرده اند را نیز در اختیار داشته و بررسی کرده اند.
همزمان عادات و رفتار و برخورد والدین و مادر از جمله سیگار کشیدن یا نکشیدن او قبل و بعد از زایمان و میزان توجه ذهنی و عاطفی آنان به کودک مطالعه شده است.

یکی از نتایج تحقیق بعمل آمده این است که فرزند اول از یک تا سه سالگی نسبت به خواهر یا بردار بعدی خود به لحاظ فکری توجه بیشتری از والدینش دریافت می کند. بدین معنی که والدین نسبت به رشد مهارت های ذهنی اولین فرزند انرژی و توجه بیشتری صرف می کنند؛ فعالیت هایی مثل کتابخوانی به همراه فرزند، سوار یا درست کردن اسباب بازی و یا ساز زدن.

بر اساس این تحقیق از طریق آزمون های کلامی، خوانش متن، ریاضیات و درک مطلب، تفاوت ها و توانایی های فرزند اول در مقایسه با خواهر یا برادرش با افزایش سن او کمی افزایش می یابد.

تحقیقات همچنین نشان می دهد که رفتار والدین با فرزندان بعدی در مقایسه با فرزند اول تغییر می کند. بدین معنی که آنها وقت و انرژی کمتری را صرف فعالیت هایی می کنند که بر مهارت ها و توانایی های فرزندان بعدی تاثیر می گذارد.

مادران همچنین در بارداری های دوم و سوم یا بعدی ریسک پذیرتر می شوند، مثلا از افزایش تعداد نخ های سیگاری که در روز می کشند هراسی ندارند.

دکتر آنا نوئوو-چیکوئرو از دانشکده اقتصاد دانشگاه ادینبور می گوید: «نتایجی که بدست آوردیم نشان می دهد که تغییرات عمده در رفتار والدین شاید توضیحی بر این تفاوتهای فرزند اول با فرزندان بعدی در زمینه تحصیل و بازار کار باشد.»

منبع: “مجله منابع انسانی“http://jhr.uwpress.:org/content/early/2016/11/01/jhr.53.1.0816-8177.full.pdf+html

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

حمله عقاب طلایی به یک دختربچه و بزرگسالان در نروژ؛ «پنجه‌هایش را فرو برده بود و رهایم نمی‌کرد»

پکن به برنامه فرزندخواندگی بین‌المللی کودکان چینی پایان داد؛ آمریکایی‌ها بیش از همه نگرانند

درخواست «بازداشت ولادیمیر پوتین» در اولان باتور؛ مغولستان اعتنایی به اتحادیه اروپا نکرد