امدادگران درحالیکه هشت کیلومتر را با اسکی طی کردند سرانجام پنجشنبه شب توانستند ۱۱ ساعت پس از هجوم بهمن، خود را به هتل ریگوپیانو در منطقه کوهستانی مرکز ایتالیا…
امدادگران درحالیکه هشت کیلومتر را با اسکی طی کردند سرانجام پنجشنبه شب توانستند ۱۱ ساعت پس از هجوم بهمن، خود را به هتل ریگوپیانو در منطقه کوهستانی مرکز ایتالیا برسانند. این درحالی که بود که خطر هجوم بهمن های بعدی همچنان وجود داشت.
سرانجام وقتی گروه امداد به محوطه هتل مدفون در برف نفوذ کرد، همه جا را سکوتی مرگبار فرا گرفته بود و از ۲۴ مهمان و هشت نفر پرسنل حاضر در هتل نشانه ای در کار نبود.
هجوم بهمن کلّ این بنای سه طبقه را نزدیک به ده متر جابجا کرده است. در ناحیه آبروتزِسِ ایتالیا بارشِ چنین حجمی از برف در نیم قرن اخیر بی سابقه بوده، چنانکه ارتفاع بارش برف حداقل ۲ متر و حداکثر ۵ متر بوده است.
هتل ریگوپیانو در ارتفاع ۱۲۰۰ متری رشته کوههای گران ساسو جای داشت و تنها ۵۰ کیلومتر با شهر آماتریچه فاصله مستقیم دارد، شهری که در همان روز ۴ زلزله با شدتی میان ۵.۲ تا ۵.۷ ریشتر آن را لرزاند.
از آنجا که احتمال سقوط بهمن در این منطقه پایین بوده است این پرسش پیش می آید که آیا سقوط بهمن به وقوع این زلزله ها مربوط بوده است؟ جیان ویتو گراتزیانو، زمین شناس ایتالیایی از رُم چنین پاسخ می دهد: «احتمال اینکه ریزش بهمن به زلزله مربوط باشد از نظر من ثابت شده است زیرا لغزشِ گسل در زیر سطحِ برف روی داده بوده، بنابرین احتمال زیادی هست که این دو حادثه به هم مربوط باشند.»
زنجیره زلزله های اخیر یادآورِ خاطرات تلخ زلزله های ۲۴ اوت و ۳۰ اکتبر در آماتریچه و نورچیا است. رویدادهایی که دیگربار مشکل پیشگیری و مبارزه با زلزله در ایتالیا را برجسته کرده است.
آقای گراتزیانو در این زمینه می گوید: « چرا هیچ طرح پیشگیریِ زلزله ای در ایتالیا نداریم؟ چرا هیچکس به تأمین سرمایه و تقویت بناها برای پیشگیری از ریزش فکر نمی کند؟ امیدوارم در ماههای آینده این اقدامات انجام شود. اینبار این اتفاق در مرکز ایتالیا افتاد اما دفعه بعد ممکن است هر جای دیگری از کشور باشد.»
از ۲۹۲ تن که در زلزله های اخیر جان باخته اند ۲۳۱ تن اهل آماتریچه بودند. دومنیکو پُمپیلی، اسقف این منطقه در مراسم یادبود قربانیان در اشاره به عملکرد ضعیف در زمینه پیشگیری از زلزله گفت: «نه زلزله بلکه عملکردِ افراد است که قربانی می گیرد.»