NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید

بحث بر سر چندگانگی فرهنگی؛ میزگرد یورونیوز در داووس

بحث بر سر چندگانگی فرهنگی؛ میزگرد یورونیوز در داووس
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

چند فرهنگی و تلاش برای ادغام مهاجران در جوامع میزبان به چالش اساسی عصر کنونی بدل شده است.

چند فرهنگی و تلاش برای ادغام مهاجران در جوامع میزبان به چالش اساسی عصر کنونی بدل شده است. در این دوران پرتنش و تغییرات سریع دموگرافیک به کدام سو می رویم و چه آینده ای در این حوزه برای بشریت قابل ترسیم است؟

برای پاسخ به سئوالات متعددی که این روزها اذعان عمومی را بخود مشغول کرده است، یورونیوز در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد در داووس با تنی چند از کارشناسان این حوزه به گفتگو نشست. مهمانان ویژه برنامه گفتگوی جهانی درباره چندگانگی فرهنگی که در پانل روز چهارشنبه یورونیوز به مجری گری ایزابل کومار شرکت داشتند، عبارت بود از:

- لونی بانچ، مدیر مؤسسه اسمیتسونین، موزه علمی و فرهنگی در ایالات متحده آمریکا: (مطلع از وضعیت آفریقایی تبارهای آمریکایی و تحلیلگر تنشهای نژادی در ایالات متحده)

- برندان کاکس، مدیر انجمن موسوم به «چیزهای مشترک» و همسر جو کاکس، (نماینده مخالف خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا که سال گذشته میلادی به قتل رسید.)

- الیف شافاک، نویسنده ترک تبار و فعال در حوزه حقوق زنان و اقلیتها: (او به بسیاری از مناطق جهان سفر کرده و از مواجهه ملت های مختلف با تنوع فرهنگی تجربه شخصی دارد.)

- الکساندر دیکرو، معاون نخست وزیر بلژیک: (ازطرفداران به کارگیری دقیقتر داده ها برای فهم مشکلات جذب افراد در جامعه و تعیین سیاست های مهاجرتی )

نکات مهم و جملات کلیدی مباحث مطرح شده:

آیا چند فرهنگی، نظریه ای خلاف سرشت بشری است؟

شافاک: «به چه دلیلی من نوعی نمی توانم هم یک بریتانیایی باشم و هم یک ترک؟ برای چه باید فقط یک هویت داشته باشم؟ این پوپولیستها هستند که در حال احیای تفکرات قبیله گرایی هستند.»

دیکرو: «خیلی زود است که بخواهیم هویت خود را به آنچه تظاهر می کنیم، محدود کنیم. هویت، مولفه های گوناگونی دارد. به نظر من مخلوط کردن سیاستهای هویتی با ترس اقدام درستی نیست و تبعات خطرناکی به همراه خواهد داشت. راهی است ساده برای جلب افکار عمومی که البته نتایج مثبتی از دل آن بیرون نخواهد آمد.»

کاکس: «اینکه غریزه بشر بر مبنای تفاوت است، حرف درستی است اما از طرف دیگر بشر از توانایی همدردی کردن با همنوع هم بهره مند است. مشکل اینجاست که ما نگرانی های مردم را با واقعیات می خواهیم پاسخ دهیم، در حالیکه باید از بُعد انسانی به قضیه نگاه کرد تا تعداد بیشتری با قضیه همدردی نشان دهند.»

بانچ: «تفاوت های موجود نتیجه چندین نسل است و موقتی و موردی نیستند.»

کاکس: «تعهد اقتصادی در این زمینه حیاتی است. دلیل موفقیت تنوع فرهنگی در شهری مثل لندن هم همین است. به گواه آمار و داده ها، عملکرد نهادهایی که ارتباط بین مردم را تشویق می کنند، موثر است و می تواند بر تغییر عقیده افراد تاثیرگذار باشد. مناطقی که واجد کمترین ارتباطات میان فرهنگی هستند، همان هایی هستند که تنش و دشمنی در آنها بالاتر است.»

آزادی بیان و چند فرهنگی

شافاک: «باید نگران سخنان و خظابه های نفرت برانگیز بود. من مخالف بحث آزاد افراد در این باره در مکانهایی مثل دانشگاهها، تنها به این بهانه که باید در دانشگاه بحث آزاد شکل بگیرد، هستم. بنظر من که از ترکیه می آیم، باید در ابتدا نظرات متفاوت را شنید. من موافق آزادی بیان هستم بشرطی که منجر به ایراد سخنان نفرت برانگیز نشود.»

کاکس: «یک چهارم مردم در اروپای غربی از مهاجران حمایت می کنند ولی این دسته از افراد به اندازه مخالفان پذیرش مهاجران سازمان یافته نیستند و درست بسیج نشده اند. گروه های راست افراطی در حال حاضر روی ۵۰ درصد از افرادی که فکر می کنند راهی جز همراهی کردن با این تفکرات پوپولیستی باقی نمانده، تاثیر دارند. افراطگرایان با تکیه بر مسائلی نظیر مام میهن درصدد القای این تصور هستند، بنابراین باید با کار بیشتر از مصادره شدن این واژه به نفع گروهی خاص جلوگیری کرد.»

دیکرو: «برای من خیلی عجیب است که در مناظرات عمومی بر وقایع و حقیقتهای موجود تکیه نمی شود. باید بدانید افرادی که به کشور شما می آیند، چه هویتی دارند و پردازش داده ها و اطلاعات در این زمینه می تواند مفید باشد. مثلا در مورد آورگان سوری باید دانست که خیلی از آنها افراد تحصیل کرده ای هستند، بنابراین نمی توان همه را با یک چشم دید و در یک اردوگاه آنها را در کنار هم قرار داد.»

کاکس: «نحوه رفتار کانادا با پناهجویان نمونه مناسبی است. شبکه ای در کانادا فعالیت دارد که ادغام در جامعه کانادایی را تسهیل می کند و دیدگاه های اولیه مهاجران را تغییر می دهد. نکته جالب اینکه، پناهجویان هم بر روی ساکنان جامعه میزبان به سهم خود تاثیر گذارند. برخی از کانادایی ها در مورد رابطه با پناهجویان می گویند این افراد برایشان حکم فرزندان بزرگشان را دارند.»

بانچ: «باید امیدوار باشیم و باور داشته باشیم که تغییرات زاییده گذشته هستند و در آینده هم ادامه خواهند داشت. باید بخواهیم که سطح زندگی یک کشور به استاندارهای مورد نظر آن کشور نزدیکتر شود.»

شافاک: «باید به تغییرات دمگرافیک اهمیت بدهیم. نباید بگوییم که به سیاست علاقه ای نداریم و باید فراجناحی عمل کنیم و با مردم ارتباط داشته باشیم. در زندگی چیزهایی هست که فقط در ارتباط با افرادی که متفاوت با ما هستند بدست می آیند. تنوع ارزشمند است و زمان دفاع از آن فرا رسیده است.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

تحلیف دونالد ترامپ محور اصلی گفتگوها در داوس، مجمع جهانی اقتصاد

گفتگو در مجمع جهانی اقتصاد در داووس؛ نقش روسیه در مناسبات قدرت در جهان امروز

فینالیست مسابقات دختر شایسته سوئیس به دست شوهرش خفه، تکه تکه و در مخلوط کن خمیر شد