تاکید فرانسه بر راه حل «تشکیل ۲ کشور» برای پایان مناقشه در اسرائیل

تاکید فرانسه بر راه حل «تشکیل ۲ کشور» برای پایان مناقشه در اسرائیل
نگارش از Ali Kheradpir
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

در غیاب رهبران تشکیلات خودگردان فلسطینی و نمایندگان اسرائیل، دولت فرانسه میزبان گفت و گو بر سر صلح در خاورمیانه با موضوع «راه حل تشکیل دو کشور مستقل» است.

در غیاب رهبران تشکیلات خودگردان فلسطینی و نمایندگان اسرائیل، دولت فرانسه میزبان گفت و گو بر سر صلح در خاورمیانه با موضوع «راه حل تشکیل دو کشور مستقل» است.

آگهی

فرانسوا اولاند که ماه های پایانی حضور در مقام ریاست جمهوری فرانسه را سپری می کند هدف از این میزبانی را تاکیدی دوباره بر حمایت جامعه بین الملل از «راه حل تشکیل دو کشور مستقل» عنوان کرده است.

ژان مارک اِرو، وزیر امورخارجه این کشور نیز روز یکشنبه در کنفرانس صلح پاریس گفت: «اکنون مسوولیت جمعی ما بازگرداندن اسرائیلی ها و فلسطینی ها بر سر میز مذاکره است زیرا فقط مذاکره در نهایت سبب تحقق راه حل تشکیل دو کشور می شود و صلح و امنیت را برای خاورمیانه در پی خواهد داشت.»

گفت و گوهای بی نتیجه صلح میان طرفین درگیر بر سر اراضی از سال ۲۰۱۴ میلادی متوقف باقی ماند و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد مبنی بر محکومیت دولت تندروی بنیامین نتانیاهو در رابطه با شهرک سازی در کرانه باختری خشم اسرائیل را برانگیخت.

در همین حال مطرح شدن احتمال انتقال سفارت ایالات متحده آمریکا از تل آویو به بیت المقدس پس از تکیه زدن دونالد ترامپ به صندلی ریاست جمهوری در کاخ سفید، نگرانی تشکیلات خودگردان فلسطینی را در پی داشته است.

حنان عشراوی از اعضای سازمان آزادی بخش فلسطین درباره نشست صلح پاریس خوش بین است و می گوید: «ما بر این باوریم که این نشانه ای بسیار مثبت است که جامعه بین الملل خواستار تعامل است؛ تعاملی مثبت به منظور نجات راه حل تشکیل دو کشور. ما باور داریم که این ابتکار فرانسه، پرتوی از امید در وضعیتی تلخ و بسیار خطرناک است.»

در نشست صلح پاریس علاوه بر پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، نمایندگان بیش از هفتاد کشور و سازمان بین المللی حضور دارند.

همزمان با متوقف ماندن مذاکرات طرفین بر سر مرزها و اراضی مورد اختلاف، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در پی افزایش جلب توجه بین المللی و به رسمیت شناخته شدن هر چه بیشتر سرزمین های فلسطینی نشین به عنوان یک کشور مستقل است.

محمود عباس پس از آن که موفق شد تا فوریه سال گذشته میلادی در سوئد نخستین سفارت فلسطین را در اروپا افتتاح کند، روز شنبه این موفقیت را در دولت -شهر واتیکان تکرار کرد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

جنگ اوکراین؛ مسکو و کی‌یف گفتگوهای صلح جده عربستان را چگونه ارزیابی کردند؟

چین در نشستی که روسیه دعوت نیست؛ توان و انگیزه عربستان از میزبانی مذاکرات صلح در اوکراین چیست؟

پوتین: روسیه از مذاکره صلح با اوکراین امتناع نمی‌کند