رئیس کل بانک مرکزی ایران میگوید: «تبدیل واحد پول ایران به تومان جای نگرانی ندارد.» ولیالله سیف همچنین افزود که این تغییر واحد پولی در ایران «هزینه چندانی» هم در بر ندارد.
هیئت دولت ایران روز ۱۷ آذر لایحهای را به تصویب رساند که بر اساس آن، واحد پول ایران «تومان» میشود. براساس این لایحه: هر تومان برابر با ۱۰ ریال خواهد بود. این لایحه را بانک مرکزی ایران پیشنهاد داده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، ولیالله سیف، رئیس کل بانک مرکزی ایران روز شنبه ۲۰ آذر ماه در واکنش به برخی اظهار نظرها پیرامون هزینههای بالای تبدیل واحد پول ایران به تومان گفت: «این اقدام در حال حاضر هیچ مشکلی را ایجاد نمیکند و به نظر نمیآید که هزینه چندانی هم داشته باشد، در صورتی که این پیشنهاد و لایحه در مجلس تصویب شود از اسکناسهای چاپشده میتوان تا آخرین لحظه استفاده کرد. بهتدریج اسکناسهای جدید بهجای ریال به تومان چاپ و تا زمانی که اسکناسهای قدیمی وجود دارد، میتواند همزمان استفاده شود. بقیه آن موارد پیچیدهای نیست و با دستورالعملهایی میتواند حل و فصل شود که جای نگرانی نیست.»
رئیس کل بانک مرکزی حذف صفر #پول را #تکذیب کرد#واحد_پول#ریال#تومان
— خبرگزاری تسنیم (@Tasnimnews_Fa) December 9, 2016
https://t.co/fs39Fo3tAppic.twitter.com/bos9iu6lCX
وی افزود: «تبدیل واحد پول ایران به تومان، تنها تطبیق قانون، براساس عرف جامعه است و برای ایجاد سهولت و احترام قائلشدن به فرهنگ و در حقیقت ایجاد سهولت روانی برای مردم بود… به همین دلیل وقتی که لایحه قانونی بانک مرکزی در دولت بررسی میشد در آن مادهای بود که اشاره داشت که واحد پول، ریال و از ۱۰۰ دینار تشکیل میشود، این بحث مطرح شد که ریال برمیگردد به ۷۰ تا ۸۰ سال قبل و در آن زمان هم مردم هیچگاه با آن کنار نیامدند و همیشه تومان واحدی است که مردم در محاورهها و بهصورت لفظی استفاده میکنند.»
تغییر واحد پولی ایران باید به تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان هم برسد. پیشتر نیز بانک مرکزی ایران طرحهای مشابهی داشته است، اما این طرحها هیچ وقت اجرایی نشده است. در قانون بانکی ایران، واحد پول ایران «ریال» است که برابر با صد «دینار» تعیین شده است. در این قانون مصوب سال ۱۳۵۱، یک ریال برابر با ۰٫۰۱۰۸۰۵۵ گرم طلای خالص در نظر گرفته شده است.