در آستانه روز دانشجو، وزارت کشور ایران می‌گوید از سخنرانی‌ها حمایت می‌کند

در آستانه روز دانشجو، وزارت کشور ایران می‌گوید از سخنرانی‌ها حمایت می‌کند
نگارش از Soroush Jafari

سخنگوی وزارت کشور ایران می‌گوید که این وزارتخانه از تجمعات و سخنرانی‌های قانونی حمایت کرده و امنیت آنها را تامین می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، سلمان سامانی، سخنگوی وزارت کشور ایران درباره آمادگی وزارت کشور برای برگزاری مراسم ۱۶ آذر در سراسر کشور گفت: «این مسئله در جلسه امروز (شنبه ۱۳ آذر ماه) شورای معاونین وزارت کشور مطرح و تاکید شد که وزارت کشور از هرگونه سخنرانی، تجمع و گردهمایی‌هایی که مجوز قانونی گرفته باشند حمایت خواهد کرد و امنیت آنها را تامین می‌کند.»

وی درباره برگزاری مراسم روز دانشجو در دانشگاه‌های کشور نیز گفت: «به لحاظ قانونی شورای نظارت دانشگاه‌ها صلاحیت اعطای مجوز برای سخنرانی، گردهمایی و تجمع در دانشگاه‌ها را دارد و در واقع این شورا مرجع قانونی صدور مجوز در داخل دانشگاه‌ها است.»


سلمان سامانی، سخنگوی وزارت کشور ایران

سخنان این مقام وزارت کشور در حالی است که مهدی عرب‌پور، امام جمعه موقت کرمان خواستار لغو سخنرانی علی مطهری در این شهر شده است. آقای عرب‌پور روز جمعه ۱۲ آذر ماه گفت: «کسانی هم که دعوت کننده ایشان [علی مطهری] هستند، قطعا برای رضای خدا این کار را نکرده‌اند و به دنبال حاشیه‌سازی و جریان‌سازی‌های خاصی هستند.» قرار بود علی مطهری نایب رئیس مجلس ایران به مناسبت روز ۱۶ آذر در دانشگاه کرمان سخنرانی کند. دو هفته پیش نیز لغو سخنرانی علی مطهری در شهر مشهد به دستور دادستان این شهر منجر به جنجال‌هایی شده بود.

در همین حال خبرگزاری ایلنا اعلام کرد حسن روحانی، رئیس جمهور ایران همزمان با روز دانشجو به دانشگاه تهران می‌رود و در جمع دانشجویان این دانشگاه سخنرانی می‌کند. آقای روحانی سال گذشته به مناسبت روز دانشجو به دانشگاه صنعتی شریف رفته بود.


روز ۱۶ آذر كه در ايران به عنوان روز دانشجو شناخته می‌شود، گرامیداشت كشته شدن سه دانشجوى دانشكده فنى دانشگاه تهران در سال ۱۳۳۲ است كه در درگيرى با نيروهاى امنيتى جان خود را از دست دادند.

تنها چند روز به روز دانشجو باقی مانده است و به گزارش خبرگزاری ایلنا، دانشگاه‌های سراسر کشور در تدارک برگزاری برنامه‌های متفاوتی برای روز دانشجو هستند. با این حال انتشار پوستر بعضی برنامه‌های بزرگداشت روز دانشجو، در فضای مجازی حرف و حدیث‌های فراوانی را به وجود آورد. ایلنا در این باره نوشته است: «بعضی انجمن‌های اسلامی که در دولت احمدی‌نژاد از دست دانشجویان سیاسی اصلاح‌طلب خارج شده بودند، برنامه‌هایی مثل استندآپ کمدی، پخش فیلم‌های خنده‌دار و دعوت از بازیگران را در دستور کار قرار دادند که با انتقادات فراوانی در فضای مجازی روبه‌رو شد.»


از سویی دیگر خبرگزاری کار ایران گزارش کرده که لیست مفصلی از شخصیت‌های سیاسی وجود دارد که برای حضور آنها در دانشگاه ممنوعیت‌هایی تصویب شده است. افرادی مثل محمدرضا خاتمی، مصطفی تاج‌زاده و چند چهره دیگر با ممنوعیت‌هایی برای ورود به دانشگاه مواجه هستند.

در رویدادی دیگر نیز ۴۲ تشکل دانشجویی در بیانیه‌ای که روز جمعه ۱۲ آذر ماه منتشر کردند خواستار آزادی بدون قید و شرط نرگس محمدی شده‌اند. این تشکل‌های دانشجویی در بیانیه خود گفته‌اند که حکم صادر شده درباره خانم محمدی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر با شرایط نامساعد او تطابقی ندارد. آنها همچنین این پرسش را مطرح کرده‌اند که «آیا این حکم در سایه‌ عدالت و در پرتوی حقیقت صادر شده است؟»


نرگس محمدی سخنگو و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر ایران که از سال ۹۴ در زندان اوین به سر می‌برد، اوایل سال جاری در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی کشور» به پنج سال زندان، به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال زندان و همچنین به اتهام «تشکیل و اداره گروهک غیرقانونی لگام» به تحمل ١٠ سال زندان محکوم شد.

مطالب مرتبط