NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

اوکراین و چالش تامین داروهای حیاتی (ویدئوی ۳۶۰ درجه)

اوکراین و چالش تامین داروهای حیاتی (ویدئوی ۳۶۰ درجه)
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

در اوکراین بر اساس قوانین این کشور تمامی داروهای مورد نیاز برای بیماریهای مزمن باید توسط دولت تهیه شوند.

آگهی

در اوکراین بر اساس قوانین این کشور تمامی داروهای مورد نیاز برای بیماریهای مزمن باید توسط دولت تهیه شوند.

با این همه به دلیل فساد حاکم، شرکت های خصوصی همواره می توانستند فرایند مناقصه و رویه های تعیین شده از سوی وزارت بهداشت را دور بزنند و این داروها را با قیمت بالایی عرضه کنند. در نتیجۀ این اقدامات، اوکراین برای مدتهای طولانی با کمبود دارو دست به گریبان بود.

در سال ۲۰۱۵ میلادی دولت اوکراین امور تهیه و توزیع دارو برای بیماریهای مزمن را به سازمان های بین المللی نظیر برنامه پیشرفت و توسعه ملل متحد (PNUD) واگذار کرد.

انبار این سازمان جهانی در کی یف، پایتخت اوکراین هم اکنون مملو از داروهای مورد نیاز برای سل، ه‍پاتیت، هموفیلی، ایدز و بیماری های نادر است و از اینجا تسهیلات پزشکی به سراسر کشور فرستاده می شود.

یان توماس هیمسترا، نماینده دفتر «برنامه پیشرفت و توسعه ملل متحد» در اوکراین می گوید: «وزیر بهداشت به من گفت قوانینی وضع شده که به موجب آن دارو باید در محل کمپانی خریداری شود. بر این اساس فکر می کنیم که سازمان های بین المللی نظیر ما به اوکراین امکان می دهند تا شیوه های قدیمی این مهم را کنار گذارند. باور کنید که شیوه های قدیمی خوب نبودند و مردم نمی توانستند به دارو دسترسی داشته باشند. بعضی از داروهایی که در اینجا می بینید برای اولین بار است که بعد از دو سه سال وارد اوکراین می شود.»

با وجود چالش های موجود، ورود سازمان های بین المللی درروند تهیه دارو نتایج خوبی به همراه داشته است. برنامه پیشرفت و توسعه ملل متحد می گوید به لطف اقدامات این سازمان، دولت اوکراین چهار میلیون دلار صرفه جویی کرده است.

در گذشته، زمانی که وزارت بهداشت رویه های تهیه دارو را مدیریت می کرد تنها ۴۵ درصد بیماران اوکراینی می توانستند به داروهای مورد نیاز دست یابند. از پیامدهای این مشکل اینکه، نبود واکسن برای سل موجب افزایش تعداد کودکان مبتلا به سل در اوکراین شده بود. به گزارش بیمارستان بیماریهای تنفسی و سل در کی یف، نبود داروهای مورد نیاز برای سل، مرگ و میر هم به دنبال داشت.

واسلی شوریپا، مسئول این بیمارستان می گوید: «درمان بیمارانی که با کمبود دارو مواجه هستند واقعا دشوار است. وضعیت آنها پیش بینی نشدنی است و می تواند به بهای سرنوشتشان تمام شود.»

سازمان «بیماران اوکراین» به کمک دیگر گروه ها، کارزاری برای آسان کردن مسیر داروها به راه انداخته است و بر این اساس، هم اکنون مناقصه های شفاف رویه تهیه دارو را در این کشور موثرتر کرده است. این واقعیت روی هم رفته موجب صرفه جویی زیادی شده است.

اولگا استفانیشینا، مدیر این سازمان می گوید: «رقم صرفه جویی بالاست. اگر قیمت داروهای خریداری شده توسط وزارت بهداشت را با قیمت خرید سازمانهای بین المللی برای همان داروها مقایسه کنیم، خواهیم دید که در پی این اصلاحات ۳۴ میلیون دلار ذخیره شده است.»

نمایندگان سازمان های غیردولتی می گویند مدیریت روند خرید داروها نباید در آینده به وزارت بهداشت بازگردانده شود و اوکراین باید درصدد ایجاد یک سازمان ملی مستقل برای تهیه و تدارک دارو باشد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ارتباط بین خاک و سلامت روان انسان در چیست؟

از نقش انواع مختلف ویتامین «دِ» در ایجاد تعادل هورمونی در بدن انسان و تقویت قدرت باروری چه می‌دانیم؟

چگونه می‌توان خطر ابتلا به آرتروز زانو را کاهش داد یا از بین ببرد؟