یک روز پس از صدور قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره وضعیت حقوق بشر در ایران، وزارت امور خارجه این کشور مصوبه سازمان ملل را مصداق «استفاده ابزاری و سیاسی از موضوع حقوق بشر توسط کشورهای غربی علیه کشورهای مستقل جهان توصیف و آن را محکوم کرد.
کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل روز سهشنبه ۱۵ نوامبر/۲۳ آبان با ۸۵ رای موافق، ۳۵ رای مخالف و ۶۳ رای ممتنع، قطعنامه وضعیت حقوق بشر در ایران را – که حاوی اعتراضهایی نسبت به نقض حقوق شهروندان ایرانی است- تصویب کرد. پیشنویس این قطعنامه از سوی کانادا به مجمع عمومی تسلیم شده بود. به گزارش آسوشیتد پرس، این سند غیرالزامآور از شمار بالای مجازات اعدام، عدم احترام به برابری حقوق زنان و دختران، بازداشتهای خودسرانه و محدودیت بر عرصه آزادی اندیشه و بیان در ایران ابراز نگرانی کرده است.
عبدالله معلمی، نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل گفته است که کشور او در گذشته به قطعنامههای مربوط به انتفاد از وضعیت حقوق بشر در ایران، رای ممتنع داده، اما این مرتبه به خاطر مردم ایران به این قطعنامه رای مثبت میدهد. ایالات متحده آمریکا، کانادا، و بریتانیا از جمله کشورهایی هستند که به این قطعنامه رای مثبت دادند. پاکستان، روسیه، بلاروس، ونزوئلا، کوبا و سوریه هم از جمله مخالفان تصویب این قطعنامه بودند.
Live from
— UKUN_NewYork (@UKUN_NewYork) 15 novembre 2016UN</a>: General Assembly just passed resolution on <a href="https://twitter.com/hashtag/humanrights?src=hash">#humanrights</a> in <a href="https://twitter.com/hashtag/Iran?src=hash">#Iran</a>. <a href="https://twitter.com/martin_shearman">
martin_shearman to give statement: https://t.co/QeliTPI0P4pic.twitter.com/uTOPEmBeLh
قطعنامه مشابه مجمع عمومی سازمان ملل در سال گذشته با ۸۱ رای مثبت، ۳۷ رای منفی و ۶۷ رای ممتنع به تصویب رسیده بود.
مقامهای ایران بارها مخالفت خود را با گزارشهایی که بدون در نظر گرفتن دیدگاه یک کشور درباره وضعیت حقوق بشر آن تهیه و ارائه میشود، اعلام کرده اند. جمهوری اسلامی خواهان ادامه شیوه گزارشدهی دوره ای دولتها درباره وضعیت و چالشهای حقوق بشری است و این روش را «سازنده» میخواند.