خوان مانوئل سانتوس، رئیس جمهوری کلمبیا در ادامه سفر خود به بریتانیا با ترزا می، نخست وزیر این کشور دیدار کرد.
خوان مانوئل سانتوس، رئیس جمهوری کلمبیا در ادامه سفر خود به بریتانیا با ترزا می، نخست وزیر این کشور دیدار کرد.
آقای سانتوس یک روز قبل با ملکه الیزابت دوم دیدار کرده بود.
رهبران دو کشور پس از این دیدار خبر همکاری دوجانبه در زمینه نفت و گاز را اعلام کردند. بریتانیا همچنین متعهد شده است که ۴۰ میلیون دلار به منظور تامین امنیت در کلمبیا به این کشور اعطا کند.
آقای سانتوس گفت: «از زمانی که مذاکره با فارک را آغاز کردیم، بریتانیا یکی از مشوقان اصل ما بود. این کشور تجربیات خود در مساله ایرلند شمالی را در اختیار ما قرار داد و در شورای امنیت سازمان ملل متحد نقشی اساسی داشت.»
ترزا می در این نشست خبری گفت: «با توجه به این که بریتانیا از اتحادیه اروپا خارج می شود، من می خواهم اطمینان پیدا کنم که کشور ما در زمینه تجارت آزاد پیشگام خواهد بود. در این راستا ما به دنبال افزایش همکاریهای تجاری با کشورهایی مثل کلمبیا هستیم که اقتصادشان در حال رشد است.»
دو کشور بریتانیا و کلمبیا در چند ماه اخیر دو همه پرسی را پشت سر گذاشته اند که نتیجه هر دو بسیاری را شگفت زده کرد. مردم بریتانیا به همه پرسی خروج این کشور از اتحادیه اروپا، رای مثبت دادند و حالا رهبران بریتانیا به دنبال شرکای اقتصادی در خارج این اتحادیه هستند. از طرفی، چند هفته قبل مردم کلمبیا به توافق دولت با شورشیان فارک برای پایان دادن به جنگ داخلی در این کشور پس از ۵۰ سال رای منفی دادند تا رئیس جمهوری کلمبیا به دنبال راه حلی جدید برای این بحران باشد. آقای سانتوس که به دلیل تلاشهایش برای به ثمر نشستن این توافق، برنده جایزه صلح نوبل شده است، وعده داده که بزودی طرح جدید صلح با فارک را ارائه می کند.
توافقنامه صلح با فارک توسط نمایندگان دولت و شورشیان، شد و به شورای امنیت سازمان ملل تقدیم شد اما مردم کلمبیا در یک همه پرسی نزدیک به آن رای منفی دادند. مذاکرات طولانی بین این دو گروه حدود ۴ سال قبل با میانجیگری دولت کوبا آغاز شد.
بر اساس این توافقنامه، گروه فارک تعهد داده بود که با خلع سلاح خود، تبدیل به یک گروه سیاسی شود.
جنگ داخلی در کلمبیا طولانی ترین جنگ در آمریکای جنوبی بوده است که باعث مرگ دست کم ۲۶۰ هزار نفر شده و میلیونها نفر را بی خانمان کرده است.