رئیس سازمان پدافند غیرعامل جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی را اولویت اصلی تهدید علیه ایران معرفی کرد. جانشین فرمانده بسیج نیز عربستان را متهم کرد که «گروههای ضدانقلاب خاموش» را تحریک به اقدام نظامی در ایران میکند. از سوی دیگر احمد عسیری، مشاور وزیر دفاع عربستان گفت که ائتلاف سعودی در یمن طرح ایران برای استقرار موشک در این کشور را متوقف کرده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل در «کنفرانس ملی پدافند غیر عامل و توسعه پایدار» گفت: «آمریکا، اسرائیل و عربستان منشاء تهدیدها علیه کشور ما هستند و ما با عربستان در سه حوزه نظامی، اقتصادی و سایبری درگیری داریم.»
غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل جمهوری اسلامی ایران
وی افزود: «اسرائیل و عربستان سلاحهای زیادی را تولید و انباشت کردند و رهبران عربستان هم کم تجربه هستند و استراتژی آفندی نسبت به ایران دارند در واقع آنها اولویت تهدید علیه ما هستند.»
جلالی در ادامه عربستان را متهم کرد که به نیابت آمریکا در منطقه میجنگد و افزود: «خرید و انباشت سلاح توسط عربستان به معنای تهدید ماست. خلیج فارس صحنه درگیری ما با عربستان است و جنگ در این منطقه اول به ضرر عربستان سپس به ضرر ما و آمریکا و در نهایت جهان است. شاید توانایی ما و عربستان موجب بازدارندگی در خلیج فارس شده است البته بازدارندگی یک مفهوم ذهنی است و ما نباید اقدامی انجام دهیم که دشمن احساس کند به راحتی می تواند علیه ما اقدام کند. ما باید مدام بازدارندگی خود را تقویت کنیم و هرگونه اختلاف داخلی را از بین ببریم.»
عربستان گروههای خاموش را تحریک به اقدام نظامی در ایران میکند
در همین رابطه علی فضلی جانشین رئیس سازمان بسیج ایران با انتقاد از سیاستهای عربستان، این کشور را متهم به حمایت از گروههای به گفته وی «ضد انقلاب» کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس جانشین رئیس سازمان بسیج ایران گفت: «اخیرا عربستان آمده و گروههای ضدانقلاب سنتی که ۲۲ سال تسلیم بودند و معاهده داشتند که هیچ کار نظامی علیه ایران نکنند و در فاز سیاسی باشند مثل حزب دموکرات کردستان و کومله و سایر گروهکهای کوچک و بزرگ را تحریک به اقدام نظامی کرده است.»
علی فضلی جانشین رئیس سازمان بسیج ایران
آقای فضلی افزود: «این گروهها از سوی عربستان مورد سوءاستفاده قرار میگیرند و وزارت اطلاعات، ناجا و ارتش و سپاه و بسیج اشراف اطلاعاتی خوبی روی آنها دارند.»
طی ماههای گذشته چندین رشته درگیری نیز بین نیروهای «حزب دمکرات کردستان ایران» و نیروهای سپاه پاسداران در کردستان صورت گرفته است. در جریان این درگیریها دهها تن از اعضای هر دو طرف کشته و زخمی شده بودند.
این نخستین بار نیست که مقامهای ایران، عربستان سعودی را به کمک به گروههای مخالف متهم می کنند، ماه گذشته عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران عربستان سعودی را متهم کرده بود که کمکهای مالی و اطلاعاتی در اختیار «گروههای اشرار» در شرق این کشور قرار می دهد.
احمد عسیری: طرح ایران برای استقرار موشک در یمن را متوقف کردیم
از سوی دیگر احمد عسیری، سخنگوی ائتلاف سعودی در یمن و مشاور وزیر دفاع این کشور روز دوشنبه ۱۲ مهر ماه طی سخنانی گفت: «اگر عربستان و کشورهای ائتلاف نبودند، یمن پس از هرج مرج ناشی از کودتا به محل استقرار موشک های ایران تبدیل می شد.»
به گزارش شفقنا، عسیری در گفتگو با روزنامه ریاض این کشور افزود: «حملات ائتلاف توانست جلوی ۲۸ سفر هفتگی ایرانیان به یمن یعنی در هر روز چهار سفر را بگیرد.»
احمد عسیری، سخنگوی ائتلاف سعودی در یمن و مشاور وزیر دفاع این کشور
وی گفت: «ایران برای استقرار نیرو و موشک در یمن برنامه ریزی میکرد که نه تنها برای عربستان بلکه برای تمامی کشورهای منطقه تهدید تلقی میشد. همین موضوع ۱۲ کشور از جمله عربستان را واداشت تا برای کمک به دولت مستعفی یمن وارد عمل شود و به این موضوع فیصله دهد.»
از زمان روی کار آمدن جمهوری اسلامی در ایران، روابط بین تهران و ریاض معمولا سرد و در مواردی تیره بوده است. در چند سال اخیر روابط دو کشور بر سر جنگ داخلی سوریه، بحرین، عراق و جنگ در یمن به شدت تیره شده و به قطع روابط سیاسی و توقف اعزام زائران ایرانی به حج منجر گردیده است.
در یمن، عربستان سعودی در راس یک ائتلاف از کشورهای مختلف از دولت این کشور حمایت سیاسی، مالی و نظامی میکند، در صورتی که جمهوری اسلامی حامی حوثیهایی است که قدرت را در دست گرفتهاند. اگرچه مقامات ایرانی کمک نظامی به این گروه را تایید نکردهاند، اما دولت های یمن و عربستان سعودی ایران را به دخالت مستقیم در این جنگ متهم میکنند.