NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

صالحی: استراتژی هسته‌ای ایران ساخت راکتورهای کوچک خواهد بود

صالحی: استراتژی هسته‌ای ایران ساخت راکتورهای کوچک خواهد بود
Copyright 
نگارش از Soroush Jafari
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد که استراتژی هسته‌ای جمهوری اسلامی تمرکز بر ساخت و توسعه راکتورهای هسته‌ای کوچک (SMR) خواهد بود. راکتورهای هسته‌ای کوچک (SMR) واحدهای از پیش تولید شده هستند و بیشتر در مناطقی که دارای شبکه برق کوچک‌تر هستند یا مکان‌هایی که فضا و آب کافی وجود نداشته، باشند به کار گرفته می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا علی‌ اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز جمعه در گفتگو با «خبرگزاری اسپوتنیک روسیه» گفت: هم اکنون تهران در حال ارزیابی و صنعت شرکای بالقوه به علاوه روسیه برای همکاری در حوزه راکتورهای هسته‌ای کوچک است.

آقای صالحی افزود: «ما تاکنون با هیچ کشوری در این‌باره وارد گفتگوی جدی نشده‌ایم اما توسعه راکتورهای کوچک استراتژی ماست، بنابراین هم اکنون در حال بررسی عملی بودن آن در ایران هستیم و پس از آن حاضریم تا با هر کشوری که بخواهد در زمینه توسعه راکتورهای کوچک با همکاری کند صحبت کنیم.»

پیشتر صالحی به هیات‌های حاضر در سازمان جهانی هسته‌ای (WNA) اعلام کرده بود که ایران قصد دارد تولید برق هسته‌ای خود را از ۱۰۰۰ مگاوات کنونی به ۳۰ هزار مگاوات افزایش دهد و در این راستا با شرکت هسته‌ای روس اتم روسیه همکاری خواهد کرد. روس اتم هم اکنون در حال ساخت واحد دوم نیروگاه هسته‌ای بوشهر است. روسیه و ایران در نوامبر ۲۰۱۴ قراردادی مبنی بر ساخت واحدهای ۱۰۰۰ مگاواتی دوم و سوم نیروگاه بوشهر به امضا رسانده بودند. این پروژه قرار است در ۱۰ سال و با هزینه‌ای حدود ۱۰ میلیارد دلار ساخته شود.

پس از توافق هسته‌ای ایران با کشورهای ۱+۵ جمهوری اسلامی موظف شده تا برنامه اتمی خود را محدود کند. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آخرین گزارش خود پس از اجرای برجام اعلام کرد که ایران به تعهداتش عمل کرده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

«ارسال موشک‌ از ایران به روسیه»؛ اتحادیه اروپا: اطلاعات موثق داریم؛ کی‌یف کاردار ایران را احضار کرد

دبیر شورای امنیت روسیه در بحبوحه تنش‌های فزاینده در خاورمیانه وارد ایران شد

آیا ایران پس از حمله به اسرائیل گامی به سوی تغییر در دکترین هسته‌ای خود برمی‌دارد؟