رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران با دفاع از اقدامات دولت حسن روحانی به خصوص در ماجرای برجام به انتقاد از کسانی پرداخت که به گفته او به اسم انقلابی گری مقابل پیشرفت ایران می ایستند.
به گزارش وب سایت «انتخاب»، اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران در اجلاس مدیران آموزش و پرورش به انتقاد از «هوچیگریها، سمپاشی و تخریبهایی که علیه حسن روحانی میشود» پرداخت و گفت: «باید کاری کنیم که ایران در دور دوم دولت روحانی به اهداف بزرگ علمی برسد و بسیاری از این سمپاشیها، اهانتها و هوچیگریها برای این است که ما به اینجا نرسیم که این بسیار خطرناک است.»
حسن روحانی که از نظر دیدگاه های سیاسی با هاشمی رفسنجانی نزدیک است سال پایانی دوره چهارساله ریاست جمهوری خود را می گذراند. انتخابات ریاست جمهوری در ایران در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ١٣٩٦ برگزار می شود.
آقای رفسنجانی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه «در مقابل منافع ملی و منابع کشور، اصلاحطلب و اصولگرا ندارد و باید همه دلسوزان کشور باشند» گفت: «ما نباید با حرفهای نسنجیده و بیمنطق به اسم انقلابیگری خود را محدود کنیم.»
وی افزود: «متاسفانه برخی به اسم انقلابیگری سفارتخانهای را آتش میزنند و بهانه دست دشمن میدهند و مردم را از حج محروم میکنند و به عربستان که میخواست جلوی حج ما را بگیرد، بهانه میدهند، در حالی که رهبری انقلابیگری را برای ما تعریف کردهاند.»
پس از اعدام باقر نمر یک روحانی شیعه در عربستان، ده ها معترض با حمله به سفارت و کنسولگری عربستان سعودی در تهران و مشهد، این دو ساختمان را به آتش کشیدند. این حادثه باعث شد تا عربستان سعودی روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کند. پرونده حملهکنندگان به سفارت عربستان سعودی در حال حاضر، در یکی از شعب دادگاه در دست بررسی است و غلامحسین محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضائیه گفته است حمله کنندگان «تخفیف» می گیرند.
اکبر هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خود به دفاع از توافق اتمی ایران و غرب پرداخت و گفت: «برداشتن سایه تهدید و جلوگیری از گسترش تحریم یکی از ارزندهترین کارهای دولت دکتر روحانی بود.»
وی با اشاره به دستاوردهای برجام گفت: «از کارهای بسیار ارزشمند دولت روحانی این بود که تحریمهای طولانی، خطرناک و واقعا کشنده را از جلوی پای ما برداشت [ولی] متاسفانه عدهای با اهداف سیاسی این دستاورد نظام را زیر سئوال میبرند، در حالی که ما قبل از آن در هواپیمایی، کشتیرانی، بیمه، فروش نفت، بانک و صادرات و واردات مشکلات واقعی داشتیم. محدودیت هواپیماها برای سوختگیری و محدودیتهای کشتیهای کشورمان در زمان تحریم وجود داشت. این مسائل سم مهلک بود یا برجام؟»
آقای هاشمی در پایان با اشاره به شرایط منطقه خاورمیانه، با بیان اینکه «نباید از اسلام داعش دربیاید» گفت: «در جهنم نا امنی کشورهای اطراف، امنیت ایران مثال زدنی است و باید این امنیت را پایدار کنیم و نباید کشور را دچار مشکل کنیم.»