NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

طرفین درگیر در یمن اسیران کودک را مبادله می کنند

طرفین درگیر در یمن اسیران کودک را مبادله می کنند
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

سرانجام پس از سپری شدن حدود یکسال از جنگ داخلی در یمن، طرفین درگیر توافق کردند که کودکان زندانی را مبادله کنند.

آگهی

سرانجام پس از سپری شدن حدود یکسال از جنگ داخلی در یمن، طرفین درگیر توافق کردند که کودکان زندانی را مبادله کنند. هنوز چگونگی و روند این تبادل اسیر مشخص نیست با این حال تلاش شده تا این اقدام دوجانبه بدون پیش شرط و بدون استثنا باشد.

اکنون که شمار کشته شدگان به بیش از ۶ هزار و ۲۰۰ تن رسیده، شورشیان شیعه مذهب مشهور به حوثی ها و دولت در تبعید یمن در تلاش دستیابی به توافقی برای پایان این جنگ برآمده اند.

سازمان دیده بان حقوق بشر در ماه جاری میلادی اعلام کرد که هر دو طرف این جنگ، از کودکان به عنوان سرباز استفاده کرده اند. صندوق کودکان ملل متحد، یونیسف، نیز جان باختن ۹۰۰ کودک را در سال ۲۰۱۵ گزارش کرده است. همچنین در سال گذشته میلادی هزار و ۳۰۰ کودک در جنگ یمن مجروح شده است.

پیش تر در نیمه ماه مه میلادی، نیروهای هوادار دولت و حوثی ها توافق کرده بودند که تا پیش از فرارسیدن ماه رمضان، نیمی از اسرای خود را مبادله کنند. در حال حاضر فهرست اسامی اسرای هر دو طرف درگیر به سازمان ملل متحد ارائه شده است.

برخی گزارش ها حاکی است که در دسامبر سال گذشته میلادی ۳۶۰ تن از ستیزه جویان حوثی در برابر ۲۶۵ تن، شامل غیرنظامیان و نیز اعضای نیروهای هوادار دولت آزاد شده اند.

یکی از دلایل عمده فراهم شدن امکان به کارگیری کودکان به عنوان سرباز در جنگ داخلی یمن، رشد فقر است. بسیاری از خانواده های فقیر کودکانشان را در ازای دریافت روزانه هزار تا دو هزار ریال یمنی معادل ۷ تا ۱۵ دلار آمریکا در اختیار حوثی یا طرف مقابل این درگیری می گذارند. در برخی از موارد این کودکان در ازای حضور در جنگ فقط غذا دریافت می کنند.

عربستان و فهرست سیاه سازمان ملل

ائتلاف نظامی در جنگ یمن مسوول ۶۰ درصد کشته و مجروح شدن کودکان در سال گذشته میلادی است. بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن درج این نکته در تازه ترین گزارش خود، این ائتلاف را در فهرست سیاه ناقضان حقوق کودکان قرار داد.

عربستان سعودی با واکنش به این گزارش آن را مبتنی بر اطلاعاتی خواند که بوسیله «دشمنانش» تهیه شده است.

حوثی ها، نظامیان دولت یمن و شبه نظامیان هوادار دولت این کشور دست کم به مدت پنج سال در فهرست سیاه سازمان ملل متحده بوده اند.

ائتلاف نظامی بین المللی به رهبری عربستان سعودی که از سوی ایالات متحده آمریکا و بریتانیا نیز حمایت می شود، مواضع حوثی ها و نیز ستیزه جویان وفادار به علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری پیشین را از ماه مارس ۲۰۱۵ هدف قرار گرفته است. این کارزار نظامی از دولت عبد ربه منصور هادی در برابر حوثی های مسلح حمایت می کند.

طرفین درگیر از دهم آوریل (۲۲ فروردین ماه) آتش بس برقرار کرده و مذاکرات صلح را کمی بعدتر در کویت آغاز کردند. با این همه عملیات ارتش ائتلاف ادامه یافته است. مذاکرات صلح همچنان در جریان است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

کندوکاو در جنگ فراموش شده یمن

گفتگو با متخصص فروش اسلحه درباره سلاحهای استفاده شده در جنگ یمن

مشکلات تهیه گزارش در یمن از نگاه خبرنگار یورنیوز