کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، شلاقزدن ۳۵ جوان و ۱۷ کارگر در قزوین و آذربایجان غربی را محکوم کرد.
روپرت کلوویل، سخنگوی این نهاد روز سهشنبه ۳۱ مه با انتشار بیانیهای با استناد به رسانههای داخلی ایران اعلام کرد ۳۵ دختر و پسر جوان که در شهر قزوین مهمانی پایان تحصیل برپا کرده بودند، بازداشت شده و در فاصله ۲۴ ساعت به ۹۹ ضربه شلاق محکوم و حکم درباره آنها اجرا شده است.
هفته گذشته خبرگزاری میزان (وابسته به قوه قضائیه) به نقل از صادقی نیارکی دادستان قزوین برای نخستین بار خبر دستگیری و شلاقزدن ۳۵ شرکتکننده در یک «پارتی شبانه» در قزوین را منتشر کرد.
در بیانیه کمیساریای عالی حقوق بشر، تاکید شده است که طبق حقوق بینالملل بشر و به ویژه کنوانسیون ممنوعیت شکنجه و دیگر رفتارها یا مجازاتهای ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز مجازات شلاق ممنوع است. روپرت کلوویل، با ابراز نگرانی به ویژه نسبت به شلاق زدن زنان اعلام کرده که این نهاد بارها نگرانی خود را دراینباره به مقامهای ایرانی منتقل کرده و خواستار لغو این مجازات «غیرمتناسب» و«شبیه به شکنجه» شده است.
كارگران مشغولِ شلاق خوردنند
— آقاى كروموزوم (@MrChromosome) 27 mai 2016
طرحى از #مانانیستانیpic.twitter.com/bGpOsDpAMV
در این بیانیه همچنین به اجرای مجازات شلاق درباره کارگران معدن طلای آقدره (در استان آذربایجان غربی) و حد خوردن یک زن در ملاء عام به دلیل برقراری رابطه جنسی بدون ازدواج در ماه گذشته اشاره شده است. سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر با اعلام اعمال گسترده این مجازات برای جرایم مختلف در ایران، از مقامهای این کشور خواسته است تا استفاده از این تنبیه «ظالمانه، غیرانسانی و توهینآمیز» را متوقف کنند.
در قانون مجازات ایران، مجازات شلاق برای جرایم مشمول حد (کیفرهای معین شرعی) و گروهی از جرایم موضوع مجازاتهای تعزیری پیشبینی شده است.
به جز ایران، مجازات شلاق در برخی کشورهای اسلامی نظیر عربستان سعودی و همچنین مناطق تحت سیطره گروههای اسلام گرا مانند داعش و طالبان، اجرا میشود.
#Iran: The flogging of 35 men & women, after they were caught in a graduation party, is disproportionate & abhorrent https://t.co/PXWSxAJntF
— UN Human Rights (@UNHumanRights) May 31, 2016