قربانيان ایرانی و افغان نبرد خانطومان؛ سپاه خواستار حفظ آرامش شد

در پی انتشار گزارشهایی از شمار بالای کشتهها، مجروحان و اسرای ایرانی و افغان نبرد شهرک خانطومان در نزدیکی حلب، سپاه پاسداران مازندران شنبه ۱۸ اردیبهشت با انتشار اعلامیهای شهروندان و به ویژه خانوادههای سربازان حاضر در این جبهه را به آرامش دعوت کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم (نزدیک به سپاه پاسداران) در اطلاعیه شماره یک روابط عمومی سپاه کربلای مازندران، از شهروندان خواسته شده تا ضمن حفظ خونسردی و آرامش، اطلاعات درباره وضعیت نیروهای «مستشاری» استان مازندران را از روابط عمومی سپاه کربلا بهعنوان منبع رسمی دریافت کنند. این مرکز همچنین از انتشار اطلاعات راجع به نیروهای ایرانی در شبکههای اجتماعی مرتبط با شورشیان سوری و بازنشر آنها از سوی کاربران ایرانی انتقاد کرده و آن را بخشی از «عملیات جنگ روانی گروههای تکفیری» علیه «مدافعان حرم» خوانده است.
حسینعلی رضایی، فرمانده سپاه کربلای مازندران متعاقبا از کشته شدن ۱۳ عضو سپاه و مجروح شدن ۲۱ تن دیگر از این نیروها خبر داد. با این حال درباره شمار کشتهشدگان تیپ فاطمیون (متشکل از شهروندان افغان عمدتا مقیم ایران) خبر موثقی در دست نیست.
روزهای پنجشنبه و جمعه، مخالفان مسلح متشکل در «جیشالفتح» توانستند شهرک استراتژیک خانطومان در حومه حلب را تصرف کنند. جیش الفتح، یک ائتلاف نظامی از چند گروه اسلامگرای سوری و غیر سوری و هچنین چند گردان وابسته به ارتش آزاد سوریه با محوریت جبهه النصره (شاخه القاعده در سوریه) است. جیش الفتح در سال گذشته هم توانست در یک رشته عملیات برقآسا، شهر ادلب را تصرف کند.
Iran says several of its soldiers killed near Aleppo https://t.co/4fgXvjAUzZ
— Reuters Iran (@ReutersIran) May 7, 2016
تصاویر ویدئویی از حمله به خانطومان را هم رسانههای اجتماعی وابسته به جیشالفتح و هم شبکه تبلیغاتی داعش موسوم به «اعماق» منتشر کرده اند.
برخی از رسانههای ایران روز جمعه عکسهایی از مکالمات پیامکی چند تن از ایرانیان محاصره شده در این شهر را همراه با اخبار مربوط به «سقوط خانطومان» بازنشر کردند. گزارش شده که بخش بزرگی از قربانیان «سقوط» این شهرک، شبه نظامیان افغان گردانهای فاطمیون بوده اند.
حمله و تصرف شهرک خانطومان همزمان با برقراری مجدد آتشبس در شهر حلب و بخشی از استان لاذقیه رخ داد. رسانههای عربزبان نزدیک به حکومت سوریه و حزبالله لبنان، در جریان برقراری دور نخست آتشبس در سوریه، شورشیان را به انتقال نیرو و سلاح از لاذقیه به حلب متهم میکردند.