ناتالی کاسپرسکاری، بنیانگذار مرکز پژوهش اینترنتی کاسپرسکای در نظر دارد اولین مرکز آنلاین جلوگیری از حملات سایبری را راه اندازی کند. محل این مرکز در
ناتالی کاسپرسکاری، بنیانگذار مرکز پژوهش اینترنتی کاسپرسکای در نظر دارد اولین مرکز آنلاین جلوگیری از حملات سایبری را راه اندازی کند. محل این مرکز در غازان، پایتخت جمهوری تاتارستان خواهد بود.
او می گوید، روسیه در حال حاضر برنامه هایی برای مقابله با حملات سایبری دارد اما جای مراکزی از این نوع که نظارت و جلوگیری از حمله به اطلاعات به صورت آنلاین را دارا باشد، خالی است.
او همچنین پیش بینی می کند، بتواند در این پروژه حمایت دولت روسیه را جلب کرده و با کرملین کار کند. با این حال به گفته او این شرکت خصوصی همچنان به دنبال سرمایه گذار است.
جلوگیری از حمله سایبری یا محدود کردن رسانه های آنلاین؟
به گفته اشمانوف، شریک کاسپرسکای، در این پروژه منظور از حمله سایبری یا اطلاعاتی «ستادهای تبلیغاتی غیرواقعی، گمراه کننده و یا با محتوی ویروسی است» که اهداف سیاسی و تجاری را در نظر می گیرند.
تاتیانا لوکوت، ویراستار در مرکز صداهای جهانی می نویسد که کرملین طی سالهای اخیر در تلاش بوده تا فشار بر کاربران اینترنتی را با استفاده از سانسور و فیلترینگ افزایش دهد و استفاده از این پروژه نیز می تواند در افزایش محدودیت بر رسانه های آنلاین بیافزاید.
به گزارش خانه آزادی، در سال ۲۰۱۴ آزادی رسانه ها به پایین ترین حد خود در مدت بیش از۱۰ سال اخیر رسیده است و روسیه با ۱۸۱ امتیاز در لیست بدترین کشورها از نظر آزادی مطبوعات و رسانه ها قرار دارد.
https://freedomhouse.org/report/freedom-net/2015/russia
گزارش «خانه آزادی» نشان می دهد که آزادی اینترنتی در روسیه طی چند سال گذشته به شکل پیوسته روند کاهشی داشته اما در مقابل میزان استفاده از آن رو به رشد بوده است.
رسانه های آنلاین طی سالهای اخیر در روسیه بیشتر تحت کنترل دولت قرار گرفته اند و اطلاعات آنها نیز برای زیر سوال نبردن مقام های رسمی همواره زیر ذره بین بوده است.
رسانه های آنلاین مستقل بسیاری طی چند سال اخیر به دستور مستقیم دولت فعالیتشان محدود تر و یا به خودسانسوری مجبور شده اند و یا انتشار آنها به کلی متوقف شده است.
خانه آزادی همچنین در نموداری جایگاه روسیه در سال ۲۰۱۵ از نظر آزادی اینترنت و رسانه های آنلاین در میان ۶۵ کشور را نشان می دهد. بر اساس این نمودار روسیه در میان ۱۹ کشوری قرار دارد که به عنوان کشورهای «غیرآزاد» در زمینه رسانه های آنلاین شناخته شده اند و فعالیت های دولت برای ایجاد محدودیت های آنلاین مصداق «خشونت علیه حقوق کاربران» توصیف شده است.