حکم پرونده رادوان کاراجیچ، رهبر سابق صربهای بوسنی، روز پنجشنبه اعلام می شود. او در دادگاه رسیدگی به جرایم جنگی در یوگسلاوی سابق در لاهه به ۱۱ فقره
حکم پرونده رادوان کاراجیچ، رهبر سابق صربهای بوسنی، روز پنجشنبه اعلام می شود. او در دادگاه رسیدگی به جرایم جنگی در یوگسلاوی سابق در لاهه به ۱۱ فقره اتهام مرتبط با جنایتهای جنگی و نسل کشی متهم است. دادستان پرونده به دلیل ارتکاب «نسل کشی» خواهان اشد مجازات، یعنی حبس ابد برای آقای کاراجیچ شده است.
دادستان این دادگاه، رادوان کاراجیچ را «نیروی پیش برنده» در قتل عام مسلمانان بوسنی در دهه نود میلادی خوانده است.
رادوان کاراجیچ، رئیس سابق دولت «جمهوری صرب بوسنی»، متهم است که با همکاری راتکو ملادیچ، ژنرال سابق ارتش صربهای بوسنی، رهبری تبعید و قتل عام کرواتها و مسلمانان بوسنی را به عهده داشت. رهبری کشتار شهروندان سربرنیتسا توسط نیروهای صرب در سال ۱۹۹۵ میلادی یکی دیگر از اتهامهای او است. گفته می شود که نیروهای صرب در این سال ۷۵۰۰ مرد و پسر مسلمان بوسنیایی را در سربرنیتسا کشتند.
اتهام دیگر آقای کاراجیچ مشارکت در کشتار غیرصربها در جریان محاصره شهر سارایوو از سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵میلادی است. حدود دوازده هزار بوسنیایی در این محاصره کشته شدند.
امیر کولاگلیچ، یکی از بازماندگان کشتار سربرنیتسا است که توانست با مخفی شدن در جنگل خود را نجات بدهد. بر خلاف بسیاری از بستگانش که از شهر رفته اند او همچنان علاقمند به زندگی در سربرنیتسا است. او به خبرنگار یورونیوز می گوید: «ما باید به تندروها نشان بدهیم، منظور من فقط تندروهای صرب نیست، بلکه همه تندروها است که کسانی که مرتکب نسل کشی یا هر جنایت جنگی دیگری می شوند در نهایت مجازات خواهند شد.»
آقای کاراجیچ ۷۰ ساله اتهامها را رد کرده است و گفته است که به عنوان یک رهبر وطن پرست صرب فقط هدفش محافظت از هویت صربها بوده است. خانواده آقای کاراجیچ دادگاه رسیدگی به اتهامهای او را دادگاهی در جهت منافع سیاسی غرب خوانده اند و خواهان آزادی او شده اند.
پرونده رسیدگی به اتهامهای رادوان کاراجیچ یکی از مهمترین پرونده های جنایت جنگی پس از جنگ جهانی دوم است.
آندریا هایاگوش، گزارشگر یورونیوز می گوید: «در ۲۱ سال گذشته جسد ۸۳۷۲ قربانی شناسایی شده است. برای اعضای خانواده آنها امروز روزی مهم است و این که حکم دادگاه چه باشد بسیار اهمیت دارد.»