NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

گزارش یورونیوز از وضعیت پناهجویان در یونان

گزارش یورونیوز از وضعیت پناهجویان در یونان
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

موج عظیم پناهجویان به یونان مقامات این کشور را بر آن داشته است تا برای رسیدگی به وضعیت آنها اولویت هایی را تعریف کنند. مقامات یونان پناهجویان را به

آگهی

موج عظیم پناهجویان به یونان مقامات این کشور را بر آن داشته است تا برای رسیدگی به وضعیت آنها اولویت هایی را تعریف کنند.

مقامات یونان پناهجویان را به دو دسته تقسیم کردند. آنان که از کشورهای جنگ زده مثل سوریه٬ عراق و افغانستان می آیند و در نتیجه حق دارند درخواست پناهندگی دهند و دیگران که به دلایل سیاسی٬ اجتماعی و اقتصادی ترک وطن کرده اند و عملا در دسته مهاجر قرار می گیرند و در درجه دوم اولویت.

احمد یکی از آنهاست. او مراکشی است و شش روز پیش به مرکز حمایت از پناهجویان در جزیره لسبوس آمده است. احمد به خبرنگار یورونیوز در لسبوس می گوید: «اینجا زندگی غیرممکن است. غذا نداریم و هوا خیلی سرد است.» هموطن او رشید نیز می گوید: «ما می خواهیم به سفرمان ادامه دهیم اما اجازه نداریم چون مراکشی هستیم. اگر اینجا بمانیم می میریم.»

پناهجویان مراکشی٬ تونسی٬ پاکستانی و ایرانی در دسته دوم قرار دارند. بسیاری از آنها موفق شدند با پرداخت رشوه به عنوان سوری٬ عراقی یا افغان ثبت نام کنند و خود را تا مرز مقدونیه برسانند اما در دهکده «ایدومنی» پلیس مرزی مدارک جعلی را کشف و اجازه گذر به آنها نداده است.

سپهر یکی از آنهاست. این جوان بیست ساله ایرانی می گوید ۱۶۰۰ یورو برای خرید مدارک جعلی سوری پرداخته است. او به خبرنگار یورونیوز گفت که مذهب خود را تغییر داده است و خطر مرگ در ایران او را تهدید می کند و می تواند به کشورش بازگردد: «هیچ جوان بیست ساله ای نمی خواهد کشور و خانواده اش را به دلیل مسائل اقتصادی ترک کند. من چاره ای دیگر نداشتم. مذهبم را عوض کرده بودم و ممکن بود برای سال ها زندانی یا اعدام شوم. حالا نمی دانم چکار کنم.»

زوئه که داوطلبانه به پناهجویان کمک می کند٬ پس از دیدار و گفتگو با هیئتی از نمایندگان اتحادیه اروپا به خبرنگار ما گفت: «اروپا باید از این مردم حمایت کند. آنها به کمک ما نیازمند. نباید آنها را پس زد. این بدترین حس و سخت ترین نوع فقر است و مقامات باید این نکته را درک کنند.»

پانوس کیتسیکوپولوس٬ خبرنگار یورونیوز در مرز یونان با مقدونیه گزارش خود را اینگونه به پایان می رساند: «مرز یونان با مقدونیه درست پشت سر من است. رفت و آمد برای همه ممکن است٬ بجز پناهجویان که بازمانده اند در یک قدمی بهشت موعودشان. بهشتی در آن طرف مرزها٬ در کشورهای شمال و غرب اروپا.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ویزای طلایی یونان؛ آتن با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ هزار یورویی اقامت پنج‌ساله می‌دهد

تصاویری از مرگ انبوه ماهی‌ها در بندر توریستی «ولس» یونان

تصاویری از آنچه شعله‌های بزرگترین آتش‌سوزی سال با حومه آتن کرد