NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

عفو بین الملل سلاح های در دست داعش را ساخت ۲۵ کشور جهان می داند

عفو بین الملل سلاح های در دست داعش را ساخت ۲۵ کشور جهان می داند
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

سازمان عفو بین الملل روز سه شنبه گزارشی درباره منابع تسلیحاتی داعش منتشر کرده است. بنا به این گزارش داعش با بهره بردن از قدرت تسلیحاتی خود در سالهای

آگهی

سازمان عفو بین الملل روز سه شنبه گزارشی درباره منابع تسلیحاتی داعش منتشر کرده است. بنا به این گزارش داعش با بهره بردن از قدرت تسلیحاتی خود در سالهای گذشته مرتکب جنایات جنگی در منطقه های تحت کنترل خود در عراق و سوریه شده است.

بر اساس تحلیل داده های ویدوئی و تصاویر بدست آمده توسط کارشناسان این سازمان بین المللی، بخش عمده ای از مهمات نظامی دولت اسلامی مربوط به انبارهای نظامی عراق است که بدلیل امنیت ناکافی و از طریق قاچاق بدست این گروه رسیده است.

در فاصله سالهای ۱۹۸۸-۱۹۸۰ عراق برای رویارویی با ایران در تلاش برای تقویت بنیه نظامی خود بود. این سالها همراه با رونق گرفتن بازار سلاح های مدرن بود و عراق توانست به مهمات نظامی قابل توجهی دست یابد. در هنگام جنگ عراق و ایران، ۳۴ کشور به عراق تسلیحات نظامی فروختند.

اشغال عراق توسط آمریکا در سال ۲۰۰۳ نیز ورود بخش قابل توجهی از ابزار جنگی به عراق را رقم می زند. به گزارش سازمان عفو بین الملل در این دوره نزدیک به ۶۵۰۰۰ تن مهمات جنگی در سراسر عراق مستقر و انبار می شود.

در سال ۲۰۱۱ نیروهای ارتش آمریکا عراق را ترک می کنند و تا سال ۲۰۱۳، عراق قرارداد های چندین میلیارد دلاری برای خرید تانک، هواپیماهای جنگی اف-۱۶ و انواع موشکهای زمین به هوا ساخت کشور آمریکا امضاء می کند.

جنگ داخلی سوریه نیز در تجهیز گروه دولت اسلامی کمک بسیاری کرده است. این گروه در سالهای اخیر توانسته از طریق قاچاق به تسلیحات دیگر گروههای مخالف بشار اسد دسترسی یابد.

گزارش سازمان عفو بین الملل اشاره می کند که ابزار و ادوات جنگی مورد استفاده داعش ساخت ۲۵ کشور جهان است. این میزان مهمات اکنون نزدیک به ۴۰۰۰۰ نیروی این گروه را در سوریه و عراق پوشش می دهد. این ادوات شامل سلاح های سبک ساخت کشورهایی چون روسیه، بلژیک، چین، چک و آلمان است. در این میان باید به سلاح های ضد تانک و صدها خورو ساخت چین، روسیه و آمریکا نیز اشاره کرد.

با اشغال شهر موصل در ژوئن سال ۲۰۱۴، نیروهای دولت اسلامی توانستند به انبارهای تسلیحاتی بیشتری دست یابند.

در پایان گزارش، سازمان عفو بین الملل خواستار نظارت و اقدامات امنیتی بیشتر کشورهای منطقه برای جلوگیری از دسترسی جهادگرایان به مهمات جنگی و مهار بازارهای غیر قانونی اسلحه شده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

«ایرانی داعشی» در آلمان به تحمل چهار سال حبس محکوم شد

سقوط و افول افغانستان از زبان «آخرین ژنرال افغان که با فرار اشرف غنی از کابل با طالبان جنگید»

نبرد خاموش بر سر تامین مالی حزب‌الله توسط ایران؛ چالش‌های اف‌اِی‌تی‌اِف در خصوص لبنان چیست؟