انتقال مدیریت موسسۀ رسانه ای «کوزا ایپک» به دولت ترکیه، واکنش روزنامه نگاران، فعالان مدنی و مسئولان خانۀ آزادی را برانگیخته است. صدها نفر از معترضان
انتقال مدیریت موسسۀ رسانه ای «کوزا ایپک» به دولت ترکیه، واکنش روزنامه نگاران، فعالان مدنی و مسئولان خانۀ آزادی را برانگیخته است.
صدها نفر از معترضان به این اقدام دولت روز سه شنبه با تجمع در مقابل دفتر مرکزی این موسسۀ رسانه ای منتقد دولت این اقدام را غیرقانونی دانستند.
این موسسه رسانه ای از منتقدان اصلی سیاست های رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری این کشور است و معترضان می گویند دولت قصد دارد با کنترل این موسسه آنهم به فاصلۀ چند روز مانده به انتخابات، به این انتقادها پایان بدهد.
طارق توروس، مدیر تلویزیون «بوگون» که از زیرمجموعه های این موسسۀ رسانه ایست، در این باره می گوید: «این یک عملیات برای ساکت کردن تمامی صداهای مخالف و ناخوشایند برای حزب حاکم است. سازمان های غیردولتی، رسانه ها و سندیکاها از آنجمله هستند. این موضوع برای احزاب اپوزیسیون و حتی تجار هم وجود دارد و در مورد هر کس که اطاعت نکند صدق می کند.»
موسسۀ رسانه ای کوزا ایپک صاحب دو شبکۀ تلویزیونی و دو روزنامۀ سراسری است و علاوه بر آن، مدیریت چند هفته نامه و ماهنامه را نیز در اختیار دارد.
حکم انتقال مدیریت این موسسه به دولت توسط دادگاه پنجم صلح آنکارا که توسط رئیس جمهوری ترکیه تاسیس شده، صادر شده است.
خانۀ آزادی با صدور بیانیه ای تاکید کرده است این اقدام دولت ترکیه منصفانه بودن انتخابات اول نوامبر را مخدوش می کند.
انتخابات پارلمانی اول نوامبر در پی عدم موفقیت حزب حاکم در تشکیل دولت ائتلافی پس از انتخابات ماه ژوییه مجددا برگزار می شود. برگزاری این انتخابات در حالیست که اعتراض ها علیه حزب عدالت و توسعه و رئیس جمهوری ترکیه افزایش یافته است. ترکیه طی ماههای اخیر صحنۀ آشوب در برخی از شهرها از جمله دیاربکر بوده و چندین حملۀ انتحاری از جمله انفجارهای سوروچ و آنکارا نیز بر ناآرامی های اخیر افزوده است.