NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

معاون وزارت بهداشت: حدود یک چهارم ایرانیان اختلال روانی دارند

معاون وزارت بهداشت: حدود یک چهارم ایرانیان اختلال روانی دارند
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

یک مقام وزارت بهداشت ایران می‌گوید نزدیک به یک چهارم مردم ایران از اختلالات روانی رنج می‌برند.

علی اکبر سیاری، معاون بهداشت وزارت بهداشت در خصوص آمار مبتلایان به اختلالات روانپزشکی، گفت:‌ در مطالعه‌ای که در سال ۹۰ انجام گرفت، مشخص شد ۲۳.۶ درصد از افراد جامعه مورد مطالعه در سنین ۱۵ تا ۶۴ سالگی از اختلالات روانپزشکی رنج می‌برند.

وی با بیان اینکه این مشکل در زنان شایع تر است، گفت: آمار این اختلالات ۲۶.۴ درصد در زنان و ۲۰.۸ درصد در مردان است.

به گفته‌ی وی شایع ترین اختلال نیز با ۱۲.۷ درصد مربوط به افسردگی است که شیوع آن در زنان ۱۵.۴ درصد و در مردان ۱۰.۲ درصد است.

سیاری در ادامه هم گفت: در این بررسی ۴۴ درصد از افرادی که نیاز به خدمات درمانی روانپزشکی داشتند برای درمان مراجعه کردند اما ۵۶ درصد اصلا مراجعه نداشتند.

وی همچنین بروز سایر مشکلات اجتماعی مثل سیگار، اعتیاد و الکل را از مشکلات افراد مبتلا به اختلالات روان عنوان کرد و گفت:‌ متاسفانه میزان مصرف سیگار، قلیان و مواد مخدر صنعتی در این گروه بیشتر است. ما در بررسی‌های خود مشاهده کردیم که در بعضی مکان‌های ارائه قلیان، مواد مخدر صنعتی نیز به آنها اضافه می‌شود که برای جامعه خطر بزرگی محسوب می‌شود.

سیاری همچنین عنوان کرد: آسیب ها در افرادی که مبتلا به اختلالات روانپزشکی هستند و شغل و حمایت اجتماعی را از دست می‌دهند، چند برابر افزایش پیدا می‌کند.

حاجبی: بزرگ ترین مشکل ما پایین بودن سطح سلامت روان جامعه است

در همین راستا احمد حاجبی، مدیرکل دفتر سلامت اجتماعی، روانی و اعتیاد وزارت بهداشت هم گفت: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات ما پایین بودن سطح سلامت روان جامعه است که به تبع آن مشکلات زیادی خواهیم داشت. یکی از این مشکلات توجیه علائم ابتلا به مشکلات روانشناختی برای عدم مراجعه است و در صورت مراجعه برخی به‌دلیل ترس از «انگ»، درمان را ادامه نمی‌دهند.

وی با بیان اینکه پذیرش ابتلا به بیماری جسمانی برای مردم آسان‌تر از ابتلا به بیماری روانی است، افزود: مردم بیماری جسمانی خود را در جمع معرفی می‌کنند، ولی متأسفانه خفیف‌ترین اختلالات روانی با انگ همراه است.

حاجبی گفت: در آماری که از مبتلایان به اختلالات روانی به‌دست آمد، مشخص شد که رایج‌ترین علت عدم حضور برای تشخیص و درمان این بود که مردم فکر می‌کردند، مشکل خودش برطرف می‌شود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

دو سالگی جنبش زن، زندگی، آزادی؛ چگونه تغییر در ظاهر و باطن جامعه ایران با وجود سرکوب رژیم رخ می‌دهد؟

پرتاب ماهواره‌بر ایرانی با سوخت جامد به فضا در بحبوحه نگرانی غرب از تسری این فناوری به حوزه موشکی

«خام‌خواری ایرانیان باستان»؛ مردان نمکی دوهزار و ۵۰۰ ساله دوزلاخ زنجان «وحشت‌زده» مردند