آنگلا مرکل صدراعظم آلمان روز دوشنبه در حالی به میهمان یونانی خود آلکسیس سیپراس در برلین خوش آمد گفت که روابط دو کشور طی هفته های اخیر و در پی مشاجرات
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان روز دوشنبه در حالی به میهمان یونانی خود آلکسیس سیپراس در برلین خوش آمد گفت که روابط دو کشور طی هفته های اخیر و در پی مشاجرات لفظی و اظهارنظرات تند بسیار تنش آلود شده بود. همزمان با سفر سیپراس به آلمان و کمی دورتر از محل برگزاری ملاقات، تظاهراتی از سوی چپ گرایان افراطی آلمان بر ضد سیاست های ریاضت اقتصادی در حمایت از یونان در جریان بود.
در پایان این دیدار هیچ راه حل و یا راهکار مشخصی برای حل مسئله نقدینگی و نیز بدهی های یونان مطرح نشد. این در حالی است که بنا به برخی گزارش ها دولت یونان در صورت دریافت نکردن کمک مالی تا هشتم آوریل در آستانه ورشکستگی قرار خواهد گرفت.
خانم مرکل در نشست خبری پس از ملاقات خود با سیپراس گفت: “آلمان به تنهایی مسئول تصمیم گیری در مورد درست و کافی بودن برنامه کمک نیست. برای ادامه کارها باید بدون شک به بیانیه صادر شده در پایان نشست بیستم فوریه وزرای دارایی کشورهای عضو منطقه یورو مراجعه کرد. این بدان معنی است که امروز ما می توانیم درباره این موضوع با یکدیگر بحث و تبادل نظر کنیم اما من به تنهایی به عنوان نماینده یکی از نوزده کشور عضو منطقه یورو نمی توانم هیچ قولی بدهم به خصوص در مورد نقدینگی ها.”
سیپراس نیز اعلام کرد به برلین نیامده تا از آلمان درخواست پول کند هر چند که وی بار دیگر مسئله غرامت های مربوط به جنگ جهانی دوم را تکرار کرد اما اینبار سعی کرد بیشتر موضوع را اخلاقی جلوه دهد . صدراعظم المان نیز در واکنش به این موضوع باردیگر این مسئله را تنها از جانب سیاسی و قضایی قابل بررسی دانست.
نخست وزیر یونان در ادامه گفت: “مسئله مطرح شده از جانب یونان در مورد غرامت های مربوط به زمان اشغال خاک این کشور توسط نیروهای نازی یک مطالبه مادی نیست بلکه یک درخواست و یادآوری اخلاقی است. من فکر می کنم آلمان و یونان باید بیشتر تلاش کنند تا بتوانند این مسئله اخلاقی را که به نوعی به مردم دو کشور مربوط می شود حل و فصل کنند.”
رهبران دو کشور در این دیدار سعی کردند از تنش های فزاینده چند هفته اخیر در روابط دوجانبه بکاهند. اما در حال حاضر این بر عهده نهادهای مالی اتحادیه اروپا است که فهرست اصلاحات وعده داده شده توسط دولت یونان را مورد بررسی قرار دهند. پس از آن نوبت به گروه وزاری دارایی کشورهای عضو منطقه یورو است که برای اعطای آخرین بخش از کمک ۷.۲ میلیارد یورویی چراغ سبز نشان دهد. کمکی که می تواند برای اقتصاد در آستانه ورشکستگی یونان اندکی تسکین دهنده باشد.