بخشی از گفتگوی اختصاصی یورونیوز با رئیس جمهوری سودان
دیده بان حقوق بشر می گوید به بیش از 200 زن توسط نیروهای ارتش سودان در حمله به شمال دارفور تجاوز شده است.
بر اساس گزارش این سازمان،این حمله سی اکتبر سال گذشته میلادی و طی 36 ساعت صورت گرفته است. عمر البشیر، رئیس جمهوری سودان در اینباره به خبرنگار یورونیوز می گوید: «در واقع این یک گزارش نیست ولی خبر رادیویی است با نام ديبانغا، که با ما دشمنی دارد. مخالفان آن را راه انداخته اند و از سوی اسرائیل تامین مالی می شود. متاسفانه سازمان ملل متحد به این خبر واکنش نشان داد و گروهی محققان را به این روستا که تبیت نام دارد فرستاد. این گروه اتهامات را بررسی می کند و اطمینان می یابد که اطلاعات نادرست است و سپس بازمی گردد. آنها گزارشی می نویسند و تائید می کنند که این اطلاعات غلط است و هرگز تجاوزی در کار نیست.»
سازمان ملل متحد اعلام کرده که از تحقیق کامل بازرسان ممانعت به عمل آمده و تجاوز به زنان به عنوان سلاحی در جنگ در دارفور بوده است. رئیس جمهوری سودان از سوی دادگاه کیفری بین المللی به اتهام جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت در دارفور تحت پیگرد قضایی قرار دارد.
سودان
- بین سالهای 1899 تا 1956 سودان ابتدا توسط بریتانیا و سپس تحت نظر دولت مصر که تحت الحمایه بریتانیا است، اداره می شد.
- انقلاب در مصر و استقلال این کشور از بریتانیا به سودان هم فرصت می دهد تا 4 سال بعد در سال 1956 به کشوری مستقل بدل شود.
- دارفور، در زمان استعمار بریتانیا، موقعیت یک سلطانی خودمختار را بدست آورد. هرچند در سال 1916 بریتانیا دارفور را به امپراطوری عثمانی واگذار می کند.
- سودان جنوبی، در 9 ژوییه 2011، شش ماه پس از همه پرسی که 98.83 درصد از مردم به آن رای مثبت دادند تبدیل به کشوری مستقل شد.