در پایان هشت مسابقه سخت و نفس گیر که نتیجه پنج دیدار در وقت اضافی مشخص شد، برای نخستین بار در تاریخ جام جهانی، تمامی صدرنشینان مرحله گروهی به مرحله یک چهارم نهایی راه یافتند.
طی روزهای جمعه و شنبه، چهار تیم از آمریکایی لاتین و چهار تیم از اروپا در مرحله یک چهارم نهایی رقابت خواهند کرد.
برزیل پرافتخارترین تیم و میزبان جام جهانی است که موفق شد در ضربات پنالتی با درخشش دروازه بانش جولیو سزار از سد تیم پرتوان شیلی بگذرد.
کلمبیا یکی از شگفتی های این دوره است که پس از سه پیروزی درخشان در مرحله گروهی، اروگوئه را با ۲ گل زیبای خیمنز رودریگز از پیش روی برداشت و نشان داد که به حق تیم منسجم و خطرناکی است.
هلند، نایب قهرمان دوره گذشته، در مصاف با مکزیک تا مرز شکست پیش رفت اما در دقایق پایانی به لطف یک پنالتی رویای مکزیکی ها را به کابوس تبدیل کرد و بار دیگر ثابت کرد که یکی از بهترین تیم های حال حاضر جهان است.
یکی دیگر از تیم های شگفتی ساز این دوره بی تردید کاستاریکا است که هر چند از دقیقه ۶۶ ده نفره بازی کرد اما موفق شد در ضربات پنالتی یونان را شکست دهد و برای نخستین بار راهی مرحله یک چهارم نهایی شود.
فرانسه به سختی جواز صعود به مرحله یک چهارم را به دست آورد. شاگردان دیده دشام در ده دقیقه پایانی ۲ بار دروازه نیجریه را گشودند تا در مرحله بعد به مصاف آلمان بروند.
آلمانی که در یک نبرد سخت موفق شد الجزایر، دیگر نماینده آفریقا را در وقت اضافی با نتیجه ۲ بر ۱ شکست دهد.
آرژانتین پس از ۱۱۸ دقیقه رویارویی با سوئیس، به لطف تک گل دی ماریا راهی مرحله یک چهارم نهایی شد. یاران مسی سومین قهرمانی در جام جهانی را هدف گرفته اند.
بلژیک در وقت اضافی سد دفاعی آمریکا را در هم شکست تا سرانجام پس از گذشت نزدیک به بیست سال قدم به مرحله یک چهارم نهایی بگذارد.
مرحله یک چهارم نهایی روز جمعه با رویارویی برزیل و کلمبیا آغاز می شود و سپس آلمان به مصاف فرانسه می رود. روز شنبه شاهد دیدار آرژانتین و بلژیک خواهیم در حالی که کاستاریکا به مصاف هلند خواهد رفت.
تب فوتبال آمریکا را هم گرفتار کرد
هر چند بیسبال همچنان پربینده ترین ورزش در آمریکا است اما به نظر می رسد که تب جام جهانی فوتبال جدا واگیر است و دامن آمریکایی ها را هم گرفته است.
حضور گسترده تماشاچیان فوتبال در سراسر ایالات متحده آمریکا از این حکایت دارد که به راستی فوتبال جای خود را در قلب آمریکایی هم باز کرده است. نزدیک به سه هفته است که بارها و کافه های آمریکا، از لس آنجلس تا نیویورک، مملو از علاقه مندان به فوتبال است. شبکه های تلویزیونی با ۱۵ میلیون بیننده برای دیدار آمریکا و آلمان و ۲۲ میلیون برای دیدار با پرتغال رکورد شکستند.
البته این آمار در مقایسه با آمار مشابه برای ورزش هایی مانند بیسبال و بسکتبال هنوز آنقدرها تکان دهنده به نظر نمی رسد. برای نمونه دیدار فینال لیگ بیسبال فصل اخیر در آمریکا ۱۱۱ میلیون بیننده داشته است.
با این حال، می گویند درخشش تیم ملی آمریکا به رهبری یورگن کلینزمن از یک سو و حضور بازیکنان بنامی چون بکهام و هانری و کاکا در لیگ فوتبال آمریکا از سوی دیگر، نقش موثری در افزایش روز افزون علاقه مندان فوتبال در این کشور داشته است.
راز موفقیت در ضربات پنالتی
یک پژوهشگر بریتانیایی مدعی است راه موفقیت در ضربات پنالتی را یافته است. دکتر کن بری، پژوهشگر دانشگاه بث در بریتانیا می گوید پس از یک سال تحقیق آماری و تحلیلی به این نتیجه رسیده است که بهترین استراتژی سرمربیان در ضربات پنالتی منوط به سه شرط است؛ نخست، انتخاب دقیق مناسب ترین بازیکن برای نخستین و آخرین پنالتی. دوم، آمادسازی روحی و روانی بازیکنان در شرایط واقعی و حین مسابقه. و سومین و مهم ترین شرط تمرین برای هدف گرفتن منطقه ای در دورازه خارج از «حلقه شیرجه دروازه بان». به گفته دکتر بری «حلقه شیرجه» محدوده ای است که دروازه بان می تواند با یک سر انگشت جهت توپ را تغییر دهد و در صورتی که توپ خارج از این محدوده باشد احتمال گل قریب به یقین است.
این پژوهشگر بر این باور است که با توجه به اهمیت ضربات پنالتی در دیدارهای حذفی، ضربات پنالتی تمرینی باید همواره پس از ۱۲۰ دقیقه تمرین سنگین صورت گیرد تا ذهن و جسم بازیکن آمادگی لازم برای اجرای موفقیت آمیز آن را کسب کند.
نتیجه دو دیدار از پنج دیدار فینال در جام جهانی های اخیر با ضربات پنالتی مشخص شده است.