NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

نقش هنر در آموزش علوم و فناوری

نقش هنر در آموزش علوم و فناوری
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

آیا آموزش هنر می تواند رویکرد خلاقانه را در کودکان برای آموختن علوم، فناوری، مهندسی و ریاضی در کودکان بپروراند یا اینکه داشتن ذهنی منطقی کافی است؟ در این برنامه جهان دانش، ارتباط آموزش هنر و آموزش علوم را در سه طرح در سومالی، فرانسه و مکزیک را بررسی می کنیم.

سومالی؛ آموزش علوم، فناوری، مهندسی و ریاضی سلاحی برای مبارزه با فقر

مدرسه آبارسو تنها مدرسه در منطقه سومالی لند در کشور سومالی است که در آن علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات تدریس می شود. با وجود میزان فقر موجود در این کشور که برخاسته از سالها آشوب سیاسی است، یادگیری این موضوعات لازم است. هدف این مدرسه، با ۲۲۴ دانش آموز این است که بیش از نیمی از آنها را به مراکز مهم آموزشی در سرتاسر جهان بفرستد. امسال برای اولین بار یکی از از دانش آموزان آبارسو از دانشگاه «ام آی تی» (مؤسسه فناوری ماساچوست) پذیرش گرفته است.

مواد درسی در این مدرسه طوری طراحی شده است که دانش آموزان مهارت هایی را کسب کنند که هم در منطقه و هم در سراسر دنیا به آن نیاز است. موضوعات اصلی که آموزش داده می شود ریاضیات، زبان انگلیسی و تفکر منطقی است. علاوه بر اینها زبان عربی و مطالعات اسلامی نیز از مواد درسی است.

از زمان جنگ تاکنون مدتها می گذرد و منطقه سومالی لند در این مدت در جست وجوی ثبات و رشد بوده است. مدرسه علوم و فناوری آبارسو تلاش می کند رهبران آینده این منطقه را تربیت کند.

فرانسه، طراحی و علم در کنار یکدیگر

ورود به رقابتی جهانی مثل «رقابت بین المللی ساخت ماشین با مهندسی ژنیتک» موسوم به iGEM کار سختی است.

گروهی از پژوهشگران جوان که از سراسر دنیا به پاریس آمده اند چند ماه پیش تصمیم گرفتند در مسابقه علمی جهانی که در دانشگاه «ام آی تی» در بوستون برگزار می کند، شرکت کنند. آنها به فکر افتادند که راهی نو برای مبارزه با بیماری سل پیدا کنند.

جالبتر از همه این بود که این پژوهشگران جوان در رشته های علوم، فناوری مهندسی و ریاضیات تصمیم گرفتند از مارگریت، طراح و هنرمند کمک بگیرند. مارگری چیزی از علم نمی داند، اما عنصر هنر را به میدان آورده است. حضور او باعث می شود فکر این دانشمندان جوان در گیر شود و مجبور شوند خلاق باشند.

از نظر سرپرست این جوانان این نکته نشان می دهد که همکاری و سهیم کردن دیگران در دانسته های خود به نفع همه است. در واقع او معتقد است هیچ محدودیتی وجود ندارد و با این روش همه چیز ممکن است.

مکزیک؛ پیوند علم و هنر در آموزش نجوم

سحر و جادوی سیارات و ستارگان هر کسی را مجذوب نمی کند، اما ترکیب این سحر و جادو با موسیقی و هنر می تواند نتایج حیرت انگیز در پی داشته باشد.

خوزه فرانسیس سالگادو، ستاره شناس و تصویرساز علم در آسمان نمای اَدلر در شیکاگو است. یکی از کارهای او طرح موسوم به KV 265 است. سازمانی غیر انتفاعی که هدفش این است که با ترکیب هنر و آموزش نجوم درک و لذت مردم عادی و دانش آموزان از موضوعات علمی در نهادهای علمی را افزایش دهد.

این سازمان با همکاری مداوم با ارکسترهای سمفونی، آهنگ سازها و هنرمندان، دانشمندان و موزه ها و نهادهای علمی، کارهای بین رشته ای خلق می کند، کارهایی که زمینه های مختلفی مانند ستاره شناسی (نجوم)، عکاسی، موسیقی و رقص را به هم پیوند می دهد.

کارهای سالگادو الهام بخش تلاش های دیگری در این زمینه به مخاطبان گسترده تر در سراسر جهان شده است.

آگهی

در طی سه سال، سالگادو ۹۰ اجرا در ۵ قاره جهان ترتیب داده است و علم و هنر را توأمان به ۱۵۰ هزار نفر ارائه کرده است.

Facebook
Twitter

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

شرکت فرانسوی توتال از بازنگری آمایش سرزمینی در پروژه‌های بحث‌برانگیز در اوگاندا و تانزانیا خبر داد

تحقق رویای ۴۰ ساله؛ مرد فرانسوی در سن ۶۷ سالگی پزشک شد

نمایش نقاشی زنان برهنه در کلاس درس فرانسه؛ وزیر آموزش و پرورش پشت معلم زبان ایستاد