NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

نخست وزیر لبنان: مداخله در سوریه قطعا به ضرر ما است

نخست وزیر لبنان: مداخله در سوریه قطعا به ضرر ما است
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

جنگ داخلی سوریه و عواقب ناشی از آن، بسیاری از کشورهای منطقه به ویژه همسایگان این کشور را تحت تاثیر قرار داده است. این وضعیت، در این میان، وضعیت لبنان بسیار وخیم گزارش می شود؛ کشوری که سالهاست از بی ثباتی سیاسی و اقتصادی رنج می برد، این روزها با موج عظیمی از پناهجویان سوری روبه رو است که زندگی را برای لبنانیان سخت تر کرده است.

دالین حسن، خبرنگار یورونیوز، به بیروت رفته و با نجیب میقاتی، سیاستمدار باسابقه لبنانی و نخست وزیر موقت این کشور گفت و گو کرده است: یورونیوز: آقای میقاتی، لبنان همواره سعی کرده درگیر بحران سوریه نشود، اما واقعا تا چه اندازه در این زمینه موفق بوده است؟

نجیب میقاتی: به نظر من، این نگرش، به خصوص با توجه به تحولات اخیر در منطقه و بویژه در سوریه، سیاستی درست و به سود دولت و مردم لبنان است. البته علیرغم این تمهیدات، لبنان به طور مستقیم و قابل توجه ای، تحت تاثیر رخدادهای سوریه قرار گرفته است.

باید به این مساله توجه کرد که از منظر تاریخی و سوق الجیشی، تحولات در دو کشور سوریه و لبنان، مرتبط و موثر از یکدیگر هستند. امروز، جامعه لبنان نیز به دو بخش هوادار و مخالف بشار اسد تقسیم شده است، و به این دلیل هم، من فکر می کنم که سیاست عدم مداخله در بحران سوریه، سیاست بجا و درستی است و می تواند لبنان را از عواقب رخدادهای منطقه محفوظ بدارد.

*یورونیوز: اما در نبود دولت جدید، چگونه می توان از عواقب بحران سوریه به ویژه در مورد معضل پناهجویان پیشگیری کرد؟ *

نجیب میقاتی: مساله پناهجویان، سیاسی نیست بلکه بشردوستانه است. شهروندان سوریه مانند برادران مردم لبنان هستند. آنها امروز به ما پناه آورده اند و ما باید به آنها کمک کنیم.

تعداد بسیار زیادی از آنها به لبنان آمده اند. بر اساس ارقام سازمان های بین المللی نزدیک به ۷۵۰ هزار سوری به عنوان پناهجو در لبنان اسم نویسی کرده اند و گفته می شود بیش از ۳۰۰ هزار سوری نیز در لبنان هستند اما رسما در فهرست پناهجویان اسم نویسی نکرده اند. دولت لبنان حمایت از پناهجویان سوری را وظیفه خود می داند و از آن کوتاهی نخواهد کرد.

یورونیوز: وقتی با مردم در بیروت حرف می زنیم بسیاری بر این باورند که حضور سوری ها بر مشکلات آنها افزوده است و بحران سوریه بر شانه های آنها سنگینی می کند.

نجیب میقاتی: ببینید، در دوران جنگ داخلی لبنان، سوریه مرزهایش را به روی ما گشود و سوری ها برای سالها از مردم لبنان پذیرای کردند. پس ما اکنون نمی توانیم آنها را نپذیریم. البته دولت برای کنترل میزان پناهجویان، تدابیر ویژه ای در نظر گرفته است و کنترل مرزی وجود دارد و شرایط پناهندگی نیز مشخص است. در نتیجه تمام سوری هایی که وارد لبنان می شوند باید به طور رسمی در فهرست های ویژه اسم نویسی کنند تا بتوان به نحو درست به آنها یاری رساند.

یورونیوز: آیا بحران سوریه، سود اقتصادی هم برای لبنان به همراه داشته است؟

نجیب میقاتی: به هیچ وجه! تازه ترین گزارش بانک جهانی به روشنی نشان می دهد که رشد اقتصادی لبنان به طور مستقیم تحت تاثیر بحران سوریه آسیب دیده است.

یورونیوز: اما خبرهایی نیز حالی از آن است که بسیاری از سرمایه داران سوری، مبالغ هنگفتی پول به بانکهای لبنانی واریز کرده اند. فکر نمی کنید این سرمایه ها به اقتصاد لبنان کمک خواهد کرد؟

نجیب میقاتی: ببنید، بانک های لبنان در این شرایط ویژه بسیار محتاطانه رفتار می کنند. آنها موظفند که به طور دقیق وضعیت حساب های بانکی و صاحبان آنها را کنترل کنند تا هیچ مشکلی پیش نیاید. ما همه اقدامات لازم را انجام داده ایم تا هیچ شک و شبهه ای در مورد حساب هایی که در بانک های لبنانی وجود دارد، ایجاد نشود.

یورونیوز: اما گفته می شود که برخی از این سرمایه ها متعلق یا مربوط به اعضای ارشد رژیم سوریه است، اشخاصی که تحت تحریم های بین المللی قرار دارند.

نجیب میقاتی: بانک های لبنان، تمام حساب های بانکی و سرمایه وارد شده به لبنان را کنترل می کنند. در نتیجه فکر نمی کنم با توجه به این اقدامات، چنین سرمایه های هنگفتی وارد بانک های لبنان شده باشد.

آگهی

یورونیوز: در مورد نقش حزب الله در جنگ سوریه صحبت کنیم. از یک سو، آنها به رژیم بشار اسد یاری می رسانند و از سوی دیگر کسانی ارتش آزاد سوریه را به تسلیحات نظامی تجهیز می کنند. در این میان، نقش دولت لبنان چیست؟ شما چگونه می توانید از قاچاق اسلحه و اعزام مبارزه جویان به سوریه جلوگیری کنید؟

نجیب میقاتی: ما از نخستین روز آغاز درگیری ها و دخالت این گروهها در جنگ داخلی سوریه، سیاستمان عدم مداخله در مسایل سوریه بوده است. من همواره به دنبال منافع کشور و مردم لبنان بوده و هستم. در نتیجه بار دیگر تکرار می کنم لبنان به هیچ وجهی نباید در مسایل مربوط به سوریه دخالت کند. مداخله در سوریه قطعا به ضرر ما است.

یورونیوز: اتحادیه اروپا، شاخه نظامی حزب الله را در فهرست گروههای تروریستی قرار داده است. واکنش دولت لبنان به این تصمیم چیست؟

نجیب میقاتی: ما از اتحادیه اروپا خواهیم خواست که در مورد این تصمیم جدی نظر کند. البته همچنان منتظریم که اتحادیه اروپا، خود در این مسیر اقداماتی صورت دهد که معمولا شش ماه پس از تصمیم اولیه، اجرایی می شود.

آگهی

یورونیوز: گفته شده که رژیم سوریه بخش از تسلیحات شیمیایی خود را به جنوب لبنان منتقل کرده است. آیا این شایعات حقیقت دارد؟

نجیب میقاتی: من شخصا به شما اطمینان می دهم که این حرفها بکلی غلط است. دبیرکل حزب الله نیز این اتهامات را رد کرده است.

یورونیوز: واکنش دولت لبنان در صورت حمله نظامی به سوریه چه خواهد بود؟ و چگونه در برابر عواقب احتمالی این حمله رفتار خواهد کرد؟

نجیب میقاتی: از زمانی که تهدید حمله به سوریه قوت گرفت، ما اقدامات لازم را صورت دادیم. ما با چند دیپلمات در این مورد رایزنی کردیم و خوشبختانه خطر حمله مرتفع شد و حالا همه به دنبال یک راه حل سیاسی هستند تا این بحران به پایان رسد. دولت لبنان همواره بر حل و فصل سیاسی رخدادهای سوریه تاکید داشته است.

آگهی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

آگهی عجیب ارتش آمریکا در Tinder؛ جنگنده‌ها آماده‌اند، با نیابتی‌های ایران همسو نشوید

نبرد خاموش بر سر تامین مالی حزب‌الله توسط ایران؛ چالش‌های اف‌اِی‌تی‌اِف در خصوص لبنان چیست؟

حملات متقابل اسرائیل و حزب‌الله؛ نتانیاهو: این پایان کار نیست؛ نصرالله: عملیات ما موفقیت‌آمیز بود