مایکروسافت محدودیتهایی برای پلیس آمریکا در زمینه استفاده از فناوری تشخیص چهره از طریق ابزارهای هوش مصنوعی این شرکت ایجاد کرده است.
این غول فنآوری آمریکایی با بهروزرسانی شرایط عمومی استفاده از خدمات «آژور اوپنایآی» Azure OpenAI Service که به متخصصان امکان دسترسی به مدلهای زبانی و نیز تعدیل محتوا و طراحی امن برنامههای کاربردی هوش مصنوعی را میدهد، به شکلی صریح استفاده از آن توسط پلیس آمریکا ممنوع کرده است.
مایکروسافت بهعنوان شریک مؤسسهٔ پژوهشی هوش مصنوعی آمریکایی «اوپنایآی» OpenAI، تمایلی ندارد که پلیس آمریکا از سرویس هوش مصنوعی این شرکت برای تشخیص چهره استفاده کند.
طبق گزارش وبسایت تخصصی TechCrunch، این شرکت تایید کرده که با بهروزرسانی شرایط عمومی استفاده از خدمات Azure OpenAI Service، دست به اعمال چنین ممنوعیتی زده است.
این سرویس به کسبوکارها و توسعهدهندگان امکان میدهد تا به مدلهای زبانی ارائه شده از سوی «اوپنایآی» مانند «جیپیتی۴» دسترسی داشته باشند.
در نسخه بهروزرسانی شده از شرایط عمومی استفاده از خدمات «آژور اوپنایآی» آمده است که نباید از این سرویس برای مقاصد تشخیص چهره توسط یا برای یک آژانس اجرای قانون در ایالات متحده استفاده شود.
ممنوعیت صریح
مایکروسافت همچنین به صراحت اعلام کرده است که مجریان قانون مجاز به استفاده از این ابزارهای جانبی برای «هیچیک از فناوریهای تشخیص چهره در زمان واقعی روی دوربینهای موبایل (...) با هدف تلاش برای شناسایی افراد در محیطهای کنترل نشده» نیستند.
به طور مشخص، افسران پلیس که مجهز به دوربینهایی با قابلیت تشخیص چهره هستند حین انجام گشتزنی نمیتوانند از خدمات «آژور اوپنایآی» در دوربینهای خود استفاده کنند.
این ممنوعیت بر اساس به روزرسانی جدید مایکروسافت برای دوربینهایی که روی داشبورد خودرو ماموران پلیس نصب میشوند نیز لحاظ شده است.
این به روزرسانی یک هفته پس از آن صورت میگیرد که «آکسون»، سازنده محصولات فناوری و تسلیحات برای مجریان قانون، از محصول جدیدی با استفاده از «جیپیتی۴»، یک مدل زبانی تحت هوش مصنوعی رونمایی کرد.
این محصول که «درافت وان» Draft One نام دارد، ابزاری مجهز به هوش مصنوعی است که میتواند به پلیس در تهیه و تولید گزارشهایی بر اساس محتوای دوربینهای نصب شده روی یونیفورم ماموران کمک کند.
آکسون پس از آنکه «اوپنایآی» در ژانویه گذشته شرایط عمومی استفاده از خدمات خود را به روز کرد و در آن طور صریح استفاده از مدل هوش مصنوعی برای مقاصد نظامی ممنوع اعلام نشده بود، توانست از فناوری این شرکت برای توسعه محصول خود استفاده کند.
تبعات ممنوعیت اعمال شده از سوی مایکروسافت برای دسترسی ماموران پلیس و مجریان قانون به ابزارهای هوش مصنوعی تشخیص چهره هنوز مشخص نیست.
باید دید که آیا پلیس ایالات متحده راههایی برای دور زدن این ممنوعیت پیدا میکند و اینکه آیا این اقدام مایکروسافت بر سایر شرکتهایی که فناوریهای مشابهی را ارائه میکنند تأثیر میگذارد یا خیر.