فعالان محیط زیست در سالهای اخیر زنگ خطر انباشت زباله های پلاستیک در اقیانوس ها را بصدا در آورده اند.
فعالان محیط زیست در سالهای اخیر زنگ خطر انباشت زباله های پلاستیک در اقیانوس ها را بصدا در آورده اند. اما نسیم امید از دریای شمال می وزد. یک سامانه شناور بطول ۲۳ کیلومتر برای جمع کردن زباله در دریای شمال به آزمایش گذاشته شده است. موسس شرکت هلندی سازنده سامانه شناور یا جاروی اقیانوس می گوید: «سامانه شامل موانع شناور بسیار طولانی است که پلاستیک را جمع و در یک جا انبار می کند. یک سامانه برای ثابت نگهداشتن آن و سامانه دیگری برای انتقال پلاستیک های جمع شده و تخلیه آنها از اقیانوس دارد.»
موسس شرکت هلندی «اوشن کلین آپ» (Ocean Cleanup) می افزاید: «قبلا ایده هایی برای تمیز کردن اقیانوس بوده که بر اساس قایق و تور، مانند ماهیگیری برای گرفتن پلاستیک است. ولی مشکل آن آسیب زدن به زیست و جانوران دریایی و همچنین هزینه بالا است. بعلاوه تمیز کردن آبهای دنیا به این روش ۷۰ هزار سال طول می کشد.»
پیش نمونه اولیه پلاستیک به شکل عدد هفت، مانند سوسیس پلاستکی عظیم یک سال در شرایط سخت دریای شمال آزمایش می شود. پسماندهای جمع شده در زاویه بسته آن گردآوری و به تاسیسات بازیافت منتقل می شوند.
مانع شناور تنها پسماندهای پلاستیکی سطح آب را جمع می کند. با این حال در صورت موفقیت، این فناوری تا سال ۲۰۲۰، یعنی چهار سال دیگر عملی می شود. بنا به پیش بینی سازندگان، این فناوری طی ده سال نیمی از زباله موجود در مسیر اصلی زباله روی دریا، یعنی مسیر پسماندهای اقیانوس آرام را جمع می کند.