NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

بلینکن در گفتگو با یورونیوز: اقدام چین در مورد تایوان به تمام کشورهای روی زمین ضربه می‌زند

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده در مصاحبه‌ای با یورونیوز هشدار داد که هرگونه تلاش چین برای تغییر اجباری وضعیت موجود با تایوان «به معنای واقعی کلمه به تمام کشورهای کره زمین ضربه می‌زند» او همچنین تصریح کرد که کشورش به دنبال رویارویی مستقیم با پکن نیست.

آگهی

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده در مصاحبه‌ای با یورونیوز هشدار داد که هرگونه تلاش چین برای تغییر اجباری وضعیت موجود با تایوان «به معنای واقعی کلمه به تمام کشورهای روی زمین ضربه می‌زند» او همچنین تصریح کرد که کشورش به دنبال رویارویی مستقیم با پکن نیست.

چین، تایوان را یک استان جدا شده می‌داند و قول داده که این جزیره را با «سرزمین اصلی» متحد کند، هدفی که کشورهای غربی آن به عنوان اسم رمز مداخله نظامی تمام عیار در آینده تعبیر می‌کنند.

 پس از حمله روسیه به اوکراین که باعث وخامت آشکار روابط چین و غرب شده، این ترس‌ها به شدت افزایش یافته است.

آنتونی بلینکن در گفتگو با یورونیوز پس از نشست روز چهارشنبه وزرای امور خارجه ناتو در بروکسل، نگرانی شخصی خود را به اشتراک گذاشت و نسبت به عواقب گسترده و بسیار زیان‌بار اقدام یکجانبه چین علیه تایوان هشدار داد.

او گفت: «من این موضوع را در گفتگو با بسیاری از متحدان ناتو و همچنین شرکای خود در آسیا شنیده‌ام. این نگرانی وجود دارد که اگر در نتیجه اقدامات چین بر سر تایوان، بحرانی رخ دهد، برای تقریبا تمام کشورهای روی زمین پیامدهایی خواهد شد.»

وی ادامه داد: «۵۰ درصد از ترافیک تجاری جهانی هر روز از طریق تنگه تایوان می‌گذرد. ۷۰ درصد از محصولات نیمه‌هادی‌ که برای گوشی‌های هوشمند، ماشین ظرفشویی و خودروها نیاز است، در تایوان تولید می‌شود.»

ما در تلاش برای مهار چین نیستیم

اظهارات آقای بلینکن در حالی مطرح می‌شود که تسای اینگ ون، رییس جمهوری تایوان با کوین مک‌کارتی، رییس مجلس نمایندگان ایالات متحده دیدار خواهد کرد. دیداری که منجر به تهدیدهای لفظی از سوی پکن شده است.

با وجود تنش‌های فزاینده میان این دو ابرقدرت، وزیر امور خارجه ایالات متحده تاکید کرد که واشنگتن، سیاست دیرینه «چین واحد» را که جمهوری خلق چین را به عنوان تنها دولت قانونی این کشور به رسمیت می‌شناسد تغییر نخواهد داد.

تایوان، یک اقتصاد پیشرفته و صادرکننده پیشروی در زمینه محصولات با فناوری پیشرفته است، اما تنها ۱۳ کشور کوچک آن را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت می‌شناسند.

بلینکن گفت: «ما خیلی واضح گفته‌ایم که به دنبال درگیری نیستیم. ما در تلاش برای مهار چین نیستیم. برعکس، ما خواهان حفظ صلح، ثبات و ایجاد فرصت هستیم. در مورد تایوان، سیاست ما برای چندین دهه ثابت بوده است. هرگونه اختلاف بین سرزمین اصلی چین و تایوان باید به صورت مسالمت آمیز حل شود. هیچ یک از طرفین نباید کاری برای برهم زدن وضعیت موجود یا اقدامی یکجانبه انجام دهند.»

بلینکن در طول مصاحبه خود با یورونیوز در مورد نقش چین در جنگ اوکراین هم صحبت کرد. او گفت که کشورهای غربی نقش چین در این جنگ را بسیار مبهم عنوان کرده‌اند. او ابراز امیدواری کرد که پکن از ارائه کمک‌های مرگبار به مسکو خودداری کند، سناریویی که به گفته دیپلمات‌ها و تحلیلگرها می‌تواند بازی را تغییر دهد.

وزیر امور خارجه ایالات متحده همچنین گفت: «به نظر من چین هم سعی می‌کند هر دو طرف را با هم داشته باشد. پکن می‌خواهد تلاش برای پیشبرد صلح انجام دهد، در عین حال به حمایت از روسیه به طرق مختلف هم ادامه می‌دهد.»

بلینکن روسیه را به عنوان «وابسته فزاینده» به چین و «شریک جوان» ترسیم کرد که در یک رابطه نامتعادل، پکن بر مسکو «مقداری نفوذ» دارد.

وزیر امور خارجه ایالات متحده سپس از چین، یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل خواست تا از این نفوذ برای حمایت از قوانین بین‌المللی و متقاعد کردن کرملین برای پس دادن سرزمین‌های اشغالی در اوکراین استفاده کند. شرطی که از نظر او برای به توافق رسیدن غیرقابل مذاکره است.

به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید 

وزیر خارجه آمریکا همچنین درباره پیوستن فنلاند به ناتو صحبت کرد. طبق گزارش‌ها پیشنهاد سوئد در حال حاضر توسط ترکیه و مجارستان رد شده است. او در پاسخ به این سوال که آیا تردید ترکیه به درخواست آنکارا برای خرید ۴۰ جنگنده جدید «اف-۱۶» از ایالات متحده مربوط می‌شود، گفت که این دو موضوع «کاملا مجزا» هستند. او ادامه داد: «ما از ترکیه برای دریافت اف-۱۶ حمایت می‌کنیم. این برای ما، برای دولت بایدن، مستقل از روند الحاق به ناتو یا هر درخواست دیگری است.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

شی جین پینگ خطاب به نظامیان چین: برای نبرد واقعی آماده شوید

تایوان از گسترش همکاری‌های نظامی با آمریکا با هدف مقابله با «توسعه‌طلبی اقتدارگرای» چین سخن گفت

با معرفی تیم جدید زنان سمت‌های کلیدی کمیسیون اروپا را برعهده گرفتند