محیط زیست برای آلمان مهمتر است یا انرژی ارزان؟

آلمان یکی از کشورهای اروپای شمالی است که یادآور احترام به محیط زیست و شهروندان تحصیلکردهای است که زبالههایشان را بازیافت میکنند. اما اگر کمی بیشتر پرس و جو کنید متوجه میشوید که یک چهارم برق آلمان از زغال سنگ قهوهای تامین می شود. زغال سنگ قهوهای آلایندهترین نوع زغال سنگ و مسئول ۲۰ درصد انتشار گازهای گلخانه کل کشور است.
از سوی دیگر، آلمان اهداف جاهطلبانهای برای استفاده از انرژیهای پاک دارد. این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ میلادی سهم منابع تجدیدپذیر خورشیدی و بادی را از یک سوم به ۶۵ درصد برساند.
اکثر آلمانیها میخواهند که کشورشان به تولید برق از زغال سنگ پایان بدهد. آنگلا مرکل قول داده این کار را انجام می دهد اما نیاز به زمان دارد. از سوی دیگر لابی طرفداران زغال سنگ در آلمان قوی است. زغالسنگ سوختی ارزان است، در داخل کشور استخراج می شود و بیش از۲۰ هزار شغل ایجاد کرده است.
مطالب یورونیوز را در واتساپ دریافت کنید
گسترش معادن روباز زغالسنگ در جنگلهای هامباخ، نماد تناقض در اهداف زیستمحیطی در آلمان
هانس فون دربرلی، خبرنگار یورونیوز به جنگلهای «هامباخ» در نزدیکی کلن رفته است؛ جایی که در آن فعلان محیطزیست و نیروهای پلیس به طور مرتب به خاطر گسترش بزرگترین معدن روباز زغال سنگ در نزدیکی جنگلهای باهم درگیری شوند.
تخریب جنگل «هامباخ» برای استخراج از معادن روباز هنوز ادامه دارد. همزمان با جنگلزدایی، طرفداران و مخالفان زغال سنگ در آلمان در «کمیسیون خروج از زغالسنگ» در برلین مشغول تصمیمگیری درباره ضربالاجل قطع کامل وابستگی به زغال سنگ هستند. کمیسیون طرحش را تا پیش از پایان سال جاری، ارائه خواهد شد.
شرکت تولید انرژی موسوم به RWE که یکی از بزرگترین شرکتهای تولید انرژی در آلمان است قصد دارد تا اکتبر سال جاری میلادی بخشهای دیگری از این جنگل را قدمتش به ۱۲ هزار سال پیش میرسد، برای گسترش معادل زغال سنگ «هامباخ» تخریب کند.
بیشتر بخوانید: کنفرانس جهانی تغییرات اقلیمی؛ آلمان سرزمین عجایب انرژیهای پاک یا سوختهای فسیلی؟
کارشناس محیط زیست: زغالسنگ جایی در سیاستهای جاهطلبانه آلمان در حوزه انرژی ندارد
کلودیا کمفرت، کارشناس محیطزیست در گفتگو با یورونیوز به لابیهای قوی طرفدار زغالسنگ در آلمان اشاره میکند که بر سیاستمداران نفوذ دارند.
وی همچنین میگوید که آلمان در دستیابی به اهداف محیط زیستی خود تا سال ۲۰۲۰ و ۲۰۳۰ میلادی برای قطع برق هستهای و به صفر رساندن سهم زغالسنگ در تولید برق مصمم است.
از نظر خانم کمفرت آلمان به زمان نیاز دارد. این اهداف در صورتی محقق میشود که سهم انرژیهای تجدیدپذیر در دوران گذار افزایش یابد.