NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید

آیا «برکسیت» به اقتصاد حوزه فناوری اطلاعات در لندن لطمه زیادی وارد می کند؟

آیا «برکسیت» به اقتصاد حوزه فناوری اطلاعات در لندن لطمه زیادی وارد می کند؟
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

حوزه فن آوری ارتباطات و اطلاعات، یکی از بخشهایی است که طی دهه های گذشته در بریتانیا شاهد رشد اقتصادی چشمگیری بوده است.

حوزه فن آوری ارتباطات و اطلاعات، یکی از بخشهایی است که طی دهه های گذشته در بریتانیا شاهد رشد اقتصادی چشمگیری بوده است. در واقع شهر لندن به نوعی، «سیلیکون ولی» اروپایی شده است. اما رأی به «برکسیت»، شوکی به سیستم وارد، و فرصتی برای رقبای لندن فراهم کرده است. شهرهای رقیب لندن امیدوارند که از این آب گل آلود ماهی بگیرند و بطوریکه برکیست را تبدیل به «تکسیت» یعنی خروج فناوری از بریتانیا کنند. سارا چپل، خبرنگار یورونیوز در این گزارش به تاثیرات «برکسیت» بر بخش اقتصاد دیجیتال در بریتانیا پرداخته است.

شهروندان بریتانیایی در ماه ژوئن، طی همه پرسی رای به خروج از اتحادیه اروپا دادند. خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا دستکم دو سال زمان نیاز دارد. اما پس لرزه های آن را می توان هم اکنون هم در زندگی روزمره شهروندان اروپایی و بریتانیایی دید و هم در بخشهایی از اقتصاد بریتانیا.

دو سال است که امانوئل فرانسوی پلتفورم آنلاین برای سرمایه گذاری در مسکن ایجاد کرده است. برای او بهترین جا برای کار و زندگی پایتخت بریتانیا بود.

پس از برگزاری همه پرسی برکسیت و رای شهروندان بریتانیایی به خروج کشور از اتحادیه اروپا، امانوئل تصمیم گرفت در خارج از کشور کارش را ادامه دهد.
او می گوید: «وضعیت ما در لندن بسیار نامعلوم (پا در هوا) است و نیاز به جایی داریم که بتوانیم انعطاف خود را حفظ کنیم. در برلین دفتری باز کرده ایم و دیگر در لندن کسی را استخدام نمی کنیم. سه هفته پس از رای برکسیت تصمیم گرفتیم در برلین دفتری دائر کنیم.»

«تکسیت»؛ رقبای لندن از آب گل آلود ماهی می گیرند

رقابت میان لندن و قطبهای دیگر فناوری اطلاعات مانند دوبلین، پاریس یا لیسبون در اروپا این اواخر بالا گرفت است. اما پایتخت آلمان سرسخت ترین رقیب لندن است. پس از برگزاری همه پرسی برکسیت مقامات شهر برلین خود را به استارت آپ ها و شرکتهای نوپا و شرکتهای بزرگ حوزه فناوری در لندن نزدیک کردند.

یکی از مقامات این شهر در امور اقتصادی دیجیتال می گوید که با حدود شصت شرکت تجاری بریتانیایی مذاکره کرده است. وی می افزاید: «بلاتکلیفی، دشمن سرمایه گذاری است من مطمئنم که شرکتهای زیادی تصمیم خواهند گرفت که در لندن بمانند اما دفاتری هم در سراسر اروپا افتتاح می کنند. اگر بریتانیا از اتحادیه اروپا بیورن نمی رفت، این کار را انجام نمی دادند. > 3 months after #Brexit vote & the economic sky hasn't fallen in…but is a storm brewing? My report on UK #tech from Fri. euronewsinsidrs</a> <a href="https://t.co/q2vC7ou5ia">pic.twitter.com/q2vC7ou5ia</a></p>&mdash; Sarah Chappell (SLeandaC) September 27, 2016

برکسیت کارمندیابی و جذب نیروی کار ماهر را مشکلتر می کند

نگرانی امانوئل این است که پس از برکسیت برای جذب و حفظ نیروی کار بااستعداد و ماهر از سراسر اروپا، در لندن با مشکل برخورد کند. او تنها مدیری نیست که با این چالش روبروست. در نظرسنجی که پس از برکسیت از شرکت های فناوری عالی انجام شد، ۵۱ درصد این شرکتها گفتند که کارمندیابی مشکلتر خواهد شد و ۷۰ درصد شرکت ها می خواهند که دولت وضعیت خود را در قبال حق کار شهروندان اروپا در بریتانیا روشن کند.

پدرو اولیویرا، مدیر شرکت استخدام متخصصان حوزه فناوری در سراسر اروپا، موسوم به «لندینگ جابز» است و می گوید که رای به برکسیت بر روی تمایل داوطلبان برای کار کردن در لندن تاثیر داشته است.

وی می افزاید: «متقاضیان مشخصاتشان را از فرایندهای استخدامی حذف کرده اند. با آنها دو یا سه مصاحبه هم انجام شده بود و احتمال بود استخدام شوند. اما آنها درخواستشان را پس گرفته و گفته اند که به خاطر بی ثباتی های سیاسی مایل نیستند در بریتانیا کار کنند و ترجیح می دهند به کشوری بروند که شرایط با ثبات تری دارد.»

تاثیر برکسیت بر رشد اقتصادی حوزه دیجیتال

شرکت مشاور موسوم به “تک سیتی یو کی” از پشتیبانی دولت برخوردار است. از نظر جرارد گرچ، مدیر شرکت دولت متعهد است از منافع این بخش اقتصادی دفاع کند. وی می گوید: «اقتصاد حوزه دیجیتال بیش از ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی بریتانیا را تامین می کند. در حالیکه این میزان در ایالات متحده ۸ درصد، و در سراسر اتحادیه اروپا بطور متوسط ۵.۵ درصد است.» اما آیا عدم اطمینانی نسبت به مقررات پس از برکسیت بر رشد اقتصادی این بخش تاثیر خواهد داشت؟

جرارد گرچ می گوید: «دلیلی ندارد منتظر کند شدن رشد این بخش باشیم، در حالیکه در زمینه سیاستهای فناوری و دیجیتال پیشتاز بوده ایم. در بریتانیا کارشناسان فراوانی در این زمینه وجود دارند که عامل مهمی است. شرایط راه انداختن شرکت و رشد آن در بریتانیا، به عقیده من در هیچ جای اروپا وجود ندارد و اگر از اشتباهات بزرگ پرهیز شود چیزی وجود نخواهد داشت که مانع از ادامه رشد این بخش اقتصادی شود.»

در شش ماه اول امسال شرکت های بریتانیایی ۱٫۳ میلیارد دلار سرمایه جذب کردند که رقمی مشابه با همین دوره در سال قبل است. در نتیجه روند سرمایه گذاری در بخش فناوری عالی به سرعت قبل ادامه دارد. در طول یک ماه پس از برکسیت، بیش از ۴۰ قرارداد در این زمینه امضا شد اما اگر پرده را کنار بزنیم و فراسوی این سرخط ها و ارقام خوش بینانه برویم چشم انداز پیش رو آن قدر ها هم روشن نیست.

از نظر آندره د هائس، سرمایه گذار چیزهای زیادی از زمان برکسیت تغییر کرده، اما ما هنوز پیامدهایشان را نمی بینیم. وی می گوید: «حیرت زده ام که مقامات دولت و دیگر کارشناسان می گویند که تأثیر درازمدت نخواهد داشت. صندوق های کارآفرینی تا کنون به زحمت می توانستند سرمایه جذب کنند و من پنج صندوق می شناسم که می خواستند کار خود را در ماه ژوئیه و اوت آغاز کنند، اما تنها یکی از آنها توانست شروع به کار کند. طی سه ماه سوم سال شاهد بودیم که توان جذب شرکتها برای سرمایه و همچنین سرمایه ای که به کار انداخته شده، نسبت به زمان مشابه در سال ۲۰۱۵، تقریباً ۵۰ درصد افت داشته است.»

برغم این چالشها، مدیران شرکتهای تجاری نوپا، استارت آپها وکسب و کارهای کوچک نسبت به شرکتهای بزرگ تجاری اختیار عمل بیشتری دارند. امانوئل می گوید: «برکسیت کار ما را پیچیده کرده است. ما هم باید انعطاف بیشتری داشته باشیم. اما فکر نمی کنم که دیگر نمی توان در لندن کار کرد. ما جزو معدود شرکتهایی هستیم که توانستیم طی یک ماه و نیم واکنش دست به کار شویم: مدل کسب و کارمان را با آینده تطبیق دادیم. در حالیکه بقیه شرکتها دست روی دست گذاشته اند که ببینند ماده۵۰ معاهده لیسبون اجرا می شود یا نه. ما دو سه سال جلو هستیم.»

Insiders: Impact of Brexit vote on UK tech

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

پیامدهای درازمدت «برکسیت» برای اقتصاد بریتانیا در گفتگو با اقتصاددان

پیامدهای کوتاه مدت «برکسیت» برای زندگی روزمره شهروندان اروپایی و بریتانیایی

کارگران نامرئی در مزارع اروپا؛ حقوق کم، استثمار و در معرض خطر سلامت