NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

فیلم جنجالی کارگردان ایرانی-دانمارکی درباره ترامپ؛ مداخله در انتخابات آمریکا یا روشن‌گرانه؟

علی عباسی به همراه سباستین استن و ماریا باکالوا در جشنواره کن
علی عباسی به همراه سباستین استن و ماریا باکالوا در جشنواره کن Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از Farhad Mirmohammadsadeghi
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

فیلم «کارآموز» ساخته علی عباسی، کارگردان ایرانی-دانمارکی درباره جوانی دونالد ترامپ، قرار است تنها چند هفته پیش از انتخابات ایالات متحده در آمریکا و کانادا به نمایش درآید. اما این فیلم از روز اول چالش‌های بسیاری را از انتقاد تند کارزار انتخاباتی ترامپ تا عدم تمایل پخش‌کننده‌ها پشت سر گذاشته است.

آگهی

ماجرای این فیلم از دهه ۱۹۸۰ آغاز می‌شود. در آن زمان ترامپ جوان کارآموز روی کوهن، وکیل آمریکایی بود و همچنین تلاش می‌کرد تا در بازار املاک و مستغلات نیویورک نامی برای خود دست و پا کند.

این فیلم که برای نخستین بار در جشنواره کن به نمایش درآمد، از همان ابتدا با چالش‌های بسیاری روبرو شد؛ هیچ کدام از استودیو‌های فیلم‌سازی برای نمایش آن پیشنهادی ندادند. همچنین تیم حقوقی ترامپ برای این فیلم، نامه هشدار آمیز فرستاد و درخواست توقف نمایش آن را کرد. چالش دیگر هم خروج دن اسنایدر، یکی از سرمایه‌گذاران اصلی از فیلم بود.

اما سرانجام، استودیوی فیلم‌سازی «برایرکلیف اینترتینمنت» هفته گذشته اعلام کرد که فیلم «کارآموز» علی عباسی در روز ۱۱ اکتبر، تنها چند هفته پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، در آمریکا و کانادا به نمایش در می‌آید.

با این حال این فیلم هنوز برای به دست آوردن سالن‌های نمایش بیشتر تلاش می‌کند و به همین خاطر هم تیم سازنده آن روز سه‌شنبه، در اقدامی غیر معمول کارزار جمع‌آوری کمک مالی برای نمایش فیلم را در «کیک استارتر» آغاز کردند.

علی عباسی، کارگردان ایرانی-دانمارکی این فیلم که پیش‌ از آن نیز فیلم جنجالی «عنکبوت مقدس» را با بازی زهرا امیرابراهیمی درباره سعید حنایی، قاتل زنجیره‌ای معروف، کارگردانی کرده بود، درباره فیلم «کارآموز» گفت: «سر تا ته این پروژه جنون‌آمیز است. هنوز هم کامل به پایان نرسیده است و شاید دیوانه‌وارتر هم بشود.»

«مداخله نخبگان هالیوود در انتخابات»

کارزار انتخاباتی ترامپ از همان ابتدا به شدت مخالف این فیلم بود. استیون چونگ، سخنگوی این کارزار این فیلم را «کاملا تخیلی» خوانده بود. او روز جمعه، نمایش «کارآموز» در سینماهای آمریکا را «مداخله نخبگان هالیوود در انتخابات» عنوان کرد.

علی عباسی درباره علت ساختن فیلم کارآموز گفت: «آیا من می‌خواهم درباره شخصیت‌ [ترامپ] چیزی به شما بگویم؟ بله، قطعا خیلی دوست دارم این کار را بکنم و به نظرم چیزهای خیلی خوبی هم درباره آن در فیلم داریم. اما این که با این اطلاعات چه می‌کنید، به شما بستگی دارد. اما اگر قصد رای دادن در انتخابات را دارید، شاید این اطلاعات به کارتان بیاید.»

به نظر آقای عباسی دست و پنجه نرم کردن با سیاست، از مسئولیت‌های او به عنوان یک فیلم‌ساز است. او می‌گوید که اگرچه ترامپ همه جا حضور دارد، اما تاکنون تلاش‌های ناچیزی برای درک شخصیت واقعی رئيس جمهوری پیشین آمریکا انجام شده است.

آقای عباسی با اشاره به این که بخشی از فیلم «کارآموز» به رابطه ترامپ و ایوانا، همسر نخستش اختصاص دارد، گفت: «هیچ‌گاه به ترامپ و ایوانا به عنوان دو انسان پرداخته نشده است. همیشه یا از آن‌ها خیلی خوب گفته شده یا خیلی بد و به نوعی اسطوره‌وار. اما اگر می‌خواهید جلوی این رویه را بگیرید، باید ساختارشکنی کنید. به نظر من نگاه انسانی بهترین راه است.»

سباستین استن و ماریا باکالوا در فیلم کارآموز
سباستین استن و ماریا باکالوا در فیلم کارآموزAP Photo

ایوانا، همسر نخست ترامپ در سال ۱۹۹۰ از او جدا شد. ایوانا در دادخواست طلاقش گفته که ترامپ به او تجاوز می‌کرده است. رئیس جمهوری پیشین آمریکا این اتهام را رد کرد و ایوانا نیز بعدها گفت که منظورش واقعا تجاوز نبوده، بلکه چنین احساسی می‌کرده است.

در فیلم آقای عباسی، با بازی «سباستین استن» در نقش دوالد ترامپ و «ماریا باکالوا» در نقش ایوانا صحنه‌هایی از تجاوز ترامپ به ایوانا وجود دارد.

با این حال علی عباسی می‌گوید که این فیلم «برای زدن ترامپ» ساخته نشده و شخص رئیس جمهوری پیشین آمریکا نیز ممکن است از دیدن آن خوشش بیاید. همزمان برخی منتقدان بر این باورند که «کارآموز» بیش از اندازه با ترامپ و کوهن «همدلی» کرده است.

اگرچه سرنوشت «کارآموز» هنوز مشخص نیست، اما علی عباسی معتقد است که فیلم جسورانه، ولی سرگرم‌کننده‌ای ساخته است. او گفت: «من همیشه فکر می‌کردم که آمریکا اگرچه کامل نیست، اما کشور آزادی است. کشور آزادی بیان است. شما هرچه می‌خواهید می‌توانید اینجا بگویید. اما چیزی که با آن مواجه شدم تنها محاسبات تجاری محض است.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

لولیتاخوانی در تهران؛ اقتباسی اسرائیلی از رمان ایرانی با بازی گلشیفته فراهانی و زر امیرابراهیمی

«عنکبوت مقدس» در جشنواره کن؛ زر امیرابراهیمی: جامعه ایران به لطف زنان تغییر خواهد کرد

گفتگوی اختصاصی یورونیوز با زر امیرابراهیمی درباره فیلم تهران تابو