ظروف چینی و سفالی نقش دار، قطعات کاشی با نقش مینیاتور و اسلیمی، تفنگ با قنداق چوبی معرق، قلمدان، اشکدان و پاپیه ماشه از جمله اشیاء ایرانی موجود در این گنجینه هستند.
اشیاء باستانی از تمدن ایران در عهد صفوی و قاجار زینتبخش موزه هنرهای زیبای لیون در شرق فرانسه است.
شهر لیون که سومین شهر بزرگ فرانسه است به عنوان میراث فرهنگی جهانی در یونسکو ثبت شده و آثار فرهنگی و معماری بسیاری را در خود جای داده است. موزه هنرهای زیبای لیون با اشیاء باستانی و هنری از سراسر جهان، تندیسهای مرمرین و تابلوهای نفیس نقاشی از هنرمندان بزرگ اروپا، یکی از جاذبههای کمنظیر این شهر است و پس از موزه لوور پاریس، مهمترین گنجینه هنری و باستانی فرانسه به شمار میرود.
وجود اشیاء باستانی ایرانی متعلق به دوران تمدن اسلامی در لیون بیدلیل نیست. این شهر همواره به عنوان قطب نساجی و پارچهبافی در اروپا مطرح بوده و کارگاههای پارچهبافی آن به نام «کانو» هنوز هم در محلههای قدیمی آن دیده میشوند. بازرگانان لیونی در گذشته با سفر به شرق، قطعاتی از اشیاء زیبای هنری را به ویژه از سرزمینهای پارس و قلمرو عثمانی (ترکیه و سوریه کنونی) با خود به زادگاهشان آوردند تا پارچهبافان این شهر با الهام گرفتن از نقوش آنها، طرحهای تازه بیافرینند.
اوج تبادل دیپلماتیک و فرهنگی در تاریخ روابط ایران و فرانسه در زمان پادشاهی شاه عباس صفوی در ایران و لوئی چهاردهم ملقب به «خورشیدشاه» در فرانسه بوده است. اما سفر اشیاء تاریخی از اصفهان و ری (تهران) به لیون در دوران قاجار نیز ادامه یافته و خوشبختانه اکنون بخشی از زیباترین نمونههای آن همچنان محفوظ و دستنخورده باقی مانده است.
ظروف چینی و سفالی نقش دار، قطعات کاشی با نقش مینیاتور و اسلیمی، تفنگ با قنداق چوبی معرق، قلمدان، اشکدان و پاپیه ماشه از جمله اشیاء ایرانی موجود در این گنجینه هستند.
مسعود سالاری خبرنگار یورونیوز، گزارشی تصویری از اشیاء باستانی ایران در موزه هنرهای زیبای لیون واقع در مرکز این شهر تهیه کرده است.