«فراموشی می‌سراید» ساخته کارگردان ایرانی برنده جایزه «جشنواره بین المللی فیلم حقوق بشر» شد

Access to the comments نظرها
نگارش از Euronews
«فراموشی می‌سراید» ساخته کارگردان ایرانی برنده جایزه «جشنواره بین المللی فیلم حقوق بشر» شد

جشنواره بین المللی فیلم و نشست «حقوق بشر» در ژنو فرصتی است برای تقدیر از فیلمهایی که موضوعشان ارزشهای انسانی و حقوق بشر است.

فیلم «فراموشی می سراید» ساخته علیرضا خاتمی جایزه بهترین فیلم داستانی شانزدهمین دوره این جشنواره را از آن خود کرد.

فیلم کارگردان ایرانی مقیم آمریکا، محصول مشترک فرانسه، آلمان، هلند و شیلی است. «فراموشی می سراید» اولین فیلم بلند خاتمی است که سه جایزه بهترین فیلمنامه، جایزه انجمن بین المللی منتقدان (فیپرشی) و جایزه اینترفیلم هفتاد و چهارمین دوره جشنواره فیلم ونیز را به خود اختصاص داده بود.

مفقودالاثر جنگ ایران و عراق منبع الهام «فراموشی می سراید»

«فراموشی می سراید» در شیلی ساخته شده و درباره پیردمردی است که همه چیز به جز نام آدمها را به خاطر می سپارد. او مسئول سردخانه ای دور افتاده است و در کنار قبرستان زندگی می کند و جنازه دختری را پیدا می کند که در جریان اعتراضات مردمی در شهر کشته شده است. پیرمرد به یاد پسرش می افتد که در جنگ مفقودالاثر شده است.

کارگردان ایرانی به یورونیوز می گوید که از سربازان مفقودالاثر جنگ ایران و عراق الهام گرفته است، اما فیلم می تواند هر جای دیگری در دنیا اتفاق بیفتد. وی می افزاید: «داستان فیلم، داستانی جهانی است. هر کس فارغ از اینکه اهل کجاست می تواند با مفهوم از دست دادن ارتباط برقرار کند و می فمهد که چقدر از دست دادن کسی که دوستش دارد، دردناک است.»

#OblivionVerses / Los Versos del Olvido by #AlirezaKhatami #SwissPremiere will take place at festival_fifdh Geneva in competition for the Fiction Grand Award. 12.03.2018 (Mon) | 20:30 | Grütli - Salle Langlois 15.03.2018 (Thu) | 21:00 | Grütli - Salle Simon #SchortcutFilms #OblivionVerses #LosVersosDelOlvido #AlirezaKhatami #fifdh18</a></p> <p style=" color:#c9c8cd; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; line-height:17px; margin-bottom:0; margin-top:8px; overflow:hidden; padding:8px 0 7px; text-align:center; text-overflow:ellipsis; white-space:nowrap;">Une publication partagée par <a href="https://www.instagram.com/schortcutfilms/" style=" color:#c9c8cd; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px;" target="_blank"> SchortcutFilms</a> (schortcutfilms) le

جنبه‌های تاریک رسانه‌های اجتماعی در مستند «صلح و آشتی»

جایزه صلح و آشتی «جشنواره بین المللی فیلم حقوق بشر» به مستند «نظافت چی ها» ساخته موریتس ریزویک، کارگردان آلمانی رسید. این جایزه را «بنیاد باربارا هندریکس» اهدا می کند.

فیلم گوشه های تاریک شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک، یوتیوب یا توییتر را می کاود که گرفتار خشونت، پورنوگرافی و محتواهای سیاسی هستند. فیلم درباره افرادی است که مسئول حذف تصاویر و فیلمهای ناقض معیارهای جامعه در رسانه های اجتماعی هستند.

اولین اکران این فیلم اوایل سال جاری میلادی در جشنواره فیلم ساندنس ۲۰۱۸ بود.

کارگردان فیلم می گوید: «جامعه مجازی (مخاطبان مجازی) به صورت دموکراتیک سازماندهی نشده است مانند مجلس یا نهادهای دموکراتیک نیست که بتوان تصمیم گرفت چه کسی به آن راه می یابد و حق گفتن چه حرفهایی را دارد. اقلیتی که در سیلیکون ولی نشسته اند تصمیم می گیرند و مثلا یک نوجوان فیلیپینی می تواند محتوای مطالب را در شبکه های اجتماعی کنترل کند.»

به کانال یورونیوز فارسی بپیوندید

جایزه هیات داوران جوان به مستند شاعرانه «واق واق سگها در دوردست» ساخته سیمون لرنگ ویلمونت دانمارکی رسید.

این مستند زندگی روزمره پسربچه ۱۰ ساله ای را به تصویر می کشد که در روستایی مرزی در خط مقدم در شرق اوکراین زندگی می کند. اسباب بازی او تفنگ است.

این جایزه اولین جایزه مستند «واق واق سگها در دوردست» نبود. فیلم قبلا برنده جایزه «فیپریشی» (فدراسیون بین المللی منتقدان فیلم) و اسکندر طلایی بیستمین دوره جشنواره فیلم مستند تسالونیکی نیز شده بود.

بیشتر بخوانید:ترکیب هنرهفتم و محیط زیست در جشنواره بین المللی مستند تسالونیکی

شانزدهمین دوره «جشنواره بین المللی فیلم و نشست حقوق بشر» میزبان ۳۵۰۰ نفری بود که برای دیدن فیلم و شرکت در بحثها به ژنو آمده بودند. جشنواره امسال از نهم تا ۱۸ مارس (۱۸ تا ۲۷ اسفند ۱۳۹۶) برگزار شد.

بیشتر بخوانید:

حضور پررنگ سینمای ایران در شصت و هشتمین دوره جشنواره بین المللی فیلم برلین

همایش فیلمهای پویانمایی در اروپا بیست ساله شد