بازگشایی تئاتر سلطنتی بروکسل با اپرای «پینوکیو»

با همکاری
بازگشایی تئاتر سلطنتی بروکسل با اپرای «پینوکیو»
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

تئاتر سلطنتی «لا مونه» در بروکسل بعد از دو سال بازسازی و مرمت درهایش را به روی علاقمندان موسیقی گشوده است.

تئاتر سلطنتی «لا مونه» در بروکسل بعد از دو سال بازسازی و مرمت درهایش را به روی علاقمندان موسیقی گشوده است. اپرای مدرن «پینوکیو» ساخته فیلیپ بوسمنس، آهنگساز معاصر بلژیکی در سالن اصلی این اپراخانه اجرا شد.

آگهی

تئاتر سلطنتی «لا مونه» در بروکسل بعد از دو سال بازسازی و مرمت، روز پنجم سپتامبر ۲۰۱۷ میلادی درهایش را به روی علاقمندان موسیقی کلاسیک گشود. فیلیپ بوسمنس، آهنگساز معاصر بلژیکی با اپرای «پینوکیو» زنگ افتتاح سالن اصلی این اپراخانه را به صدا درآورد.

اپرای پینوکیو برای اولین بار در جشنواره «هنرهای لیریک (تغزلی) در اکس- آن پروانس» در ماه ژوییه سال جاری میلادی اجرا شد. این اثر قرار است در ماه اکتبر در اپرای شهر دیژون اجرا شود و پس از آن در ماه مه سال ۲۰۱۸ در تئاتر ملی بوردو روی صحنه خواهد رفت.

آهنگساز بلژیکی از بازگشت به خانه می گوید

فیلیپ بوسمنس از آهنگساز اصلی تئاتر سلطنتی بروکسل است. او می گوید: «فوق العاده است که با چنین قطعه ای کار را شروع کردیم. برای شروع، قطعه مناسبی است. مدتها با اپراخانه “لامونه” کار کرده ام و بازگشت به اینجا احساس شگرفی است. حتی قبل از شروع کار هم به نوعی در قصه شاه و پری سیر می کنیم، شاید کمی این نکته را فراموش کرده ایم. مثل دیدار دوباره است، مثل اینکه از سفری طولانی بازگشته اید و حس در خانه بودن را باز می یابید.»

«پینوکیو»، از رمان تا تئاتر و از تئاتر تا اپرا

پینوکیو داستان عروسکی چوبی است که در تلاش برای انسان شدن باید همه ناملایمات زندگی را تحمل کند.

بوسمنس می گوید: «نتیجه اخلاقی داستان این است که وقتی کسی با آزمونهای زندگی دست و پنجه نرم کند و بخواهد که از تجربیاتش درس بگیرد می تواند روزی انسانی واقعی شود، نه فقط اینکه پوست و گوشت داشته باشد، بلکه به این معنی که فردی راستگو شود و در زندگی به دنبال فریب نرود.»

«پینوکیو»ی بوسمنس هم مثل پینوکیوی «کارلو کلودی» مسیر درازی را طی کرده است. ژوئل پومرا نویسنده فرانسوی، در سال ۲۰۰۸ میلادی بر اساس رمان «پینوکیو» نوشته کارلو کلودی، نویسنده ایتالیایی قرن نوزدهم، نمایشنامه ای نوشت. سپس لیبرتویی بر اساس این نمایشنامه تنظیم کرد و در نهایت هم آهنگساز بلژیکی مثل یک پدر ژپتوی معاصر موسیقی این اپرای مدرن را ساخت.

بوسمنس قبلا هم با ژوئل پومرا در اپرای کمیک «در دنیا» (Au Monde) که برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ میلادی در اپراخانه «لا مونه» به روی صحنه رفت، کار کرده است.

«پینوکیوی» مدرن

«پینوکیو»، اپرایی «رسیتاتیو» است. یعنی خواننده ها بیشتر متنی طولانی را تک خوانی و دکلمه می کنند و از «آریا» هم در آن خبری نیست.

استفان دوگه، صدای باریتون یکی از شگفتیهای این اجراست که هم آواز می خواند و هم بخشی هایی را دکلمه می کند. او که مدیر این گروه تئاتر هم است، در اپرای پینوکیو چندین نقش، از جمله نقش راوی و نقش مدیر سیرک را ایفا می کند.

نقش پینوکیو را کلوئه بریو صدای متزو سوپرانو، بسیار خوب و فوق العاده بازی می کند. او می گوید: «راستش را بگویم خواندن آوازهای بوسمنس خیلی راحت است و وقتی این قطعات را می خوانم به خودم شک نمی کنم. به همین دلیل می توانم بر روی ایفای نقش کمدی در این اپرا بیشتر تمرکز کنم.»

رابطه رو در روی آهنگساز و رهبر ارکستر

پاتریک داون، رهبر ارکستر این اجراست. او می گوید: «خوب است هنگامی که آماده کار می شوید، با آهنگساز صحبت کنید و ببینید هدفش چه بوده و چطور ایده هایش شکل گرفته است، چون در اجرای اثر کمکتان می کند.»

آگهی

رهبر ارکستر ۵۵ ساله، بیشتر موسیقی مدرن را رهبری می کند و قبلا هم با فیلیپ بوسمنس در اپراخانه «لا مونه» کار کرده است. او می افزاید: «در رؤیا می بینم که وردی می آید و به پشتم می زند و می گوید کارت خیلی خوب است.»

بوسمنس، آهنگساز پر کار

بوسمنس موسیقی این اپرا را در عرض دو سال نوشته است. او می گوید: «من آهنگساز کُندی هستم. وقتی اپرا می نویسید باید خیلی روشن و روان و در عین حال حساس باشید. باید روشن و روان بنویسید چون در هر لحظه خیلی چیزها رخ می دهد، باید به همه سازها فکر کنید و به خواننده ها، و همینطور به نقشی که بازی می کنند. آیا وقت کافی خواهند داشت که این کار یا آن کار را بکنند؟»

«پینوکیو» هشتمین اپرای فیلیپ بوسمنس است. او به جز اپرا قطعاتی نیز برای موسیقی مجلسی ساخته است. آهنگساز ۸۱ ساله از طرفداران موسیقی کلاسیک مدرن است می گوید که حتی به بازنشستگی فکر هم نمی کند و می افزاید: «از خودم می پرسم اگر آهنگ نسازم چه کار کنم؟ حتما افسرده و غمگین می شوم.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

قهرمان؛ اُپرایی در مایهٔ جاز براساس زندگی یک مشتزن استثنایی

استودیوی اپرای زوریخ؛ جای آشنایی با ستارگان نوظهور اُپرا

سیر پرفرازونشیب آماده‌سازی نقش از زبان سونیا یونچه‌وا، خوانندهٔ معروف