فیلم «آخرین روز رابین» ساخته عاموس گیتای (Amos Gitaï) نگاهی به ترور اسحاق رابین بدست یک اسراییلی متعصب در سال ۱۹۹۵ است. اسحاق رابین، نظامی پیشین و
فیلم «آخرین روز رابین» ساخته عاموس گیتای (Amos Gitaï) نگاهی به ترور اسحاق رابین بدست یک اسراییلی متعصب در سال ۱۹۹۵ است. اسحاق رابین، نظامی پیشین و نخست وزیر اسراییل پس از امضای قرارداد صلح اسلو با یاسر عرفات و به رسمیت شناخن فلسطین توسط ایگال عمیر، دانشجوی یهودی افراطی ترور شد. فیلم، بازسازی آخرین روز زندگی نخست وزیر اسراییل و زمینه های ترور او است.
«آخرین روز رابین» (Rabin, the Last Day) در جشنواره فیلم حقوق بشر ژنو به نمایش در آمد. گزارشگر فرهنگی یورونیوز در بحث آزاد کارگردان اسراییلی با مخاطبان، با او گفتگو کرد.
عاموس گیتای گفت: «ترور اسحاق رابین گفتگو های صلح را مسدود کرد و به همین دلیل تا امروز در بن بست این مذاکرات گیر کرده ایم. میدانید سینما گاهی می تواند چیزی فراتر از یک صنعت نمایشی و بازتابی از واقعیت باشد. گاهی می توانیم رویدادهای تاریخ را در حافظه عمومی بیدار کنیم. شاید بیدار شدن حافظه موجب شود تا بتوانیم این دوره خصومت را از بین ببریم. دوره ای که سالها و اکنون نیز شاهد آن هستیم.»
برخلاف عنوان آن، فیلم تنها به رویدادهای چهارم نوامبر ۱۹۹۵ نمی پردازد بلکه نگاهی دارد به روزهایی پیش از آن و وقایعی که به ترور منتهی شد و همچنین تحقیقات پلیس در روزهای پس از حادثه را به تصویر می کشد. به نظر کارگردان ۶۵ ساله داستان فیلم همچنین کنکاش در یکی از زمینه های اصلی بسیاری از مناقشه ها و جنگ های خاورمیانه است. عاموس گیتای افزود: «این فیلم از مردم می خواهد به هم احترام بگذارند. پیام آن این است که اینقدر در عقاید مذهبی و خدای خود متعصب نباشید و عقاید، مذهب یا خدای دیگران را انکار نکنید. این راهی یک طرفه است. برای همزیستی باید با هم تفاهم داشته باشیم. این حرف و محتوای عمیق فیلم من در آخرین روز رابین است.»
فیلم ترکیبی از مطالب آرشیوی، بازسازی رویدادها، و بازی صحنه ای است. عاموس گیتای مردم را به دوره ای از تاریخ می برد که به نتیجه رسیدن گفتگوهای صلح اسراییل و فلسطین و حل بحران خاورمیانه ممکن به نظر می رسید. «آخرین روز رابین» که در جشنواره فیلم ونیز و تورنتو به نمایش در آمده اکنون در اکران بین المللی است.