نزدیک نیم قرن تولید وخلق موسیقی در دنیای جاز، چیک کورئا را بدل به یکی از غولهای صنعت جاز کرده است اینبار دربرنامه موزیک موفق به دیدار با او شده ایم.
او یکی از بزرگان صنعت موسقی جاز در چند دهه اخیر بوده است. کورئا یکی از توانمندترین کاوشگران موسیقی است، تمامی صنایع موسیقی غرب رو امتحان و برخی ها را هم خلق کرده است.
چیک کورئا می گوید: “چند سالی است که موسیقی تبدیل به یک عنصر اجتماعی شده است، به این معنی که می توانید قطعه تان را خود بسازید و تنها برای خود بنوازید. هیچ نکته بدی در این کار وجود ندارد، حتی جالب نیز هست، اما یادمان نرود که موسیقی برای لذت نوع بشر ضروری است، رقص و آواز همین طور، انسان را سبکبال می کند، روح آدم را آرام می کند. من هم تلاش می کنم به این موضوع کمک بیشتری بکنم، هر جایی که می روم می خواهم طعم این لذت را بقیه نیز حس کنند. “
بوداپست، با جذابیتهای فراوان اروپایی اش، سنت دیرینه ای در موسیقی کلاسیک دارد و آکادمی موسیقی فرانتس لیست ثمره این سنت و تاریخ چند صد قرن موسیقی کلاسیک در این شهر است.
مدیر روابط عمومی سالن اپرای فرانتس لیست می گوید: “اجرای این کنسرت در این مکان نمادین است، نباید فراموش کرد که فرانتس لیست، همانی که آکادمی موسیقی نامش را مدیون اوست، اولین موسیقیدانی بود که در قرن نوزدهم یک اجرای سولو داشت. رسیتالی که به “تنهایی” اجرا شد، او خالق “تنها نواختن” در اجرای موسیقی مدرن نیز هست، امشب چیک کورئا ادای دینی کرد نمادین به لیست.”
کورئا: “من با اینکه باید بیش از پیش به هنر بها بدهیم کاملا موافقم. چرا که هنر خلاقیت می آورد، خلاقیتی که در تک تک ما وجود دارد. برای خلق کردن باید مس
ئول بود و فداکاری کرد. هیچ چیزی با قانون و کاغذبازی بدست نمی آید. همه چیز تنها بواسطه خلاقیت است که رنگ و شکل می گیرد.”
چیک در این کنسرت ادای احترامی هم کرد به بلا بارتوک، موسیقیدان مجار در سرزمین مادری اش. چیک درباره بلا بارتوک می گوید که وی اولین آهنگساز کلاسیکی بوده است که در نوجوانی توجه اش را جلب می کند، هر چند مجبور بوده باخ و موتزارت که چندان علاقه ای به آنها نداشته را در تمریناتش بگنجاند.
چیک کورئا می گوید: “می خواهم همچنان بنوازم و موسیقی بسازم، این زندگی من است. بهترین چیزی که می توانم به مردم هدیه بدهم موسیقی من است.”