NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

رونق تحصیل در خارج از کشور در اروپا

رونق تحصیل در خارج از کشور در اروپا
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

یک روز تقریباً عادی برای “اِلِئآ” آغاز می شود و مانند همیشه، این دختر شانزده سالۀ فرانسوی با اتوبوس به مدرسه می رود اما امروز تفاوت در اینجاست که او اولین روز کلاس خود را در فنلاند آغاز می کند.

اِلِئآ تنها نیست و همکلاسی او “آنا” هم برای چند ماه در فنلاند خواهد بود. دبیرستان آنها در فرانسه با دبیرستان “یوواسکولا” توافق همکاری امضا کرده و دانش آموزان فرانسوی دیپلم خود را به زبان انگلیسی می گذرانند.

“می خواستم زبان انگلیسی ام را تقویت کنم و فکر می کنم که طی نه ماه آینده به این هدف خواهم رسید… و دوست داشتم کمی خانه را ترک کنم. خانواده ام را خیلی دوست دارم اما می خواستم چند وقتی دور باشم. فکر کنم به این نحو، بزرگ خواهم شد.”

آموزش زبان انگلیسی در فنلاند؟ چرا که نه؟ تحصیل در بریتانیا، آمریکا یا استرالیا هزینۀ بسیار بالایی دارد. کشورهای اسکاندیناوی و مردم این کشورها هم از نظر زبان انگلیسی سطح بسیار خوبی دارند. به علاوه، کشور فنلاند دارای یکی از بهترین نظام های آموزشی دنیاست.

اِلِئآ در ادامه می گوید: “اینجا مدرسه ها خیلی متفاوت هستند، به دانش آموزان خیلی کمک می کنند و آنها را تشویق می کنند تا خود را بالا بکشند در حالی که در فرانسه، فقط دانش آموزان ممتاز را تشویق می کنند و بیشتر با آنها کار می کنند. اینجا همه را تشویق می کنند و اکثراً بهتر درس می خوانند.”

اقامت اِلِئآ در فنلاند با حمایت طرح “کومِنیوس” (Comenius) طرح اروپایی برای تبادل دانش آموزان صورت می گیرد. این طرح به دانش آموزان دبیرستانی اجازه می دهد بین سه تا ده ماه را در یک دبیرستان اروپایی دیگر بگذرانند.

“اولا آآرنیو” معلم زبان فرانسه است و سعی دارد، اقامت دانش آموزان فرانسوی به خوبی انجام شود: “روزهای اول دانش آموزان خیلی خسته می شوند چون همه چیز جدید است: زبان، آداب و رسوم اما خیلی زود عادت می کنند.”

به عنوان معلم رابط، “اولا” نقش مهمی ایفا می کند و تا حد امکان از دانش آموزان حمایت می کند اما نه در همۀ موارد…

اِلِئآ در مورد زندگی در فنلاند می گوید: “اینجا تفاوت های زیادی وجود دارد، به عنوان مثال از نظر تیپ و نحوۀ لباس پوشیدن. شاید نکتۀ جزئی به نظر می آید اما برای من که نه ماه اینجا خواهم بود، نکتۀ مهمی است. برای مثال یک نفر را دیدم که ابروهای سبز رنگ داشت. در فرانسه از این بابت می خندیدم، اما اینجا از این مسائل استرس می گیرم.”

مهمترین بخش این برنامه، پیدا کردن خانوادۀ میزبانِ مناسب برای هر دانش آموز است. خوشبختانه “الئآ“، از خانوادۀ فنلاندی خود بسیار راضی است و از غذاهای فنلاندی هم لذت می برد. او می گوید: “مانند یک خانوادۀ عادی، با هم صبحانه می خوریم و سپس به مدرس می رویم. بعدازظهر با هم آشپزی می کنیم، با مادر و دختر خانواده… مانند فرانسه و هرکس هرچه می خواهد می خورد. خیلی راحت برگزار می شود. مثل خانوادۀ خودمان در فرانسه. من این شیوه را خیلی دوست دارم.”

در فنلاند، هاکیِ داخل سالن یکی از رشته های ورزشی پر طرفدار است. این فرصتی برای “الئآ” و “آنا” است تا امتحان کنند. در میان بازیکنان، “روزا کاسما” هم یکی از دانش آموزان فنلاندی است که خود را آمادۀ سفر به فرانسه می کند: “وقتی دوباره به فنلاند برمی گردم، شخص جدیدی خواهم بود. فرد بزرگسالی خواهم بود که در این روند رشد کرده و… فکر می کنم اعتماد به نفس بیشتری خواهم داشت.”

طرح اروپاییِ “کومِنیوس” برای جا به جایی دانش آموزان، از سال ۲۰۱۰ آغاز شده و سال به سال محبوبیت آن بیشتر می شود. امسال، بیش از ۱۳۰۰ دانش آموز از سی کشور مختلف تحت پوششِ آن، خارج از کشور تحصیل خواهند کرد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

طرح "کومِنیوس" یا طرح اروپایی تبادل دانش آموزان

سفر به دنیای ترجمه و طراحی جلد کتاب در جمهوری چک

برنامه های اروپا برای نسل اراسموس