«بازاریابی تأثیرگذار ۱۱ برابر شیوههای سنتی برگشت سرمایه دارد. یک اینفلوئنسر میتواند با یک پُست روی شبکههای اجتماعی همان تعداد مخاطب را در زمانی بسیار کوتاهتر و با هزینهای بسیار کمتر پوشش بدهد.»
اینفلوئنسرها دنیای بازاریابی دیجیتال را متحول کردهاند. این افراد با تأثیر روزافزونی که بر مخاطبان خود دارند، به جزء لاینفکِ تبلیغات بدل شدهاند این برنامهٔ «هدف» به نقش اینفلوئنسرها در بازاریابی در امارات عربی متحده میپردازد.
نظرسنجی گروه بیپیجی سال گذشته در امارات انجام شد نشان داد که ۷۲ درصد شرکتکنندگان برای خرید یا غذاخوردن بهنظر اینفلوئنسرها اعتماد کردهاند و ۷۱ درصد آنها برای خدمات و نیز ۵۷ درصد برای سفر از پیشنهاد اینفلوئنسرها استفاده کردهاند.
بسام اصیل، کارشناس بازاریابی میگوید: «بازاریابی تأثیرگذار ۱۱ برابر شیوههای سنتی برگشت سرمایه دارد.برای نمونه فرض کنید یک تبلیغ تلویزیونی دارید که یک ماه پخش میشود. اما میتوانید یک اینفلوئنسر پیدا کنید که با یک پُست همان تعداد مخاطب را در زمانی بسیار کوتاهتر و با هزینهای بسیار کمتر پوشش بدهد.»
استفاده از خردهاینفلوئنسرها
برندهای معتبر قصد دارند تا سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۳.۴ میلیارد یورو صرف تبلیغات از طریق اینفلوئنسرها کنند و ۷۹ درصدِ بازاریابان اینستاگرام را بیشتر میپسندند. این اینفلوئنسرها دو گروه عمده دارند؛ «ریچ» (غنی) با هواداران بسیار زیاد و «نیش» (ویژهکار) با مشتریهای خاص و پیگیر. برندها اکنون بهجای استفاده از افراد سرشناس بهدنبال اینفلوئنسرهای کوچکتر و مؤثرترند.
پژوهشهای تازه نشان میدهد که آوردن افراد مشهور همیشه نتیجه نمیدهد چون مخاطبانشان، بهاندازهٔ مخاطبانِ خُردهاینفلوئنسرها، جدی و پیگیر نیستند. دُبی حالا کانونِ اینفلوئنسرهایی با میانگین سنی ۳۳ سال شده و فعالیت زیاد آنها نشان میدهد که این بازاریابی چقدر مؤثر است.
وینسنت رِینِس، کارشناس بازاریابی تأثیرگذار در دوبی میگوید: «مخاطب و مشتریِ اینجا، دنیای دیجیتال را خیلی خوب میشناسد. در نتیجه ارزشِ استراتژی ارتباطات و بازاریابی ما بهخوبی معلوم میشود. در محیط جهان دیجیتال، بهخصوص حضور اینفلوئنسرها، فرصتی به برندها میدهد که بسیار مهم است.»
معیار کار با یک اینفلوئنسر
وینسنت رِینِس در این باره میگوید: «نزدیکیِ او به برند و جوهرهٔ کار آن برند بسیار مهم است. وقت انتخاب، همیشه کمیّت، یعنی تعداد فالوورها، و لایککنندههای یک نفر را با کیفیت شبکهٔ اجتماعی او و البته ویژگیهای شخصیتیاش، همزمان در نظر میگیریم.»
اینفلوئنسرها چه میگویند؟
آرابلّا داهو، اینفلوئنسر نوجوان دربارهٔ شیوهٔ کارش میگوید: «من معمولا با برندهایی که به آنها اطمینان دارم مدتها همکاری میکنم. با برندهایی که نمیپسندم کار نمیکنم، چون نمیخواهم به مخاطبم اطلاعات غلط بدهم.»
جسیکا هاردی، یک اینفلوئنسر دیگر در این بارهٔ شیوهٔ انتخابش میگوید: « دقت میکنم تا ببینم چطور با مشتریهایشان تا میکنند و معیارهای اخلاقی و اصولشان چه چیزهایی است.»
امارات اخیرا برای اینفلوئنسرها مجوز صادر میکند. جسیکا هاردی دربارهٔ تأثیر این کار بر حرفهٔ خود میگوید: «صدور مجوز به کار ما اعتبار و مشروعیت میدهد و فکر میکنم واقعا برای ما در دُبی و در همهجا کار سازندهای است. داشتن مقررات، بسیار مهم است چراکه باعث میشود اینفلوئنسرها خوب بسنجند که آیا میخواهند تبلیغ یک کالا را بکنند یا نه؟ و این کار از فالوورهایی که مصرفکننده هم هستند محافظت میکند.»
شبکههای اجتماعی به نماد تبلیغاتی قرن ۲۱ تبدیل شدهاند، و اینفلوئنسرها هر روز بیشازپیش، برای تأثیرگذاری بر فالوورهایشان به شیوههای خلاقانه روی خواهند آورد.