NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

حدیث‌ غرور و حسرت ایرانی در قابی از المپیک پاریس؛ وقتی سانسور حاکمیت در برابر جامعه کم آورد

شبکه‌های اجتماعی
شبکه‌های اجتماعی Copyright  Photo
Copyright  Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

در جریان بازی‌های المپیک پاریس، دو صحنه تاثیرگذار برای تماشاگران ایرانی رقم خورد. اولی زمانی بود که ناهید کیانی و کیمیا علیزاده، تکواندوکاران وزن ۵۷- کیلو در جریان مراسم اهدای مدال‌ها یکدیگر را در آغوش گرفتند و صحنه دوم نیز درپایان رقابت صباح شریعتی و امین میرزازاده، فرنگی‌کاران وزن ۱۳۰کیلو روی داد.

آگهی

روز پنج‌شنبه جایگاه دوم و سوم سکوی برندگان وزن ۵۷- کیلوگرم تکواندوی زنان توسط دو ایرانی پر شد؛ با این تفاوت که برنده نقره این مسابقات ناهید کیانی، تکواندوکار ۲۶ ساله‌ای بود که به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در این مسابقات شرکت داشت و برنده مدال برنز نیز کیمیا علیزاده بود؛ تکواندوکار ایرانی‌تباری که جلای وطن کرده و پس از پناهنده شدن در اروپا سرانجام به شهروندی بلغارستان درآمده و در بازی‌های المپیک پاریس به نمایندگی از این کشور شرکت کرده است.

در پایان مراسم اهدای مدال‌ها، برندگان با یکدیگر عکس یادگاری گرفتند و در لحظه‌ای به یادماندنی، دو تکواندوکار ایرانی یکدیگر را در آغوش کشیدند.

اولین واکنش به این لحظۀ نسبتا طولانی را صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با «سانسور» آن نشان داد.

پیش از این رویداد نیز انتقادهای گسترده‌ای به مجریان صدا و سیما به دلیل شیوه گزارش مسابقات این وزن و مراسم اهدای جوایز مطرح شده بود؛ چراکه آنها سعی داشتند حضور کیمیا علیزاده را نادیده بگیرند؛ آنهم در حالی که کیمیا علیزاده پیش از ترک ایران، افتخارات متعددی را برای وطنش به ارمغان آورده بود.

از جمله اینکه کیمیا با کسب برنز المپیک ریو در سال ۲۰۱۶ میلادی، به نخستین زن در تاریخ ورزش ایران در بازی‌های المپیک تبدیل شد که موفق به کسب مدال شده‌ است.

خانم علیزاده پیش از المپیک ریو نیز دو بار موفق به کسب نقره و برنز در رقابت‌های قهرمانی جهان، و سه بار موفق به کسب مدال طلا (طلای ۵۷ کیلوگرم جایزه بزرگ جهانی به میزبانی مسکو، طلای ۵۲ کیلوگرم رقابت‌های قهرمانی نوجوانان به میزبانی تایپه و طلای ۶۳ کیلوگرم بازی‌های المپیک جوانان به میزبانی چین) شده بود.

«دختران ایران پیروز شدند»

در واکنش به این لحظه، وبسایت خبری اقتصادنیوز نوشت: «ناهید کیانی و کیمیا علیزاده در مراسم توزیع مدال وزن ۵۷ کیلوگرم المپیک پاریس یکدیگر را در آغوش گرفتند تا تاریخ‌سازی دختران ایرانی تکمیل شود.»

در شبکه‌های اجتماعی نیز آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات نوشت: «این حرکت مهربانانه دختر قهرمان ایران⁧ ناهید کیانی ⁩برای در آغوش کشیدن کیمیا علیزاده (با هر رؤیایی که از ایران مهاجرت کرده است) باید برای همه ما درس‌آموز باشد. باید آغوش وطن برای بازگشت همه سرمایه‌هایی که از ایران رفته‌اند باز باشد. پلی باشیم برای این بازگشت.»

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر پیشین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در پستی در ایکس نوشت: «ایران خانه همه ایرانی‌هاست؛ کاش کیمیا به ایران بازگردد و دوباره برنده باشد.»

با این وجود بسیاری از کاربران ایرانی در واکنش به این پست آذرمی جهرمی، به او یادآوری کردند که سیاست‌های سرکوبگرانه حکومت ایران بویژه در مواجهه با زنان، عامل اصلی ترک وطن و تن دادن به راه سخت پناهندگی است.

یکی از کاربران ایرانی نیز در توصیف این لحظه نوشت: «لحظه‌ای که جمهوری اسلامی باخت و دختران ایران پیروز شدند.»

جامعه‌ای «توسعه‌یافته‌تر» از حاکمیت ایرانی

دیگر صحنه به یاد ماندنی المپیک پاریس برای ایرانی‌ها، در جریان دیدار رده‌بندی وزن ۱۳۰ کیلوگرم کشتی فرنگی روی داد.

یعنی زمانی که رقابتِ صباح شریعتی، کشتی‌گیر ایرانی‌تبار جمهوری آذربایجان و امین میرزازاده از جمهوری اسلامی ایران، با شکست صباح شریعتی پایان یافت.

صباح پس از شکست مقابل حریف ایرانی خود با نتیجه ۴ بر صفر، چهارگوشه تشک کشتی را بوسید و از دنیای رقابت‌ها خداحافظی کرد. اما در همین لحظه امین میرزازاده به همراه مربیانش روی تشک حاضر شدند و میرزازاده او را به دوش گرفت.

در شبکه‌های اجتماعی در واکنش به این صحنه عمدتا از «رها» شدن صباح در لحظه خداحافظی از سوی کادر فنی آذربایجان و در مقابل «همراهی» کادر ایرانی با او سخن گفته شده است.

آگهی

در صفحه رسمی CBC Olympics که پخش کننده رسمی بازیهای المپیک و پارالمپیک کانادا است، با اشاره به این صحنه نوشته دشه است: «نمایشی عالی از اخلاق ورزشی. صباح شریعتی کشتی‌گیر آذربایجانی پس از آخرین بازی خود، توسط امین میرزازاده از ایران مانند یک قهرمان از زمین خارج شد.»

اما یکی از نظرات قابل تامل را پژوهشگری به نام امیر نظامی داشته که نوشته است: «جامعه ایرانی توسعه‌یافته‌تر از حاکمیت ایرانی است.... حاکمیت ایرانی نه‌تنها آغوشی باز برای ورزشکاران و مردمانش نیست، بلکه مانند پیرمرد عبوس و خودخواهی است که تغییرات و تفاوت‌های فرزندانش را نمی‌پذیرد و هر روز به بهانه‌ای بخشی از ایرانیان را، خواسته یا ناخواسته، مجبور به مهاجرت از ایران می‌کند. از دید حاکمیت، این افراد با برچسب‌هایی مانند بی‌غیرت بدرقه می‌شوند و نمونه‌های آن در رفتار حذفی صداوسیمای رسمی آشکار است... اما جامعه ایرانی فراتر از حاکمیت خود، و توسعه‌یافته‌تر از او، همدلی و همدردی انسانی‌اش را حفظ می‌کند.»

به نوشته کاربران، این صحنه نیز از سوی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران «سانسور» شده است.

صباح شریعتی در حالی با دنیای قهرمانی کشتی وداع گفت که مدال برنز المپیک ۲۰۱۶ ریو، همچنین دو مدال نقره و برنز بازی‌های اروپایی را در کارنامه داشت.

آگهی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

بهترین دونده المپیک پاریس ۱۰۰ متر را چقدر سریع‌تر از همتای خود در ۱۲۴ سال گذشته دوید؟

رقابت نظامی تازه تهران و آنکارا در ساخت ناوهای پهپادبر؛ ویژگی‌ کشتی‌های تولیدی ایران و ترکیه‌ چیست؟

ایران خدمه کشتی توقیف شده مرتبط با اسرائیل را آزاد می‌کند