NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

دیوان کیفری بین المللی برای دو نفر از مقامات نظامی روسیه حکم جلب صادر کرد

سرگئی شویگو، وزیر دفاع سابق روسیه سمت راست، والری گراسیموف، ژنرال برجسته روس سمت چپ
سرگئی شویگو، وزیر دفاع سابق روسیه سمت راست، والری گراسیموف، ژنرال برجسته روس سمت چپ Copyright AP
Copyright AP
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

دیوان کیفری بین‌المللی روز سه‌شنبه برای سرگئی شویگو، وزیر دفاع سابق روسیه و والری گراسیموف، ژنرال برجسته روسی به اتهام جنایات جنگی در جریان تهاجم روسیه به اوکراین، حکم بازداشت صادر کرد.

آگهی

قضات این دادگاه بین‌المللی می‌گویند که این دو مقام روسی به دلیل رهبری حملات نظامی به تاسیسات غیرنظامی در اوکراین، مظنون به ارتکاب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت هستند.

آنها در بیانیه‌ای مطبوعاتی گفتند دلایلی وجود دارد که نشان می‌دهد آقای شویگو و گراسیموف مسئول «حملات موشکی انجام شده توسط نیروهای مسلح روسیه علیه زیرساخت‌های برق اوکراین از تاریخ ۱۰ اکتبر ۲۰۲۲ تا حداقل ۹ مارس ۲۰۲۳» بوده‌اند. 

کرملین اما بارها عنوان کرده که حمله به زیرساخت‌های انرژی اوکراین یک هدف نظامی و قانونی بوده و حمله به غیرنظامیان یا زیرساخت‌های غیرنظامی را رد کرده است.

آقای شویگو که در آن زمان وزیر دفاع روسیه بود، ماه گذشته از سمت خود برکنار و به عنوان دبیر شورای امنیت روسیه منصوب شد. این مهم‌ترین تغییری بوده است که ولادیمیر پوتین در فرماندهی نظامی روسیه از زمان آغاز جنگ در سال ۲۰۲۲ ایجاد کرده است. 

با صدور حکم بازداشت آقای شویگو و گراسیموف حالا تعداد مقامات ارشد روسی که از سوی دادگاه‌های بین‌المللی تحت پیگرد قانونی قرار گرفته‌اند به هشت تن رسیده است. دیوان کیفری بین‌المللی پیش از این نیز در سال ۲۰۲۳ حکم جلب ولادیمیر پوتین را به اتهام ارتکاب جنایات جنگی به دلیل دست‌ داشتن در ربودن گسترده کودکان از اوکراین صادر کرده بود. 

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

اوکراین که عضو دیوان بین‌المللی کیفری نیست، به این نهاد کیفری صلاحیت رسیدگی به جرایم ارتکابی در قلمرو خود را داده است. با این حال احکام صادر شده از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی تنها در کشورهایی قابل اجراست که به پیمان‌های مربوط به تشکیل دادگاه پیوسته‌اند یا مربوط به پرونده‌های ارجاعی از سوی شورای امنیت سازمان ملل است. 

روسیه از امضاکنندگان پیمان تشکیل دادگاه نیست و به عنوان عضو دائم شورای امنیت، از حق وتو در شورای امنیت برخوردار است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

پس‌لرزه‌های روسیه‌گیت؛ مسکو پخش ۸۱ رسانه‌ اروپایی را ممنوع کرد

اتحادیه اروپا ۱۹ شرکت چینی را به دلیل حمایت از کارزار جنگی روسیه تحریم کرد

حمله مسلحانه در داغستان روسیه؛ بیش از ۱۹ مامور پلیس و چند غیرنظامی کشته شدند