کرملین میگوید، حضور نظامی ایالات متحده در ژاپن همیشه مانعی برای دستیابی به معاهده صلح مسکو و توکیو بوده است.
فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن قرار است این هفته با جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، در واشنگتن دیدار داشته باشد. ملاقاتی که اولین سفر دولتی یک رهبر ژاپن به آمریکا در ۹ سال اخیر به شمار میرود.
دو طرف قرار است در این دیدار روابط نزدیک امنیتی و اقتصادی را ارتقا بخشند و پیشبینی میشود که طرفین درباره همکاری در زمینه تجهیزات دفاعی و ارتقای احتمالی ساختار فرماندهی نظامی ایالات متحده در ژاپن گفتگو کنند.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز دوشنبه در واکنش به این سفر به خبرنگاران گفت: «ائتلاف دفاعی دوفاکتو در حال حاضر وجود دارد و ما از پتانسیل نظامی ایالات متحده در ژاپن که اتفاقا نزدیک مرزهای ما مستقر است مطلع هستیم.»
این مقام ارشد روس در ادامه افزود: «این مسئله همیشه یک مانع در تلاش برای حل مشکل اصلی ما یعنی پیمان صلح میان روسیه و ژاپن بوده است.»
روسیه، کشوری که میراثدار اتحاد جماهیر شوروی شد بعد از پایان جنگ جهانی دوم هرگز معاهده صلحی را با ژاپن امضا نکرد. از همین رو و به صورت رسمی خصومتهای دو طرف پس از پایان جنگ پایان نیافته است.
اختلاف ارضی بر سر جزایر مورد مناقشه در اقیانوس آرام که در روسیه به عنوان کوریل و در ژاپن به عنوان سرزمین های شمالی شناخته می شود، اصلیترین مسئله میان دو طرف است.
دمیتری مدودف، رئیسجمهور پیشین روسیه در ژانویه گفته بود که ژاپن در صورت انعقاد یک معاهده صلح، باید ادعاهای ارضی خود را بر جزایر کنار بگذارد.
کرملین در سال ۲۰۲۲ به دلیل تحریمهای ژاپن پس از حمله روسیه به اوکراین علیه مسکو، از مذاکرات صلح با توکیو خارج شد. ضمن اینکه پروژههای اقتصادی مشترک طرفین مربوط به جزایر هم از همان زمان به بعد متوقف شده است.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
از زمان عملیات نظامی روسیه در اوکراین، روابط دو طرف بیش از پیش تیره شده است.