کمیته روابط خارجی پارلمان ترکیه با پیوستن سوئد به ناتو موافقت کرد

دیدار اردوغان (چپ) با نخست‌وزیر سوئد (راست) در کنار دبیرکل ناتو (وسط) پیش از اجلاس ناتو در ماه ژوئیه ۲۰۲۳
دیدار اردوغان (چپ) با نخست‌وزیر سوئد (راست) در کنار دبیرکل ناتو (وسط) پیش از اجلاس ناتو در ماه ژوئیه ۲۰۲۳ Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

کمیته روابط خارجی پارلمان ترکیه روز سه‌شنبه با درخواست سوئد برای پیوستن به ناتو موافقت کرد و این کشور شمال اروپا را یک گام دیگر به عضویت در این ائتلاف نظامی نزدیک‌تر کرد.

آگهی

پروتکل الحاق سوئد حالا در آخرین مرحله از روند قانونگذاری ترکیه باید در مجمع عمومی پارلمان این کشور مطرح و به طور رسمی تصویب شود. هنوز هیچ تاریخ دقیقی برای تشکیل این جلسه تعیین نشده است.

ترکیه به عنوان یکی از اعضای ناتو، بیش از یک سال است که رسیدگی به درخواست سوئد را به تعویق انداخته است.

 ترکیه، سوئد را به ملایمت بیش از حد در برابر گروه‌هایی که آنکارا آن‌ها را تهدیدی برای امنیت خود می‌داند متهم کرده است، از جمله شبه‌نظامیان کرد و اعضای شبکه‌ای که آنکارا آن‌ها را مسئول کودتای نافرجام در سال ۲۰۱۶ می‌داند.

شرط و شروط اردوغان چیست؟

رجب طیب اردوغان، رئیس ‌جمهوری ترکیه در اوایل ماه جاری میلادی مساله تصویب عضویت سوئد در ناتو را مستقیما به موافقت کنگره ایالات متحده با درخواست ترکیه برای خرید ۴۰ فروند جت جنگنده اف-۱۶ و کیت‌های جدید برای نوسازی ناوگان فعلی ترکیه ربط داد و عملا مانع دیگری را سد راه پیوستن سوئد قرار داد.

آقای اردوغان علاوه بر این‌ها از کانادا و دیگر متحدان ناتو خواست تا تحریم‌های تسلیحاتی اعمال شده بر ترکیه را لغو کنند. کاخ سفید از درخواست ترکیه حمایت کرده است، اما مخالفت شدید کنگره با فروش تسلیحات و ادوات نظامی به ترکیه همچنان پابرجا است.

کمیته روابط خارجی پارلمان ترکیه بحث عضویت سوئد در ناتو را ماه گذشته آغاز کرده بود. تا کنون تصمیم‌گیری در این رابطه با دخالت هم حزبی‌های اردوغان به تعویق افتاده بود؛ چرا که به اعتقاد این نمایندگان، برخی از مسائل نیاز به شفاف‌سازی بیشتر داشتند و به اعتقاد آن‌ها مذاکرات با سوئد به اندازه کافی به «بلوغ» نرسیده بود.

روز سه‌شنبه، اکثریت قانون‌گذاران در کمیته به درخواست سوئد برای عضویت رای مثبت دادند.

به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید

تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ باعث شد که سوئد و فنلاند مواضع سنتی خود در اتخاذ رویکرد عدم تعهد نظامی و عدم وابستگی به چتر امنیتی ناتو را کنار بگذارند. 

فنلاند در ماه آوریل به این ائتلاف ملحق شد و سی و یکمین عضو ناتو شد، البته پس از اینکه پارلمان ترکیه با پیوستن این کشور موافقت کرد.

ناتو برای عضوگیری تازه نیاز به تایید یکپارچه همه اعضای خود دارد و ترکیه و مجارستان تنها کشورهایی هستند که در این زمینه مقاومت از خود نشان می‌دهند. 

مجارستان درخواست عضویت سوئد را با این ادعا که سیاستمداران سوئدی درباره وضعیت دموکراسی مجارستان «دروغ‌های آشکار» گفته‌اند، متوقف کرده است.

این قبیل تأخیرها باعث شده تا سایر اعضای ناتو که مشتاق پذیرش سریع سوئد هستند ناامید شوند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

استکهلم یک خبرنگار چینی را به اتهام اقدام علیه امنیت ملی اخراج کرد

جمهوری آذربایجان دو دیپلمات فرانسوی را اخراج کرد

ترکیه به تلافی کشته شدن ۱۲ سرباز حملات خود را علیه گروه‌های کرد سوریه و عراق تشدید کرد