فدراسیون بسکتبال قطر با پیشتیبانی از جوانان مستعد میکوشد ورزشکاران بزرگی برای آینده تربیت کند، و برای شروع چه چیزی بهتراز برگزاری مسابقات بینالمللی.
محمد ماسامبا ندائو، دومین بار است که راهی مسابقات زیر۱۶ سال قهرمانی آسیا میشود، و با فشار و تنش مسابقه آشناست. عبدالله یاسین بازیکن گاردِ رأس این تیم نیز برای دومینبار در این رقابتها حضور دارد. چشم همه به عبدالله و محمد دوخته شده، چون این دو نفر ستارگان آیندهٔ بسکتبال قطر بهشمار میروند.
استاوروس میکونیاتیس میخواهد در تیم جوانش اشتیاق رقابت ایجاد کند. او میگوید: «این بچهها جواناند، و اولین باری است که در چنین سطحی بازی میکنند، میخواهیم با برگزاری این مسابقات منطقهای، بازیکنانی برای تیم ملی و تیم زیر ۱۸ سال تربیت کنیم. بنابراین، این فرصت خیلی خوبی است.»
بسیاری از بازیکنان تیم بسکتبال زیر ۱۶ سال قطر از در لیگ قطر حالا کنار حرفهایها بازی میکنند، و علاوه بر اینها، خیلیهاشان میخواهند یک تجربه ارزشمند بینالمللی را هم در کارنامه داشته باشند. تجربهای که بخشی از چشیدن طعم باخت هم است. بازی مقابل برخی از بهترین تیمهای منطقه یعنی ایران و استرالیا، قطعا افتوخیز خواهد داشت.
اما همه امیدوارند که این تلاشهای سخت در جام جهانی بعد، که برای نخستین بار به میزبانی قطر برگزار خواهد شد، به نتیجه برسد. محمد و عبدالله تا آن زمان به اوج آمادگی میرسند تا نمایندگان قطر در خانه باشند.
محمد حسن ملقب به میزو، اکنون در پستِ ۲ تیم الشمس بازی میکند، و کاپیتان تیم ملی بسکتبال قطر است. او که از پانزده سالگی وارد تیم ملی قطر شده این ورزش را در کودکی از پدرش، که مربی بسکتبال بوده، آموخته و الگوهای جوانیاش کوبی برایانت و مایکل جردن بودهاند.
میزو دربارهٔ بسکتبال قطر میگوید: «قطر سرمایهگذاری هنگفتی روی ورزشها و ورزشکاران مختلف کرده. خوشحالم که میبینم باقی دوستانم مشغول ورزش محبوبشان، بهخصوص بسکتبال هستند. این ورزش در قطر رشد فراوانی داشته.»
تا کنون ۸ تیم از ۷ کشور در مسابقات قهرمانی بینالمللی دوحه شرکت کردهاند. همچنین به فاصلهٔ کمی، تیمهای ۱۴ کشور نیز در مسابقات قهرمانی باشگاههای عربی شرکت کردند. پایان سیوپنجمین دورهٔ مسابقات بسکتبال باشگاههای عربی امسال با آغاز دومین دوره مسابقات بسکتبال دوحه همزمان شد؛ تورنمنتی که میزبان باشگاههایی از خاورمیانه و شمال آفریقاست، و برای اولین بار، تیم مرالکو بولتس از فیلیپین نیز در آن حضور داشت.
یوسف الشریم، سرپرست رسانهای مسابقات هم معتقد است که دوستیها مهمتر از نتایج است و میگوید: «ورزش ما را به هم پیوند میدهد. بازیکنان فرهنگ و دین و زبان مختلفی دارند، اما در نهایت همگی به یک زبان ؛ یعنی زبان ورزش صحبت میکنند. سعی داریم تیمهای مختلف را به دوحه بیاوریم. فیلیپینیها عاشق این بازیاند. لبنانیها هم همینطور. بسکتبال ورزش اول لبنان است. سعی داریم این ذهنیت را در اینجا هم جا بیندازیم و انشالله موفق میشویم.»
سامر سعاده، مشاور فنی برگزاری این مسابقات میگوید: «فیفا جایش را به فیبا داده، چشمها به بسکتبال دوخته شده، و ما بناست تورنمنتها و مسابقات فراوانی برگزار کنیم، و فدراسیون و کمیته المپیک کشور دراینزمینه کاملاً از ما حمایت میکنند.»