ارتش اسرائیل روز دوشنبه نیز حملات خود به غزه را ادامه داد؛ حملاتی که سخنگوی ارتش این کشور«تلاشی سیستماتیک برای از بین بردن تواناییهای نظامی حماس» عنوان کرد.
جاناتان کانریکوس، سخنگوی ارتش اسرائیل به سیانان گفت: «ما در حال حمله به حماس هستیم و پیاده نظام ما سنگر به سنگر به پیش میروید و آتش هوایی نیز آنها را پشتیبانی میکند.»
علا ابوحصره، یکی از ساکنان شهر غزه، روز دوشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت: «این حمله مانند یک زلزله است.»
ادامه حملات اسرائیل به غزه در حالی است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این کشور با رد درخواستهای بینالمللی برای برقراری آتشبس، بار دیگر بر لزوم آزادی گروگانها از سوی حماس به عنوان پیش شرط هرگونه وقفه بشردوستانه یا آتشبس موقت تاکید کرد.
پس از آن که ستیزهجویان فلسطینی در ۷ اکتبر خاک اسرائیل را هدف موشکهای خود قرار دادند و کشته شدن بیش از ۱۴۰۰ نفر را که عمدتا غیرنظامی بودند، رقم زدند و افزون بر ۲۴۰ نفر را به گروگان گرفتند، اسرائیل حملات خود را به نوار غزه آغاز کرد.
وزارت بهداشت غزه که توسط حماس اداره میشود، می گوید که بیش از ۹۷۷۰ نفر که اکثراً غیرنظامی هستند، در حملات اسرائیل و تشدید عملیات زمینی ارتش این کشور کشته شدهاند.
اسرائیل با ارسال اعلامیهها و پیامهایی از غیرنظامیان فلسطینی در شمال غزه خواست تا به سمت جنوب حرکت کنند، اما یک مقام آمریکایی میگوید که حداقل ۳۵۰ هزار غیرنظامی در منطقهای که اکنون به یک منطقه جنگی بدل شده است، باقی ماندهاند.
آخرین تحولات جنگ حماس و اسرائیل در روز دوشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۲ خورشیدی برابر با ۶ نوامبر ۲۰۲۳ میلادی را در این صفحه دنبال کنید.
وزیر امور خارجه اسرائیل به دبیرکل سازمان ملل: شرم بر شما باد
الی کوهن، وزیر امور خارجه اسرائیل از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل که خواستار آتشبس دوستانه در غزه شده بود و این باریکه را «گورستان کودکان» توصیف کرده بود انتقاد کرد.
کوهن در شبکه ایکس نوشت: «شرم بر شما باد. بیش از ۳۰ کودک خردسال از جمله یک نوزاد ۹ ماهه و همچنین کودکانی که شاهد کشته شدن والدینشان بودند برخلاف میل خود در غزه نگهداری میشود. حماس مشکل غزه است، نه اقدامات اسرائیل برای از بین بردن این سازمان تروریستی.»
نیروهای حوثی یمن میگویند حمله پهپادی دیگری علیه اسرائیل انجام دادند
نیروهای حوثی در یمن اعلام کردند که حمله پهپادی جدیدی علیه اسرائیل انجام دادهاند.
سخنگوی نیروهای حوثی مدعی شد که در پی حمله پهپادی آنها فعالیت در چند پایگاه و فرودگاه اسرائیل برای چند ساعت مختل شد. ارتش اسرائیل تاکنون به این ادعاها واکنشی نشان نداده است.

کاخسفید: بایدن و نتانیاهو درباره توقفهای تاکتیکی ارتش اسرائیل در نوار غزه گفتگو کردند
کاخسفید روز دوشنبه اعلام کرد که جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل درباره امکان «توقفهای تاکتیکی» ارتش این کشور در نوار غزه گفتگو کردند.
هدف از این «توقفهای تاکتیکی» احتمالی فراهم کردن زمینه فرار غیرنظامیان از باریکه غزه، ارسال کمکهای بشردوستانه به این منطقه و احتمال آزادی گروگانها عنوان شده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که جو بایدن در جریان مکالمه تلفنی با نخستوزیر اسرائيل نتوانست با او بر سر لزوم توقف بشردوستانه درگیریها به توافق دست یابد.

پنتاگون: ۴۵ سرباز آمریکایی طی سه هفته گذشته در ۳۸ حمله مختلف در سوریه و عراق مجروح شدند
وزارت دفاع آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که ۴۵ سرباز این کشور طی کمتر از سه هفته گذشته در ۳۸ حمله مختلف در سوریه و عراق مجروح شدند.
به گفته پنتاگون از روز ۲۰ اکتبر تاکنون ۲۰ حمله راکتی و پهپادی در عراق و ۱۸ حمله مشابه نیز در سوریه علیه نظامیان آمریکا صورت گرفت.
واشنگتن ایران را متهم میکند که به صورت نیابتی در این حملات نقش داشته است.
آمریکا حدود ۹۰۰ نظامی در سوریه و نزدیک به ۲۵۰۰ سرباز در عراق داد.

ابراهیم رئیسی برای شرکت در اجلاس سازمان همکاری اسلامی «به عربستان سفر میکند»
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد که ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری ایران روز یکشنبه آینده برای شرکت در اجلاس سازمان همکاری اسلامی به ریاض، پایتخت عربستان سفر خواهد کرد.
این نشست برای بحث بر سر جنگ غزه برگزار میشود. این اولین سفر رئیسجمهوری ایران به عربستان از زمان عادیسازی روابط دو کشور است. اجلاس سازمان همکاری اسلامی در ریاض یک روز پس از نشست اتحادیه عرب در همین شهر برگزار خواهد شد.
رئیسجمهوری ایران پنج روز پس از آغاز جنگ اسرائیل با حماس برای اولین بار با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان تلفنی گفتگو کرده بود.

آمریکا کشته و زخمی شدن «هزاران نفر» در نوار غزه را پذیرفت
واشنگتن روز دوشنبه کشته و زخمی شدن «هزاران نفر» در نوار غزه را پذیرفت.
وزارت بهداشت گروه حماس در این باریکه از کشته شدن «بیش از ۱۰ هزار نفر» خبر داده است. جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا پیش از این گفته بود که به آماری که حماس ارائه میکند اعتماد ندارد.
پت رایدر، سخنگوی پنتاگون در پاسخ به پرسشی درباره آخرین آمار ارائه شده از سوی حماس گفت: «در مورد قربانیان غزه میدانیم که باید از هزاران نفر سخن بگوئیم.»
وی در ادامه بر لزوم ارسال کمکهای بشردوستانه به باریکه غزه تاکید کرد.

شمار فلسطینیهایی که روز دوشنبه در کرانه باختری کشته شدند به ۵ نفر رسید
وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطین روز دوشنبه اعلام کرد که شمار فلسطینیهایی که روز دوشنبه بر اثر تیراندازی نظامیان اسرائیل در کرانه باختری کشته شدند به پنج نفر رسید.
بنا به همین گزارش چهار فلسطینی ۲۰ تا ۲۵ ساله بر اثر شلیک نظامیان اسرائیل در طولكرم کشته شدند. یک نوجوان ۱۴ ساله فلسطینی نیز در این شهر مجروح شده است.
یک فلسطینی نیز روز دوشنبه در حلحول واقع در جنوب کرانه باختری رود اردن بر اثر تیراندازی نیروهای اسرائیلی کشته شد.

گوترش: برقراری آتشبس هر ساعت که میگذرد ضروریتر میشود
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد میگوید برقراری آتشبس بین اسرائیل و گروه حماس با گذشت «هر ساعت» «ضروریتر» میشود.
دبیرکل سازمان ملل از نوار غزه به عنوان «قبرستانی برای کودکان» یاد کرد. وی گفت: «طرفهای درگیر در این مناقشه و جامعه جهانی در برابر مسئولیت فوری و اساسی خود قرار دارند، مسئولیت پایان دادن به این رنج دستهجمعی و غیرانسانی و افزایش چشمگیر کمکهای انساندوستانه به باریکه غزه!»
آنتونیو گوترش گفت که جنگ اسرائیل با حماس طی ۳۱ روز گذشته «فاجعه» رقم زده است.

مقام حماس: استقرار دولتی به سبک دولت ویشی را در نوار غزه نمیپذیریم
اسامه حمدان، از رهبران حماس در لبنان روز دوشنبه تاکید کرد که این گروه فلسطینی استقرار «یک دولت به سبک دولت ویشی» در نوار غزه را تحمل نخواهد کرد.
حکومت آلمان نازی پس از اشغال فرانسه در جریان جنگ جهانی دوم از استقرار دولتی در این کشور حمایت کرد که به «دولت ویشی» معروف بود.
اسامه حمدان گفت: «به کسانی که فکر میکنند حماس نابود خواهد شد میگویم که حماس در وجدان مردم ما باقی میماند و هیچ نیرویی بر روی زمین نمیتواند آن را نابود کند یا به حاشیه براند.»
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا پیش از این گفته بود که تشکیلات خودگردان فلسطین در یک مقطع زمانی باید کنترل نوار غزه را در دست بگیرد و طرفهای ثالث بینالمللی نیز ممکن است به طور موقت مجبور به نقشآفرینی در این باریکه شوند.

«اسپایدرمن فرانسوی» ۳۱ روز پس از آغاز جنگ با «پیام صلح» از برج ۱۷۹ متری بالا رفت
الن روبر، کوهنورد فرانسوی که به عنوان «اسپایدرمن فرانسوی» شناخته میشود روز دوشنبه با «پیام صلح» از یک آسمانخراش در حومه پاریس بالا رفت.
او در حالی که ۳۱ روز از آغاز جنگ اسرائیل با گروه حماس میگذرد به بالای برج شرکت نفت و گاز توتال در حومه پاریس صعود کرد. پلیس فرانسه الن روبر را پس از صعود او به بالای این برج بازداشت کرد. او هدف از اقدام روز دوشنبه خود را انتقال «پیام صلح» و درخواست از رهبران جهان برای یافتن راهحل عنوان کرد.
الن روبر گفت که هنگام بالا رفتن از آسمانخراش توتال به کسانی فکر میکرد که «در فلسطین و اسرائیل» زیر آتش بمب هستند. این کوهنورد فرانسوی آنچه در نوار غزه میگذرد را «نسلکشی» خواند.
