رسانههای فلسطینی از حملات «شدید» هوایی و توپخانهای در اوایل روز دوشنبه به شمال غزه گزارش دادند. این بمباران ساعاتی پس از آن انجام شد که اسرائیل تصاویری از تانکهای خود را در ساحل غربی سرزمینهای فلسطینی منتشر کرد که نشان از تلاش بالقوه برای محاصره شهر غزه داشت.
رسانههای فلسطینی همچنین گزارش دادند که حملات هوایی اسرائیل به مناطقی در نزدیکی بیمارستانهای شفا و قدس شهر غزه انجام شده و شبهنظامیان فلسطینی با نیروهای اسرائیلی در منطقه مرزی در شرق شهر خان یونس در جنوب این منطقه درگیر شدند.
حملات گزارششده در نزدیکی بیمارستانها پس از آن صورت گرفت که هلال احمر سرزمینهای فلسطینی روز یکشنبه اعلام کرد که هشدارهایی را از مقامهای اسرائیلی دریافت کرده است تا فورا بیمارستان قدس را تخلیه کنند، جایی که گفته میشود ۱۴ هزار نفر در آن پناه گرفتهاند.
اسرائیل حماس را به قرار دادن مراکز فرماندهی و دیگر زیرساختهای نظامی در بیمارستانهای غزه متهم کرده است، چیزی که این گروه آن را رد میکند.
تشدید حملات اسرائیل همزمان با افزایش تلاشهای بینالمللی برای «وقفه بشردوستانه» برای اجازه ورود کمکهای انساندوستانه به نوار غزه رخ میدهد.
آخرین تحولات جنگ اسرائيل و حماس در روز دوشنبه ۳۰ اکتبر برابر با ۸ آبان را در این صفحه دنبال کنید.
آمریکا: «فعلا» طرفدار آتشبس در جنگ غزه نیستیم
سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه گفت که آتشبس در جنگ بین اسرائیل و حماس «در حال حاضر پاسخ درستی نیست» و گروه اسلامگرای فلسطینی تنها طرفی خواهد بود که از آن سود خواهد برد.»
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی همزمان افزود که از سوی دیگر دولت آمریکا از «وقفههای بشردوستانه موقت در مقیاسهای محلی جهت رسیدن کمکهای [بشردوستانه] به برخی جماعات خاص» حمایت میکند و «شاید حتی بتواند به تخلیه افرادی که میخواهند از سمت جنوب [غزه] را ترک کنند، کمک کند».
وی همچنین گفت که این امکان وجود دارد که در روزهای پیشرو، روزانه ۱۰۰کامیون حامل کمکهای بشردوستانه وارد نوار غزه شود.

هشدار سازمان ملل: روند کمکرسانی فعلی به غزه «محکوم به شکست» است
مسئول آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل (آنروا) روز دوشنبه ضمن محکوم کردن «مجازات دسته جمعی» فلسطینیان توسط اسرائیل هشدار داد که نظام فعلی کمک رسانی به نوار غزه از طریق گذرگاه مرزی رفح «محکوم به شکست» است.
فیلیپ لازارینی با درخواست از اعضای شورای امنیت برای تسهیل روند کمکرسانی کمک و نیز مطالبه «آتش بس فوری بشردوستانه» جنگ غزه گفت: «باید به صراحت گفت که تعداد انگشت شمار کاروانهایی که مجوز عبور از گذرگاه رفح را در یافت کردهاند در مقایسه با نیازهای بیش از ۲ میلیون نفری که در غزه گرفتار شدهاند، بسیار ناچیز است.»
پوتین آمریکا را مسئول «آشوب مرگبار» در خاورمیانه معرفی کرد
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه روز دوشنبه مدعی شد که ایالات متحده از دید او مسئول اصلی «آشوب و هرج و مرج مرگبار» در خاورمیانه است.
این سخنان در پی گذشت بیش از سه هفته از جنگ جاری میان اسرائیل و حماس ایراد میشود که تاکنون هزاران کشته برجای گذاشته و احتمال میرود که دامنه آن از غزه نیز فراتر رود.
رئیس جمهوری روسیه در جریان نشستی با اعضای دولت کشورش گفت: «باید به وضوح درک کنیم که در واقع منشا تراژدی مردم خاورمیانه و سایر مناطق جهان کجاست؟»
آقای پوتین سپس افزود: «این نخبگان فعلی حاکم در ایالات متحده و اقمار آنها هستند که ذینفعان اصلی بی ثباتی در جهان» به حساب میآیند.
وی سپس اوکراین و سرویسهای ویژه غربی را به دست داشتن در طراحی آنچه شامگاه یکشنبه در فرودگاه مخاچفلعه جمهوری داغستان روی داد، متهم کرد و از سرویسهای امنیتی کشورش خواست در این زمینه اقدامات قاطعی در پیش گیرند.
نتانیاهو: در جنگ با حماس آتشبسی در کار نخواهد بود
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز دوشنبه هرگونه آتشبس در جنگ غزه را رد کرد و گفت و که تن دادن به آتش بس در این جنگ به منزله «تسلیم شدن در برابر حماس» است.
نخست وزیر اسرائیل که به دلیل حمله هفت اکتبر حماس در کشورش به شدت تحت فشار قرار دارد طی یک کنفرانس خبری در تل آویو تاکید کرد: «درخواستهای آتشبس فراخوانی است برای تسلیم شدن اسرائیل در برابر حماس. این اتفاق نخواهد افتاد.»
آقای نتانیاهو سپس از جامعه بینالمللی خواست که به تلاش کشورش برای آزادی «فوری و بدون قید و شرط» افراد به گروگانگرفته شده توسط حماس بپیوندند.
آفریقای جنوبی خواهان اعزام نیروهای سازمان ملل برای حفاظت از غیرنظامیان در غزه شد
آفریقای جنوبی روز دوشنبه از سازمان ملل خواست تا نیروی حفاظتی سریع برای محافظت از غیرنظامیان در نوار غزه در برابر بمباران بیشتر مستقر کند، چرا که اسرائیل اقدامات تلافی جویانه خود را بعد از حمله هفتم اکتبر حماس افزایش داده است.
آفریقای جنوبی مدتها حامی صلح در منطقه بوده و وضعیت اسفبار فلسطینیان را با وضعیت خود در رژیم آپارتاید تشبیه میکند که در سال ۱۹۹۴ پایان یافت.
آفریقای جنوبی در درخواست برای نیروهای حفاظتی بیش از بسیاری از کشورها در حمایت از فلسطینیها پیش رفته است. برخی کشورها هم خواستار آتش بس یا باز کردن کریدوری بشردوستانه برای ارسال کمک به غزه شدهاند.
وزارت امور خارجه آفریقای جنوبی در بیانیهای اعلام کرد: «طی سه هفته گذشته به طور کل نسل برخی از خانوادهها در غزه نابود شده است.»
در این بیانیه آمده است: «تعداد غیرنظامیان کشته شده، به ویژه تعداد کودکان کشته شده، ایجاب میکند که جهان نشان دهد در مورد مسئولیت پذیری و پاسخگویی جهانی جدی است.»

وزیر دارایی اسرائیل میگوید وجوه باقی مانده از مالیات تشکیلات خودگردان فلسطین را پس نمیدهد
بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل میگوید که او پرداخت وجوه باقی مانده از مالیات جمعآوری شده تشکیلات خودگردان فلسطین را به دلیل «حمایت» آنها از حمله حماس در ۷ اکتبر مسدود کرده است.
اسموتریچ در نامهای به نخست وزیر نتانیاهو گفت: «به وزارتخانه دستور دادهام که انتقال این پرداختها را در این ماه متوقف کند.»
تا قبل از جنگ، اسرائیل از طرف تشکیلات خودگردان فلسطین مالیات جمعآوری میکرد و پس از پرداخت هزینههای خدماتی مانند برق و آب، مابهالتفاوت باقی مانده آن را به صورت ماهانه به این تشکیلات خودگردان انتقال میداد.

ارتش اسرائیل از آزادی یکی از سربازان گروگان گرفته شدهاش در غزه خبر داد
ارتش اسرائیل اعلام کرد که یک سرباز اسرائیلی که توسط حماس در نوار غزه گروگان گرفته شده بود، آزاد شد.
سرویس امنیت داخلی و ارتش اسرائیل در بیانیه مطبوعاتی مشترکی اعلام کردند که در شب یکشنبه تا دوشنبه «سرباز اوری مگیدیش، پس از ربوده شدن توسط حماس در ۷ اکتبر، طی یک عملیات زمینی آزاد شد.»

رئیس سازمان اطلاعات لبنان با هیات حماس دیدار کرد
عباس ابراهیم، رئیس سازمان اطلاعات لبنان با هیاتی از گروه حماس در بیروت دیدار کرد.
بنا به گزارشها هیات حماس در این دیدار رئیس سازمان اطلاعات لبنان را در جریان آخرین تحولات نوار غزه و جنگ با اسرائیل قرار داد. اعضای گروه حماس همچنین بر آمادگی خود برای مقابله با «هجوم زمینی» اسرائیل به باریکه غزه تاکید کردند.
پنتاگون: نظامیان آمریکایی ۲۳ بار در عراق و سوریه هدف حمله قرار گرفتند
یک مقام وزارت دفاع آمریکا روز دوشنبه گفت که نظامیان این کشور و ائتلاف تحت رهبری آمریکا در مجموع بین روزهای ۱۷ تا ۳۰ اکتبر ۲۳ بار در عراق و سوریه هدف حمله قرار گرفتند.
به گفته این مقام پنتاگون به نظامیان آمریکا ۱۴ بار در عراق و ۹ بار در سوریه حمله شد.
این مقام آمریکایی گفت که بسیاری از پهپادها و راکتهای مورد استفاده در این حملات رهگیری و منهدم شد. نیروهای آمریکایی طی هفتههای گذشته همزمان با جنگ اسرائیل با حماس بارها در عراق و سوریه مورد حمله قرار گرفتند.

نتانیاهو ویدئوی حماس از ۳ گروگان زن را «پروپاگاندای روانی بیرحمانه» خواند
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائيل ویدئوی ۷۶ ثانیهای منتشرشده از سوی گروه حماس را که در آن سه گروگان زن اسرائیلی دیده میشوند «پروپاگاندای روانی بیرحمانه» خواند.
یکی از گروگانها در این ویدئو از سیاست بنیامین نتانیاهو در قبال گروگانها انتقاد میکند و از دولت اسرائیل میخواهد با گروه حماس برای آزادی آنها به توافق برسد.
نخستوزیر اسرائیل تاکید کرد که دولت این کشور تمام تلاش خود را برای نجات و بازگشت شهروندان ربودهشده خود انجام میدهد. او همچنین گروه حماس را به ارتکاب «جنایت جنگی» متهم کرد.
