احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان و از مخالفان دولت طالبان، گفت که هیچگونه مذاکرهای برای دستیابی به توافق صلح با طالبان در جریان نیست.
او که به پاریس سفر کرده است، وعده داد که «جنگ چریکی» را برای آوردن طالبان به میز مذاکره تشدید کند.
آقای مسعود گفت: «تنها راه طالبان برای کسب مشروعیت، برگزاری انتخابات خواهد بود، اما فعلاً چشماندازی برای تحقق آن وجود ندارد.»
او در ادامه گفت: «طالبان از هر گونه گفتگویی امتناع میورزند و فقط میخواهند جهان و مردم افغانستان بپذیرند که این تنها راه پیشرو است، در حالی که اینطور نیست.»
آقای مسعود گفت که نیروهای جبهه مقاومت ملی افغانستان مجبور شدهاند تاکتیکهای خود را تغییر دهند زیرا «آنها نمیتوانند به طور متعارف با طالبان مجهز بجنگند.»
به گفته آقای مسعود، تعداد جنگجویان جبهه مقاومت ملی افغانستان از هزار و ۲۰۰ نفر به ۴ هزار نفر افزایش یافته است.
بسیاری از دولتهای غربی به طور رسمی دولت طالبان را به رسمیت نمیشناسند، اما آنها با توجه به تمرکزشان بر جنگ اوکراین، تمایلی برای درگیر شدن دوباره در افغانستان ندارند.
آقای مسعود گفت: «ما سعی میکنیم به غرب بگوییم که شاید شما مشغول اوکراین هستید، اما در عین حال باید به وضعیت افغانستان هم توجه کنید زیرا وضعیت در این کشور مانند یک بمب ساعتی است.»
وزیر خارجه دولت طالبان در نشست «فرمت مسکو» حاضر شد
آقای مسعود این سخنان را در حالی بیان کرده است که نمایندگان کشورهای منطقه برای بررسی وضعیت افغانستان در پنجمین نشست «فرمت مسکو» در شهر قازان، مرکز جمهوری تاتارستان روسیه گردهم آمدهاند.
نمایندگان روسیه، چین، ایران، پاکستان، هند، تاجیکستان، قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان و با شرکت امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان در پنجمین نشست «فرمت مسکو» که از صبح جمعه ۲۹ سپتامبر آغاز شده است، حضور دارند.
ضمیر کابلوف، نماینده ویژه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری گفت که «ایجاد دولت فراگیر قومی و سیاسی» مهمترین موضوع مورد بحث نشست «فرمت مسکو» است.
حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیس جمهوری ایران در امور افغانستان که همزمان سفیر تهران در کابل نیز است، به نمایندگی از این کشور در نشست «فرمت مسکو» حضور دارد.
صفحه ایکس (توییتر سابق) یورونیوز فارسی را دنبال کنید
آقای کاظمی قمی با تأکید بر لزوم کمک همسایگان به افغانستان، گفت: «در برابر جبهه همسایگان افغانستان، بیگانگانی قرار دارند که اگر چه از منطقه دور هستند، اما منافع خویش را برتری بخشیده و ارزش های رایج جوامع خود را برای دیگران ترویج و تبلیغ میکنند.»
او در ادامه گفت: «بیست سال اشغالگری مستمر و بدون دلیل امریکا و هم پیمانانش، آشکار ساخت جبهه بیگانگان با منافع ملی افغانستان سر سازگاری ندارد.»